21 oktober 2015

30-love van Ilse Nelemans

Tijdens de Readathon koos ik deze chicklit: ’30-love’, qua omschrijving vond ik dit boek wel bij me passen. Tja, ik zit ook al de goede kant van dertig natuurlijk… Maar of dit boek een goede keus van mij was…?! Ik ga het jullie vertellen!

’30-love’ gaat over een vriendinnengroep die gesplitst is in twee kampen: de single meiden en de “settelaars”. Frederique, een van de single meiden, speelt de hoofdrol in deze chicklit. Ze werkt als advocate en gaat graag uit met haar vriendinnen, toch lijkt er steeds een grotere kloof tussen hen te ontstaan.

Frederique, Carien en Hannah zijn de single vrouwen, ze gaan graag uit, daten er op los en houden elke week via de app hun score bij als het gaat om zoenen met mannen. Toch knaagt het bij Frederique, ze stort zich steeds vaker op haar werk. De meiden lijken in een kringetje te leven en van hun gesettelde vriendinnen lijken ze helemaal geen begrip te krijgen.

Ik heb een wisselend gevoel over deze chicklit. Het gegeven tussen single vrouwen en hun gesettelde vriendinnen vond ik interessant, maar de oeverloze gesprekjes verveelde me op den duur. Dit was vooral in de eerste helft en daar heb ik me echt doorheen moeten slepen. Daarbij vond ik het een chicklit zoals er al honderden chicklits zijn.

De tweede helft had meer vaart en was een stuk leuker lezen! Ik snelde er zo doorheen. Frederique begaat een (cliché blunder), een andere vriendin raakt onverwachts zwanger. En er komt een confrontatie tussen de single vriendinnen en de gesettelde vriendinnen.

Het is een leuk boek als je niet al te veel zware kost verwacht en gewoon een luchtig vrouwenboek zoekt. Het deed me sterk denken aan de serie Rozengeur & Wodka Lime, maar dan met Utrecht als locatie. Was ook een leuke serie, kon ook aardig vol zitten met oeverloos geklets en inzak-momentjes, maar was wel lekker wegkijken op zondagavond na een druk weekend.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: