#50books, deel 34: tijdschriften

tijdschriften 50booksIk ben wat later dan normaal met deze blogpost. Was wat druk in mijn hoofd en kon me niet concentreren op schrijven/bloggen. Anyway, I’m back… en dit keer gaat de vraag van #50books over tijdschriften! Leuke afwisseling en ik heb er zin in om deze vraag te beantwoorden!

Martha stelt elke zondag een vraag in de bekende rubriek #50books. In 2014 deed ze dit ook al. Peter Pellenaars begon er ooit mee in 2013 en in 2015 was hij nogmaals de gastheer. Hendrik-Jan de Wit nam dit voor zijn rekening in 2016. Iedereen is vrij om in te haken! De regels zijn te vinden bij Martha op haar blog: klik

Welke tijdschriften lees ik regelmatig
Ik ben al een aantal jaren lid van de Flair. Elke dinsdag valt ‘ie in de brievenbus. Ik lees de Flair vrijwel helemaal. Er zijn vaste wekelijkse rubrieken, maar ook de reportages vind ik leuk en herkenbaar. Ik vind vooral het wekelijkse dilemma interessant, de rubriek ‘waar doet ze het van?’ en de columns van Kim-Lian, Tess en de rubriek Opgebiecht. Soms krijg je bij de Flair een cadeautje, bijvoorbeeld een puzzelboek, maar regelmatig ook korte verhalen van bekende schrijvers. Zoals een mini thriller van Linda Jansma, of een korte chicklit van Jacky van Laren.

Wat ik -af en to- los koop/lees
Ooit had ik hier de rubriek ‘Bladertijd’ waarin ik tijdschriften besprak, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik vrij weinig tijdschriften los koop. Ik krijg via via zo af en toe de Glossy in mijn handen, die ik snel doorblader, want ik heb niks met dat showbizz geroddel. Bij de kapper lees ik vaak Linda en soms de Margriet en Libelle. Lekker tuttig, maar je komt er je tijd wel aardig mee door als de verf intrekt.

Ik koop heel af en toe de Flow in de winkel als de cover mij aantrekt, of als je er wat tofs bij krijgt qua papierwaren en stickers. Als er een nieuw tijdschrift uitkomt ben ik nieuwsgierig, zoals toen naar het tijdschrift van Chantal Janzen en Wendy. Dan lees ik het een keer om een indruk op te doen, maar ik vind het vaak teveel op andere tijdschriften lijken. Het laatste tijdschrift wat ik kocht was het GTST magazine. Het laatste deel, maar de clou van de cliffhanger weet ik nog niet 😉

Welke tijdschriften lees jij?


2 reacties

 • 23 augustus, 2017 om 20:30
  Annelies zegt:

  Ik ben zelf geabonneerd op Psychologies en Historia. Verder lees/leen ik ook regelmatig tijdschriften bij de bibliotheek.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 24 augustus, 2017 om 15:13
  zwartraafje zegt:

  Vroeger las ik Humo. Op dat weekblad hebben we enkele jaren een abonnement gehad tot het me plots tegen stak. Momenteel heb ik geen tijdschriften-abonnement maar lees ik wel graag Libelle. Af en toe krijg ik dat magazine van mijn oma of schoonmoeder nadat ze het gelezen hebben. Daarnaast lees ik ook Femma (dat is een magazine voor de leden van de gelijknamige vrouwenvereniging waar ik bij zit) en boekjes als Allerhande.

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

Reageer op: #50books, deel 34: tijdschriften

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten