24 oktober 2021

Zand erover: toekomst van Susan Muskee

Zand erover 2

‘Toekomst’ is het tweede deel in de Kobo Original serie ‘Zand erover’ van Susan Muskee. Deze originele serie draait om Roos, eigenaresse van een uitvaartcentrum. Het is een verrassend luchtig verhaal.

In dit tweede deel heeft Roos het bedrijf van haar vader overgenomen. Hij geniet nu van zijn pensioen en reist door Australië. Ondertussen heeft Roos een relatie met Jurre, maar hij heeft het er best moeilijk mee dat Roos voor haar werk altijd bereikbaar moet zijn. Op het werk wordt het hoog tijd dat de administratie gedigitaliseerd wordt. Uitgerekend de ex van Roos klaart deze klus… En samen ontdekken ze dat er een aantal dingen in het bedrijf niet kloppen…

Mysteries en liefde

Roos heeft het gezellig met Jurre, ze ondernemen van alles, maar Roos heeft het ook enorm druk met uitvaartonderneming Decoro Vale nu haar vader gestopt is. Gelukkig krijgt ze hulp van Luus en Johan. Daniël komt op het kantoor werken voor de digitalisering. Maar dan ontdekken ze dat er iets niet klopt aan die administratie en wat doet dat gekke bestelbusje steeds bij hun bedrijf?

Je vliegt door ‘Toekomst’ heen en wederom krijg je een kijkje achter gesloten deuren van een uitvaartonderneming. Tussen de regels door leren we allerlei wetenswaardigheden over de uitvaartbranche. Wat is resomeren? Hoe gaat het in zijn werk als een grafsteen wordt geplaatst. Susan Muskee vertelt dit kort en krachtig en hierdoor blijft het verhaal luchtig.

Een vleugje spanning

In ‘Toekomst’ zit ook een vleugje spanning. Want er broeit duidelijk iets rondom het terrein van Decoro Vale wat Roos nog niet weet. Als ze daar eenmaal wel achter komt krijgt ze de schrik van haar leven. Roos staat er ook nog eens om bekend dat ze niet van verrassingen houdt! De enige die duidelijk antwoord kan geven op vragen, reist in Australië rond.

Het vleugje spanning krijgt echter niet de overhand. Het blijft feelgood, maar dan in een bijzondere setting. Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat en of er in deel 3 in duister laagje zit. Ik ben ook nieuwsgierig hoe de relatie met Jurre verdergaat. Op naar ‘Toegift’ dus!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: