23 augustus 2017

#50books, deel 34: tijdschriften

Ik ben wat later dan normaal met deze blogpost. Was wat druk in mijn hoofd en kon me niet concentreren op schrijven/bloggen. Anyway, I’m back… en dit keer gaat de vraag van #50books over tijdschriften! Leuke afwisseling en ik heb er zin in om deze vraag te beantwoorden!

Martha stelt elke zondag een vraag in de bekende rubriek #50books. In 2014 deed ze dit ook al. Peter Pellenaars begon er ooit mee in 2013 en in 2015 was hij nogmaals de gastheer. Hendrik-Jan de Wit nam dit voor zijn rekening in 2016. Iedereen is vrij om in te haken! De regels zijn te vinden bij Martha op haar blog: klik

Welke tijdschriften lees ik regelmatig

Ik ben al een aantal jaren lid van de Flair. Elke dinsdag valt ‘ie in de brievenbus. Ik lees de Flair vrijwel helemaal. Er zijn vaste wekelijkse rubrieken, maar ook de reportages vind ik leuk en herkenbaar. Ik vind vooral het wekelijkse dilemma interessant, de rubriek ‘waar doet ze het van?’ en de columns van Kim-Lian, Tess en de rubriek Opgebiecht. Soms krijg je bij de Flair een cadeautje, bijvoorbeeld een puzzelboek, maar regelmatig ook korte verhalen van bekende schrijvers. Zoals een mini thriller van Linda Jansma, of een korte chicklit van Jacky van Laren.

Wat ik -af en toe- los koop/lees

Ooit had ik hier de rubriek ‘Bladertijd’ waarin ik tijdschriften besprak, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik vrij weinig tijdschriften los koop. Ik krijg via via zo af en toe de Glossy in mijn handen, die ik snel doorblader, want ik heb niks met dat showbizz geroddel. Bij de kapper lees ik vaak Linda en soms de Margriet en Libelle. Lekker tuttig, maar je komt er je tijd wel aardig mee door als de verf intrekt.

Ik koop heel af en toe de Flow in de winkel als de cover mij aantrekt, of als je er wat tofs bij krijgt qua papierwaren en stickers. Als er een nieuw tijdschrift uitkomt ben ik nieuwsgierig, zoals toen naar het tijdschrift van Chantal Janzen en Wendy. Dan lees ik het een keer om een indruk op te doen, maar ik vind het vaak teveel op andere tijdschriften lijken. Het laatste tijdschrift wat ik kocht was het GTST magazine. Het laatste deel, maar de clou van de cliffhanger weet ik nog niet.

Welke tijdschriften lees jij?

2 reacties

  • 23 augustus, 2017 om 20:30
    Annelies

    Ik ben zelf geabonneerd op Psychologies en Historia. Verder lees/leen ik ook regelmatig tijdschriften bij de bibliotheek.  • 24 augustus, 2017 om 15:13
    zwartraafje

    Vroeger las ik Humo. Op dat weekblad hebben we enkele jaren een abonnement gehad tot het me plots tegen stak. Momenteel heb ik geen tijdschriften-abonnement maar lees ik wel graag Libelle. Af en toe krijg ik dat magazine van mijn oma of schoonmoeder nadat ze het gelezen hebben. Daarnaast lees ik ook Femma (dat is een magazine voor de leden van de gelijknamige vrouwenvereniging waar ik bij zit) en boekjes als Allerhande.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: