13 juni 2022

11 jaar Leesdame, Q&A

Deze maand bestaat mijn blog 11 jaar! Een tijdje terug kondigde ik aan dat ik een Q&A wou doen en ik kreeg een paar leuke vragen.

Welk boek neem je mee naar een onbewoond eiland?

Het is heel flauw als ik nu zeg dat ik mijn e-reader dan meeneem hé… Maar als ik één boek mag kiezen, dan ‘Zondagsleven’ van Judith Visser, omdat ik dit boek over en over kan blijven lezen. Het is gevoelig, spannend, intiem en meeslepend. Het staat ook op nummer 1 in mijn top 25 favoriete boeken. Als ik een boek meeneem dat ik al ken, dan weet ik ook wat ik kan verwachten. Iets bekends is wel zo fijn op zo’n vreemd onbewoond eiland.

Welke blogpost vond je het leukst om te schrijven?

Dit is een goede vraag. Ik heb er meer dan 1000 geschreven. Er zijn een paar waar ik heel trots op ben, maar dat is niet hetzelfde als het leukst om te schrijven. Het allerleukst vind ik recensies waarin ik vijf sterren uitdeel, dat zijn er niet veel, ik ben er zuinig op haha. Soms kan het maanden duren, soms twee in één week. Maar als ik heel positief ben over een boek én ik weet mijn gevoel in een recensie goed over te brengen op jullie, dan voelt dat zo verrijkend! Dan weet ik weer precies waarom ik ooit ben gaan bloggen.

Wat is je meest bijzondere blogervaring?

Dat was de eerste week toen ik ging bloggen op mijn vernieuwde site vorig jaar! Dat was geweldig! Ik ben nog steeds elke dag enorm blij met dit ontwerp! Ik wou heel graag iets met water, iets wat rustgevend was, maar toch kleur had. En alles wat ik in mijn hoofd had, wist Rik (de webdesigner) exact te realiseren.

Een andere leuke blogervaring was in de Primera, daar kwam ik een boek tegen van Loes den Hollander, een herdruk met een citaat van mij op de kaft! Dat was wel een leuke verrassing en ook een leuk stukje erkenning.

Welke ambities heb jij nog voor je blog?

Meer non fictie lezen en bespreken. Ik merk dat er vrij weinig over informatieve boeken wordt geblogd en ik vind het juist heel leuk om te doen. Dat kan de ene keer over eten zijn, de andere keer over spiritualiteit. Het lijkt mij tof als dat uiteindelijk een vaste prik wordt op vrijdag.

Verder heb ik mezelf voorgenomen wat bewuster te kiezen wat ik wil lezen en bespreken wat betreft literaire romans en thrillers. Ik vind het nu heel leuk om mezelf te oriënteren op het gebied van Noordse thrillers en qua literaire romans ben ik altijd heel nieuwsgierig naar het werk van debutanten.

Wat is het lekkerste recept dat je ooit zelf gemaakt hebt?

Eisalade. Ik kook twee eieren, 5 minuten. Ik snij een tomaat in blokjes (het natte gedeelte eruit snijden, dat gebruik je niet). Ik snij de eieren in reepjes en hussel dit met de tomaat en wat gesnipperde bieslook en peper en zout. Daarna honing-mosterdsaus erbij, gewoon op gevoel. Dat hussel ik weer door elkaar. Hiermee beleg ik twee sesam crackers.

Hartelijk dank voor de leuke vragen Emmy, Nicole, Bien en Merel!

6 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: