24 juli 2017

#50books, deel 30: welk boek ligt je het prettigst in de hand?

Martha heeft gelijk: het werkt verslavend! Deze #50books vragen 🙂 Het is heel leuk om op verschillende manieren naar boeken en lezen te kijken en ik vind de vragen erg leuk om te behandelen in een blogpost.

Martha van Drspee.nl stelde deze week deze vraag: welk boek ligt je het prettigst in de hand? Het eerste wat in mij op kwam was natuurlijk mijn e-reader. Die weegt bijna niks, ligt lekker in mijn hand en laat ik soms zelfs bungelen tussen twee vingers. Maar dat is zo makkelijk antwoorden en Martha vraagt niet naar welke e-reader het fijnst in de hand ligt 😉 Dus besloot ik weer eens mijn boekenkast in te duiken.

Lekker dwars

Je ziet het al aan de foto hierboven… Ik vind Dwarsliggers heerlijk om vast te houden. Ze wegen nauwelijks wat. Ze liggen makkelijk en prettig in mijn hand. Soms in één hand, soms in allebei mijn handen en dan draai/duw ik met mijn duim en wijsvinger de bladzijdes omhoog. Want ja, bij een Dwarsligger blader je niet van rechts naar links, maar van onder naar boven. Wat vooral prettig is, is dat de bladspiegel echt plat op je hand ligt.

Als ik tegenwoordig een fysiek boek koop, check ik meestal eerst of er ook een Dwarsligger-editie is. Als die er is, dan bestel ik die. Ik neem ze makkelijk overal mee naartoe, ze passen zelfs in mijn jaszak. Verder kunnen ze ook wel een stootje hebben, want als test heb ik ooit één Dwarsligger een aantal keer uitgeleend. Vier keer is prima te doen, ook al zijn de pagina’s net vloeipapier. Maar goed, het ligt er ook aan ‘hoe’ je leest natuurlijk. Sla je ruw de pagina’s om, vouw je ezelsoren, dan is een Dwarsligger snel aan het eind van zijn leven ja.

Nazomer

Laatst kocht ik weer een Dwarsligger: ‘Nazomer’ van Esther Verhoef. Deze roman ga ik binnenkort lezen, ik kijk er enorm naar uit! Esther Verhoef heeft al eens eerder een roman geschreven, dat was ‘Tegenlicht’ en daar was ik toen ook erg van onder de indruk.

Nazomer dwarsligger

#50books
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Dit jaar is het Martha van website DrsPee. Zij deed dit eerder al in 2014. #50books is elke week een boekgerelateerde vraag en iedereen mag daar vervolgens op inhaken

4 reacties

 • 28 juli, 2017 om 15:41
  Niek (@Niekchen) zegt:

  Hé, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht maar dat is wel precies wat ik ook bedoelde. Lekker in de hand, makkelijk om te slaan en een perfecte bladspiegel.


  Niek (@Niekchen)
  Beantwoorden

 • 28 juli, 2017 om 15:44
  Niek zegt:

  O jee, is dit weer een blog waarbij mijn reacties in de spamfilter belanden. Ik vrees het wel.


  • 28 juli, 2017 om 17:38
   Leesdame zegt:

   Je zat idd in de spam, ik denk dat het komt omdat je een @ teken in je nickname plaatst, of het is een ‘kwaal’ van gmail adressen. Ik merk het zelf ook wel eens op bepaalde blogs dat ik in de spam-map terechtkom en ik gebruik dan ook een gmail adres. Maar ik heb nu ingesteld dat jij geen spam bent 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: