17 juli 2017

#50books vraag 29

“Ga eens voor je boekenkast staan en laat je ogen over de boeken glijden. Welk boek springt eruit en waarom?” is de 29e vraag die de gastvrouw van #50books deze week stelt.

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Dit jaar is het Martha van website DrsPee. Zij deed dit eerder al in 2014. #50books is elke week een boekgerelateerde vraag en iedereen mag daar vervolgens op inhaken. Het lijkt me leuk om dat nu ook eens te doen!

Voor de boekenkast dus!

Ik ben een groot fan van digitaal lezen, maar ik heb ook een flinke grote verzameling fysieke boeken. Ik deed de deuren van de ingebouwde boekenkast open en liet mijn ogen over de boeken glijden.

Nou moet ik eerlijk bekennen, dat ik dit eerder ook al gedaan had en elke keer vlogen mijn ogen naar dat ene dikke boek, wat al jaren ongelezen in mijn kast ligt! Soms knaagt er zelfs een schuldgevoel aan me als ik dat boek weer zie liggen.

Een fractie van het geheel van Steve Toltz

Ik denk dat ‘ie er al ligt sinds december 2009. Ik won het boek ooit op de site Dizzie.nl. Een boekencommunity, die toentertijd nog heel gemoedelijk en kleinschalig was. Er werden regelmatig boeken verloot op de site en volgens mij heb ik dit boek gewonnen met een quizvraag. Ik weet nog dat het enorm koud was en dat de wegen heel glad waren op het moment dat dit boek werd afgeleverd door de post.

Al die tijd schrok het boek mij af vanwege de afmeting, de onbekende schrijver, een vertaalde (road)roman… Allemaal ver buiten mijn comfortzone. Ik nam me voor het ooit op te pakken, maar dat kwam er nooit van. Elke keer zie ik dit boek liggen als ik de deur opendoe van de inbouw-boekenkast. ‘O ja, dat boek moet ik toch echt ooit een keer gaan lezen!’.

#50books welk boek springt eruit

Schuldgevoel

Natuurlijk kwam het er nooit van. Daarbij heb ik liever mijn e-reader in mijn handen, dan dit loodzware boek. Lekker in de hand liggend voor het slapengaan is dit boek namelijk niet. En dan toch hé… ik voel me nog altijd een beetje schuldig. Een site die mij dit boek gunde, een postbezorger die letterlijk door weer en wind naar mijn huis reed en deze schrijver heb ik al die jaren later nog altijd geen kans gegeven…

4 reacties

 • 18 juli, 2017 om 19:57
  Lalagè

  Het schijnt wel een mooi boek te zijn en het staat op mijn lijst, maar ik heb het ook niet gelezen… Dat bovenste boek heeft toch zo’n mooie voorkant? Mijn oog viel er ooit op in de boekhandel. Heb je die wel gelezen?  • 18 juli, 2017 om 20:54
   Leesdame

   Bedoel je ‘De smaak van venijn’? Ja, die heb ik wel gelezen 🙂 Maar voor mijn blog-tijdperk op Leesdame. Ging over een meisje, Flavia en die was nogal dol op het mengen van gifmengseltjes. Niet superspannend, wel onderhoudend en leuk geschreven. • 18 juli, 2017 om 20:29
  joanydvv

  Ik heb dat ook maar dan met Skippy tussen de sterren. Dat heb ik ook een keer gewonnen en de samenvatting spreekt me enorm aan… maar dat boek is zo dik dat het geregistreerd zou moeten worden als potentieel wapen! In de tijd die ik nodig heb om dat boek te lezen kan ik vier andere boeken lezen :’)  • 18 juli, 2017 om 20:55
   Leesdame

   Ik ben altijd zo bang dat het tegenvalt… en dan zit je nog honderden pagina’s met een verhaal wat niet opschiet… Of het is natuurlijk geweldig goed, dat kan natuurlijk ook.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: