De doorbraak van Simone van der Vlugt

De doorbraak coverIk had de eer om Simone’s nieuwste thriller te mogen lezen! Dat deed ik ook, in twee sessies. De tweede sessie hield ik zelfs vol tot half vier ’s nachts en toen was het boek uit.

Romée is jong, maar niet gelukkig in het gezin waarin ze opgroeit. Haar vader is gemeen en onredelijk. De enige met wie ze het goed kan vinden is haar broer Rob. Maar hij gaat op wereldreis. Romée besluit na een heftig incident het huis te verlaten en naar Amsterdam te gaan. Hier gaat ze op zoek naar Axel. Maar zonder telefoon kan ze hem niet bereiken. Met weinig geld komt ze uiteindelijk terecht op straat.

De prijs van de roem
Het leven op straat geeft Romée moed en kracht. Ze haalt vooral deze kracht uit zingen. Uiteindelijk vindt ze Axel terug en trekt bij hem in. Samen maken ze muziek en schrijven ze nummers. Dan gaat haar zangcarrière als een speer als ze wordt ontdekt en een nummer mag opnemen. Romée’s leven verandert snel, ineens is ze een bekende Nederlander, maar wat goed gaat, kan nooit lang goed blijven gaan…

Er is een anonieme stalker, die steeds dichterbij lijkt te komen. Ook zijn er beschuldigingen van plagiaat en Romée voelt zich steeds meer geïsoleerd in haar leven als bekende zangeres. Daarbij knaagt het verleden ook ontzettend. Waar is bijvoorbeeld Rob gebleven? Hij ging op wereldreis, maar liet niets meer horen van zichzelf. De stress van de roem stijgt bij Romée naar haar hoofd, de stalker lijkt overal te zijn en het verleden hijgt in haar nek. Ze besluit terug naar haar ouderlijke huis te gaan voor antwoorden.

Hyper
Als ik de schrijfstijl mag omschrijven, zou ik het omschrijven als hyper. Romée vertelt haar levensverhaal aan Nicole. Dit gaat heel snel en je vliegt door het leven van Romée heen. Haal adem, kijk even de andere kant op en je mist wat bij wijze van spreken. Ik denk dat deze stijl erg goed past bij het karakter van Romée. Deze stijl zorgt er ook voor dat je letterlijk door het boek vliegt.

De clou
De clou gaf mij geen fijn gevoel. Ik snap de redenering van Simone van der Vlugt wel en ze heeft hiermee wel een rake en onverwachte wending aan het verhaal gegeven, maar ik vond de clou niet zo prettig lezen. Dat is een kwestie van smaak misschien, het is maar hoe je het bekijkt.

Een andere wending in het verhaal, wat betreft de stalker, vond ik voorspellend. Over de helft van het verhaal wist ik al wie de stalker zou zijn. Misschien was dat toeval van mij, maar misschien hadden meerdere lezers dat ook door. Ik weet het niet, voor mij was het al vroeg duidelijk en ik hoopte daarmee op het verkeerde been gezet te worden, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Vond ik jammer.

Fijne thriller
Al met al een fijne thriller van Simone van der Vlugt. Voelt op bepaalde momenten heel beklemmend aan, als je eenmaal begint, moet het boek ook uit. Het einde vond ik ietwat over the edge, maar goed, dat is smaak. Aanrader als je een lekker weglezend boek zoekt, waarin de wereld van roem en muziek een belangrijke rol speelt.


5 reacties

 • 30 augustus, 2017 om 17:20
  Madelon zegt:

  Klinkt als een leuk boek!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Madelon Beantwoorden

 • 30 augustus, 2017 om 19:25
  Claar zegt:

  Ben er even in gestopt(op de helft)voelt als lezen in young-adult boek, voor mij niet boeiend genoeg maar denk voor jongere doelgroep eerder geschikt.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Claar Beantwoorden

  • 30 augustus, 2017 om 19:34
   Leesdame zegt:

   Dat kan ik me voorstellen Claar. Ik denk ook dat deze thriller bij jonge lezers goed in de smaak zal vallen.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 13 november, 2017 om 12:14
  Vivian (@VivianvLeeuwen) zegt:

  Ik weet nog niet of ik deze wil lezen: het klinkt wel als een goed opgezet, psychologisch boek, maar of het me echt gaat aanspreken weet ik niet.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Vivian (@VivianvLeeuwen) Beantwoorden

  • 13 november, 2017 om 22:03
   Leesdame zegt:

   Er zitten wel een paar psychologische triggers in en de hoofdpersoon is nog vrij jong. Ik zou zeggen: probeer het gewoon, of lees ergens het eerste hoofdstuk.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De doorbraak van Simone van der Vlugt

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten