15 juli 2017

De Mascha Planner

Ik heb de Mascha Planner gekocht en ik heb er geen spijt van! Ik was te laat voor de eerste oplage, maar had geluk bij de volgende oplage! Dit keer de lila variant, de naam Mascha staat niet meer zo prominent op de cover en er zat een vel gouden plakletters bij.

Daarnaast zat er ook een (dun en klein) notitieschriftje bij, een vel gouden stickers in de vorm van hartjes, bolletjes en sterretjes en twee losse kaarten. Achterin de planner zitten ook stickers. Maanden, cijfers, symbooltjes en labels in allerlei kleurtjes, die precies passen in de kaders van de weekplanner.

Mijn eerste indruk

Hij is dik, groot, log en heeft een ringband. Makkelijk mee te nemen is ‘ie niet, maar goed, daar heb ik ‘m ook niet voor. De maandoverzichten vallen me qua grootte enorm tegen. De vakjes zijn smal en een simpele verjaardag invullen past al niet. Daarnaast ben je al ruimte kwijt na het nummeren van de dagen. Nee, die maandoverzichten sla ik over.

De weekplanner daarentegen werkt prima, al zijn de kadertjes wel smal. De gehele week staat op twee pagina’s, met de ringband ertussen. Het boek ligt dus lekker plat op tafel. Alleen is de donderdag lastig invullen als je rechtshandig bent en de vrijdag is lastig als je linkshandig bent. Na het invullen kan ik een foto maken van de ingevulde week en dan heb ik het overzicht in mijn telefoon staan en kan deze grote planner lekker thuisblijven.

weekoverzicht mascha planner

Aan de slag met de weekplanner

Je ziet dat ik al lekker gespeeld heb met washi-tape, daar is ook ruimte voor. Je ziet ook dat elke dag opgedeeld is in kadertjes, zodat je bovenaan bijvoorbeeld je to-do-list bij kunt houden, daaronder bijvoorbeeld je afspraken, of wat je eet, je boodschappen, of je vorderingen bij een challenge. Noem het op en je kan het kwijt. Onderaan staan lege rondjes, die je kunt inkleuren of kunt afplakken als je een target wilt halen. Zoals acht glazen water drinken, of tachtig pagina’s lezen en voor elke tien pagina’s kun je dan een rondje inkleuren. Ik noem maar wat suggesties.

Deze planner ga ik vooral gebruiken voor mijn blog, voor lezen en mijn vorderingen van de Dayzero-challenge (een site waar je 101 doelen afwerkt in 1001 dagen). Daarnaast wil ik graag in de onderste kaders mooie momenten bijhouden, zodat ik na een jaar ook een memory-dagboek heb. Met de gekleurde labeltjes achterin kun je meerdere kadertjes maken op een dag. Zo kan je bijvoorbeeld ook afspraken van je partner bijhouden, of van je kinderen of je ouders.

mascha planner voorkant

Extraatjes

Met de gouden letters kun je de kaft pimpen. Ook is bij deze editie de naam Mascha niet meer zo groot aanwezig, waardoor je die ook makkelijker weg kunt werken om de planner meer eigen te maken. Ik koos voor inspiratievolle woorden. Zoals je ziet ben ik geen heldin in het recht plakken van plakletters haha.

Achterin zitten meer stickers. Zoals ’to go’ en ’to buy’, maar ook verjaardagen, mijlpalen, vlaggetjes en slingers kun je vastleggen met kleurige sticker. De stickers passen precies in de kaders, maar dan moet je wel recht kunnen plakken.

Staat er niets bij van je gading, dan zit er ook een vel blanco labels in allerlei kleuren, waar je gemakkelijk met een fineliner je eigen tekst op kunt schrijven. Met pen kun je niet goed op de labels schrijven. Met de fineliner weer wel. Overigens werkt een pen natuurlijk wel gewoon op het papier zelf. Stiften en fineliners drukken niet door op de pagina’s.

Persoonlijk

Ik vind het persoonlijk een prettige planner, maar ik geef eerlijk toe: ik heb nog nooit zoveel voor een planner/agenda uitgegeven… Maar liefst € 24,95 (het zal de naam wel zijn haha). In de boekhandel zeiden ze al dat je soortgelijke planners hebt voor nog geen tien euro. Aan de andere kant, je krijgt er aardig wat toebehoren bij, stickers, een notitieboekje en twee losse kaarten. Wat ik dan weer wel onlogisch vind, is dat de stickers die je het meest nodig hebt, achterin vast zitten in het boek. Ach ja, die kan ik ook weer losmaken.

De planner heeft 60 weekoverzichten. Je kan elk moment beginnen, omdat je zelf de maanden en weeknummers nog moet invoeren. Helemaal achteraan vind je ook losse notitiebladen. Handig voor lange termijn afspraken die je nog niet goed kwijt kunt in de planner.

Ik ben er blij mee en raak ook helemaal geïnspireerd door de mooie foto’s op Instagram. Door de verschillende kleurthema’s kun je elke week weer anders inrichten qua stijl en washitape. Als je daar van houdt dan, want mooi strak houden kan natuurlijk ook met die kadertjes. Ik zeg eerlijk dat ik heel sceptisch was aan het begin, maar ik geef nu toe: Mascha heeft een mooie planner afgeleverd!

Heb jij ook een planner, of ben jij misschien ook van plan om een planner aan te schaffen?

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: