11 november 2011

Mijn grootste miskopen

miskopen

Ook ik koop heel af en toe iets waarvan ik later denk: “waarom heb ik dat gekocht?!” Niet alleen met kleding, maar ook met boeken. Vandaag mijn grootste miskopen qua boeken.

Ooit kwam ik in de boekhandel het Leeslogboek tegen. Ik vond het een geweldig logboek en het zag er heel gaaf uit met tabladen, lijsten, quotes, verlanglijstjes etc. Nu jaren later heb ik in dit logboek slecht 5x iets geschreven. Leeservaringen kon ik met mijn grote handschrift niet kwijt op vijf regels en eerlijk gezegd vergat ik altijd het logboek te pakken. Nu na zes jaar durf ik wel te zeggen dat het een miskoop was.

Nu komen twee boeken van één schrijfster… De mannentester & Het grote Heleen van Royen zomerboek… De naam van de schrijfser hoef ik er al niet meer bij te schrijven. Jammer dat ik mijn blog nog niet had tijdens het lezen van De mannentester…. Ik vind het één van de slechtste boeken die ik ooit heb gelezen. Het begint op zich best leuk, maar al gauw wordt het verhaal een ongeloofwaardige brij van bizarre omstandigheden.

Het grote HvR zomerboek heb ik gekocht uit pure nieuwsgierigheid en omdat ik iets simpels zocht voor warme zomerdagen (die er niet waren). De prijs vind ik voor een “zomerboek” vrij prijzig (€12,50) en komt voor mijn gevoel niet overeen met de inhoud van het zomerboek. Goed, voor op het strand was dit boek misschien wel lekker bladermateriaal, maar ik ben eigenlijk nog niemand tegengekomen die dit gehele zomerboek helemaal heeft doorgewerkt. Bij mij bleef het ook bij bladeren. Ik heb wel meer te doen dan een kleurplaat kleuren en vragenlijstjes doorwerken.

Bij een of andere doe-het-zelver vond ik een handig leeslampje wat je aan het boek kan klikken met een soort klem en dan heb je geen leeslamp meer nodig en kan je dus overal lezen in het donker… Op harde kaften bleef dit lampje niet zitten, het schoot zelfs een keer door de kamer. Het lichtje zelf is heel irritant, vooral voor mensen die naast je zitten/liggen. Denk aan paskamerverlichting! En mijn ogen werden er heel moe van. Ligt al jaren in een laatje in de kamer.

De Bookseat durf ik geen miskoop te noemen, maar de Bookseat ligt al meer dan een jaar te verstoffen bovenop de kast. Eerst gebruikte ik de Bookseat dagelijks en ik vond de uitvinding van de eeuw! Maar al gauw las ik mijn boeken weer normaal. De Bookseat werd stoffig en vuil van het gesleep van hot naar her. Ook viel de Bookseat een keer van de tuintafel met het boek er nog ingeklemd. Samen vielen ze in de natte bladeren, met (natuurlijk) het boek onderop.

In een ander blog kon je al lezen dat het Leeskussen ook een gigantische miskoop was. Het Leeskussen zou volgens de verpakkingstekst heerlijk comfortabel zijn. En inderdaad, mijn kat ligt er graag op…