2 januari 2024

2024 is begonnen

Lieve lezers, ik wens jullie een gezond & gelukkig 2024 toe! Dat het een mooi en inspiratievol jaar voor jullie mag worden, met uiteraard mooie boeken!

Vandaag kletsen we bij en onderaan de blogpost heb ik nog een kleine verrassing voor jullie staan. Ik ga het dit jaar allemaal net wat anders doen. Zo heb ik X ingeruild voor Threads en Goodreads voor StoryGraph. StoryGraph biedt mij meer functies en is moderner ingericht dan Goodreads. Er komt nog een uitgebreide blogpost over.

Geen leeschallenge, of toch wel?

Ik zal eenmaal per maand mijn Goodreads-pagina via hun website bijwerken, maar de app heb ik al wel verwijderd van mijn telefoon. Op StoryGraph ben ik onder dezelfde naam te vinden. Ik doe dus ook geen Goodreads-challenge dit jaar. Ik ben juist heel nieuwsgierig wat en hoeveel ik lees zonder leesuitdaging.

Alhoewel, op StoryGraph zijn enkele ludieke uitdagingen te vinden. Daar wil ik wel af en toe aan meedoen, maar dan praat ik over ongeveer zes boeken/opdrachten, zoals ‘kies het derde boek van je tbr-list’. Dat vind ik wel leuk om eens keer te proberen als ik niet weet welk boek ik ga lezen.

Wat ik ga doen

Ik hoop dit jaar meer literaire romans te lezen en non fictie. Mijn e-reader staat vol, daar wil ik in het komende jaar graag de tijd voor nemen. Ook wil ik graag wat oudere boeken (her)lezen. Zoals ‘Juniper’ van Monica Furlong. In 2024 ga ik ook door met de rubriek ‘Mailen met…’! Ik zou het leuk vinden als daar wat meer diversiteit in komt. Kinderboekenauteurs, dichters, schrijvers van non fictie… ik hoop ze dit jaar te strikken voor een interview.

Daarnaast had ik behoefte aan meer creativiteit in mijn leven. Op de valreep heb ik mezelf ingeschreven voor een online cursus ‘brushletteren’. Ik had er al materiaal voor in huis en ik vind het leuk om elke avond een korte les te leren uit deze cursus en er dan een half uurtje mee aan de slag te gaan. Het is ontspannend en leerzaam.

Win een Kobo cadeaukaart van 15 euro!

Leesdame bestaat deze maand 12,5 jaar. Dat wil ik graag vieren, maar dan vooral met mijn vaste lezers! Wil jij kans maken op een Kobo cadeaukaart van € 15,-? Reageer dan hieronder met een reactie naar welk boek jij dit jaar het meest uitkijkt en hoelang je mijn blog al bezoekt! Geef een geldig e-mailadres door waar je bereikbaar op bent. Als je hebt gewonnen, ontvang je op dat e-mailadres de digitale cadeaukaart. Je kan meedoen tot en met 31 januari 2024. Ik gebruik je gegevens alleen voor het verzenden van de cadeaukaart. Succes!

15 reacties

 • 2 januari, 2024 om 20:29
  Annelies

  Gelukkig Nieuwjaar Luna! Dat 2024 je heel veel warmte, licht en goeie boeken mag brengen. Natuurlijk doe ik omwille van dat laatste ook graag mee aan je winactie! Ik kijk dit jaar het meest uit naar het nieuwe boek van Matt Haig, al komt die pas in september uit. Ik heb geen idee hoelang ik je al volg, maar dat moet toch zeker meer dan tien jaar zijn. Hopelijk komen daar nog heel wat jaartjes vol blogplezier bij. • 2 januari, 2024 om 22:22
  Hubertine

  Ik heb afgelopen jaar storygraph gebruikt en vond het erg fijn.  • 2 januari, 2024 om 22:37
   Leesdame

   En op het moment dat ik lovend over Storygraph begin ligt hun app en site eruit haha, maar ze zullen het wel fixen. Ik vind het erg fijn werken tot nu toe. Ook heel motiverend om meer te gaan lezen. • 3 januari, 2024 om 09:08
  Lalagè

  Threads is toch van Meta? Wat is dan het voordeel ten opzichte van X?  • 3 januari, 2024 om 10:20
   Leesdame

   Het is er gezelliger en meer interactie. Ook heb ik al nieuwe volgers voor mijn blog gekregen via Threads. Je hoeft ook niet bij 0 te beginnen, want je volgt op Threads ook meteen de mensen die je al op Insta volgt (indien je voor die optie kiest), dus je komt al in een herkenbare bubbel. Je kunt zelf “draadjes” openen je leert dan ook verrassend snel connecten met nieuwe mensen. Natuurlijk zitten er ook hatelijke mensen, maar die kun je dempen of blocken.   • 3 januari, 2024 om 13:14
    Lalagè

    hmmm ik vind Mastodon dan toch fijner… met allemaal verschillende servers en niet één groot bedrijf en geen reclame. Maar ieder z’n ding!    • 3 januari, 2024 om 13:20
     Leesdame

     Ik vond het juist daar te stil en ingewikkeld, juist door die verschillende servers en Bluesky vind te afstandelijk. Ik blijf voorlopig op Threads. Maar we komen elkaar wel op andere plekken tegen, komt goed! • 3 januari, 2024 om 18:49
  Jenn

  Gelukkig nieuwjaar! Ik lees je blog al jaren, maar ik reageer eigenlijk maar weinig. Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee naar welk boek ik het meeste uitkijk, nog helemaal niet de tijd en rust gehad om te kijken wat er allemaal uit gaat komen. Maar ik doe graag mee als dat toch mag. Threads ga ik eens bekijken, ik zie dat steeds meer voorbij komen. • 6 januari, 2024 om 11:29
  Lotte

  Ik kende jouw blog nog niet, maar wat is het leuk hier. De rubriek ‘mailen met…’ vind ik echt heel gaaf! En ik heb zelf nog geen Storygraph, maar ik hoor er steeds meer goede dingen over. Een vriendin is ook al overgestapt, omdat ze de statistieken veel leuker vindt en het geen onderdeel is van Amazon. Toch maar eens over nadenken dan 🙂Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: