#50books, deel 30: welk boek ligt je het prettigst in de hand?

dwarsliggers stapelMartha heeft gelijk: het werkt verslavend! Deze #50books vragen 🙂 Het is heel leuk om op verschillende manieren naar boeken en lezen te kijken en ik vind de vragen erg leuk om te behandelen in een blogpost.

Martha van Drspee.nl stelde deze week deze vraag: welk boek ligt je het prettigst in de hand? Het eerste wat in mij op kwam was natuurlijk mijn e-reader. Die weegt bijna niks, ligt lekker in mijn hand en laat ik soms zelfs bungelen tussen twee vingers. Maar dat is zo makkelijk antwoorden en Martha vraagt niet naar welke e-reader het fijnst in de hand ligt 😉 Dus besloot ik weer eens mijn boekenkast in te duiken.

Lekker dwars
Je ziet het al aan de foto hierboven… Ik vind Dwarsliggers heerlijk om vast te houden. Ze wegen nauwelijks wat. Ze liggen makkelijk en prettig in mijn hand. Soms in één hand, soms in allebei mijn handen en dan draai/duw ik met mijn duim en wijsvinger de bladzijdes omhoog. Want ja, bij een Dwarsligger blader je niet van rechts naar links, maar van onder naar boven. Wat vooral prettig is, is dat de bladspiegel echt plat op je hand ligt.

Als ik tegenwoordig een fysiek boek koop, check ik meestal eerst of er ook een Dwarsligger-editie is. Als die er is, dan bestel ik die. Ik neem ze makkelijk overal mee naartoe, ze passen zelfs in mijn jaszak. Verder kunnen ze ook wel een stootje hebben, want als test heb ik ooit één Dwarsligger een aantal keer uitgeleend. Vier keer is prima te doen, ook al zijn de pagina’s net vloeipapier. Maar goed, het ligt er ook aan ‘hoe’ je leest natuurlijk. Sla je ruw de pagina’s om, vouw je ezelsoren, dan is een Dwarsligger snel aan het eind van zijn leven ja.

Nazomer
Laatst kocht ik weer een Dwarsligger: ‘Nazomer’ van Esther Verhoef. Deze roman ga ik binnenkort lezen, ik kijk er enorm naar uit! Esther Verhoef heeft al eens eerder een roman geschreven, dat was ‘Tegenlicht’ en daar was ik toen ook erg van onder de indruk.

Nazomer dwarsligger

#50books
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Dit jaar is het Martha van website DrsPee. Zij deed dit eerder al in 2014. #50books is elke week een boekgerelateerde vraag en iedereen mag daar vervolgens op inhaken


4 reacties

 • 28 juli, 2017 om 15:41
  Niek (@Niekchen) zegt:

  Hé, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht maar dat is wel precies wat ik ook bedoelde. Lekker in de hand, makkelijk om te slaan en een perfecte bladspiegel.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Niek (@Niekchen) Beantwoorden

  • 28 juli, 2017 om 17:39
   Leesdame zegt:

   Ja, de Dwarsligger ligt heel fijn in je hand en het leest ook prettig.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 28 juli, 2017 om 15:44
  Niek zegt:

  O jee, is dit weer een blog waarbij mijn reacties in de spamfilter belanden. Ik vrees het wel.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Niek Beantwoorden

  • 28 juli, 2017 om 17:38
   Leesdame zegt:

   Je zat idd in de spam, ik denk dat het komt omdat je een @ teken in je nickname plaatst, of het is een ‘kwaal’ van gmail adressen. Ik merk het zelf ook wel eens op bepaalde blogs dat ik in de spam-map terechtkom en ik gebruik dan ook een gmail adres. Maar ik heb nu ingesteld dat jij geen spam bent 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: #50books, deel 30: welk boek ligt je het prettigst in de hand?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten