16 september 2011

Amsterdamned

amsterdamned cover

Soms is de film echt veel beter dan het boek… Neem nou Amsterdamned van Dick Maas. Een spannende film over een moordenaar die door de grachten van Amsterdam zwemt en zijn slachtoffers mee het water intrekt om daar zijn slachtwerk voort te zetten.

Best een goeie film, leuke acteurs, spannend plot en ietwat oppervlakkig (grof) taalgebruik. Het scenario werd ook bewerkt tot boek. Dat wist ik tot vorige week niet, maar toen kwam ik plotseling dit boek ergens tegen.

De schrijfstijl is nog oppervlakkiger dan het taalgebruik in de film. Dus stel je daar niet al te veel van voor! Het boek is niks meer dan een hele lange filmbeschrijving. Wel moet ik toegeven dat Amsterdamned lekker doorleest, vooral na een boekengriepje. Okay, je weet hoe het verhaal afloopt, maar toch is het leuk om eens een keer de geschreven versie te lezen.

Wat ik ook leuk vond was dat je in enkele alinea’s even mocht kijken vanuit het perspectief van de moordenaar. Dat miste ik dan wel in de film. Ik geef twee sterren. Niet veel, want Amsterdamned is op zijn zachts gezegd een flutboek: een flutboek wat wel lekker doorleest, dat dan weer wel….

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: