#50books vraag 29

een fractie van het geheel cover“Ga eens voor je boekenkast staan en laat je ogen over de boeken glijden. Welk boek springt eruit en waarom?” is de 29e vraag die de gastvrouw van #50books deze week stelt.

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Dit jaar is het Martha van website DrsPee. Zij deed dit eerder al in 2014. #50books is elke week een boekgerelateerde vraag en iedereen mag daar vervolgens op inhaken. Het lijkt me leuk om dat nu ook eens te doen!

Voor de boekenkast dus! 
Ik ben een groot fan van digitaal lezen, maar ik heb ook een flinke grote verzameling fysieke boeken. Ik deed de deuren van de ingebouwde boekenkast open en liet mijn ogen over de boeken glijden.

Nou moet ik eerlijk bekennen, dat ik dit eerder ook al gedaan had en elke keer vlogen mijn ogen naar dat ene dikke boek, wat al jaren ongelezen in mijn kast ligt! Soms knaagt er zelfs een schuldgevoel aan me als ik dat boek weer zie liggen.

Een fractie van het geheel van Steve Toltz
Ik denk dat ‘ie er al ligt sinds december 2009. Ik won het boek ooit op de site Dizzie.nl. Een boekencommunity, die toentertijd nog heel gemoedelijk en kleinschalig was. Er werden regelmatig boeken verloot op de site en volgens mij heb ik dit boek gewonnen met een quizvraag. Ik weet nog dat het enorm koud was en dat de wegen heel glad waren op het moment dat dit boek werd afgeleverd door de post.

Al die tijd schrok het boek mij af vanwege de afmeting, de onbekende schrijver, een vertaalde (road)roman… Allemaal ver buiten mijn comfortzone. Ik nam me voor het ooit op te pakken, maar dat kwam er nooit van. Elke keer zie ik dit boek liggen als ik de deur opendoe van de inbouw-boekenkast. ‘O ja, dat boek moet ik toch echt ooit een keer gaan lezen!’.

#50books welk boek springt eruit

Schuldgevoel
Natuurlijk kwam het er nooit van. Daarbij heb ik liever mijn e-reader in mijn handen, dan dit loodzware boek. Lekker in de hand liggend voor het slapengaan is dit boek namelijk niet. En dan toch hé… ik voel me nog altijd een beetje schuldig. Een site die mij dit boek gunde, een postbezorger die letterlijk door weer en wind naar mijn huis reed en deze schrijver heb ik al die jaren later nog altijd geen kans gegeven…


4 reacties

 • 18 juli, 2017 om 19:57
  Lalagè zegt:

  Het schijnt wel een mooi boek te zijn en het staat op mijn lijst, maar ik heb het ook niet gelezen… Dat bovenste boek heeft toch zo’n mooie voorkant? Mijn oog viel er ooit op in de boekhandel. Heb je die wel gelezen?

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 18 juli, 2017 om 20:54
   Leesdame zegt:

   Bedoel je ‘De smaak van venijn’? Ja, die heb ik wel gelezen 🙂 Maar voor mijn blog-tijdperk op Leesdame. Ging over een meisje, Flavia en die was nogal dol op het mengen van gifmengseltjes. Niet superspannend, wel onderhoudend en leuk geschreven.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 18 juli, 2017 om 20:29
  joanydvv zegt:

  Ik heb dat ook maar dan met Skippy tussen de sterren. Dat heb ik ook een keer gewonnen en de samenvatting spreekt me enorm aan… maar dat boek is zo dik dat het geregistreerd zou moeten worden als potentieel wapen! In de tijd die ik nodig heb om dat boek te lezen kan ik vier andere boeken lezen :’)

  Ikhartje(2) deze reactie

  joanydvv Beantwoorden

  • 18 juli, 2017 om 20:55
   Leesdame zegt:

   Ik ben altijd zo bang dat het tegenvalt… en dan zit je nog honderden pagina’s met een verhaal wat niet opschiet… Of het is natuurlijk geweldig goed, dat kan natuurlijk ook.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: #50books vraag 29

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten