De Mascha Planner

mascha planner coverIk heb de Mascha Planner gekocht en ik heb er geen spijt van! Ik was te laat voor de eerste oplage, maar had geluk bij de volgende oplage! Dit keer de lila variant, de naam Mascha staat niet meer zo prominent op de cover en er zat een vel gouden plakletters bij.

Daarnaast zat er ook een (dun en klein) notitieschriftje bij, een vel gouden stickers in de vorm van hartjes, bolletjes en sterretjes en twee losse kaarten. Achterin de planner zitten ook stickers. Maanden, cijfers, symbooltjes en labels in allerlei kleurtjes, die precies passen in de kaders van de weekplanner.

Mijn eerste indruk
Hij is dik, groot, log en heeft een ringband. Makkelijk mee te nemen is ‘ie niet, maar goed, daar heb ik ‘m ook niet voor. De maandoverzichten vallen me qua grootte enorm tegen. De vakjes zijn smal en een simpele verjaardag invullen past al niet. Daarnaast ben je al ruimte kwijt na het nummeren van de dagen. Nee, die maandoverzichten sla ik over.

De weekplanner daarentegen werkt prima, al zijn de kadertjes wel smal. De gehele week staat op twee pagina’s, met de ringband ertussen. Het boek ligt dus lekker plat op tafel. Alleen is de donderdag lastig invullen als je rechtshandig bent en de vrijdag is lastig als je linkshandig bent. Na het invullen kan ik een foto maken van de ingevulde week en dan heb ik het overzicht in mijn telefoon staan en kan deze grote planner lekker thuisblijven.

weekoverzicht mascha planner

Aan de slag met de weekplanner
Je ziet dat ik al lekker gespeeld heb met washi-tape 😉 daar is ook ruimte voor. Je ziet ook dat elke dag opgedeeld is in kadertjes, zodat je bovenaan bijvoorbeeld je to-do-list bij kunt houden, daaronder bijvoorbeeld je afspraken, of wat je eet, je boodschappen, of je vorderingen bij een challenge. Noem het op en je kan het kwijt. Onderaan staan lege rondjes, die je kunt inkleuren of kunt afplakken als je een target wilt halen. Zoals acht glazen water drinken, of tachtig pagina’s lezen en voor elke tien pagina’s kun je dan een rondje inkleuren. Ik noem maar wat suggesties 😉

Deze planner ga ik vooral gebruiken voor mijn blog, voor lezen en mijn vorderingen van de Dayzero-challenge (een site waar je 101 doelen afwerkt in 1001 dagen). Daarnaast wil ik graag in de onderste kaders mooie momenten bijhouden, zodat ik na een jaar ook een memory-dagboek heb. Met de gekleurde labeltjes achterin kun je meerdere kadertjes maken op een dag. Zo kan je bijvoorbeeld ook afspraken van je partner bijhouden, of van je kinderen of je ouders.

mascha planner voorkant

Extraatjes
Met de gouden letters kun je de kaft pimpen. Ook is bij deze editie de naam Mascha niet meer zo groot aanwezig, waardoor je die ook makkelijker weg kunt werken om de planner meer eigen te maken. Ik koos voor inspiratievolle woorden. Zoals je ziet ben ik geen heldin in het recht plakken van plakletters haha.

Achterin zitten meer stickers. Zoals ‘to go’ en ‘to buy’, maar ook verjaardagen, mijlpalen, vlaggetjes en slingers kun je vastleggen met kleurige sticker. De stickers passen precies in de kaders, maar dan moet je wel recht kunnen plakken 😉

Staat er niets bij van je gading, dan zit er ook een vel blanco labels in allerlei kleuren, waar je gemakkelijk met een fineliner je eigen tekst op kunt schrijven. Met pen kun je niet goed op de labels schrijven. Met de fineliner weer wel. Overigens werkt een pen natuurlijk wel gewoon op het papier zelf. Stiften en fineliners drukken niet door op de pagina’s.

Persoonlijk
Ik vind het persoonlijk een prettige planner, maar ik geef eerlijk toe: ik heb nog nooit zoveel voor een planner/agenda uitgegeven… Maar liefst € 24,95 (het zal de naam wel zijn haha). In de boekhandel zeiden ze al dat je soortgelijke planners hebt voor nog geen tien euro. Aan de andere kant, je krijgt er aardig wat toebehoren bij, stickers, een notitieboekje en twee losse kaarten. Wat ik dan weer wel onlogisch vind, is dat de stickers die je het meest nodig hebt, achterin vast zitten in het boek. Ach ja, die kan ik ook weer losmaken.

De planner heeft 60 weekoverzichten. Je kan elk moment beginnen, omdat je zelf de maanden en weeknummers nog moet invoeren. Helemaal achteraan vind je ook losse notitiebladen. Handig voor lange termijn afspraken die je nog niet goed kwijt kunt in de planner.

Ik ben er blij mee en raak ook helemaal geïnspireerd door de mooie foto’s op Instagram. Door de verschillende kleurthema’s kun je elke week weer anders inrichten qua stijl en washitape. Als je daar van houdt dan, want mooi strak houden kan natuurlijk ook met die kadertjes. Ik zeg eerlijk dat ik heel sceptisch was aan het begin, maar ik geef nu toe: Mascha heeft een mooie planner afgeleverd!

Heb jij ook een planner, of ben jij misschien ook van plan om de Mascha Planner aan te schaffen?


4 reacties

 • 18 juli, 2017 om 20:31
  joanydvv zegt:

  Ik vind dat je de kaft vet leuk hebt gepimpt!

  Ikhartje(1) deze reactie

  joanydvv Beantwoorden

 • 19 augustus, 2017 om 18:14
  Vivian van Leeuwen zegt:

  Hmm, als ik dit zo zie denk ik dat dit niet echt iets voor mij is: ik hou wel van plannen, maar doe dit toch liever in mijn bullet journal zodat ik alles lekker zelf kan inrichten en bepalen!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Vivian van Leeuwen Beantwoorden

  • 19 augustus, 2017 om 20:08
   Leesdame zegt:

   Mij bevalt een bullet journal weer niet haha. Hou van kant en klare overzichten, waar ik alleen nog maar hoef in te vullen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De Mascha Planner

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten