27 april 2023

Auteurs waarvan ik nog niets heb gelezen

Soms komen er namen van (bekende) auteurs voorbij en dan denk ik meteen: van hem/haar wil ik zeker een keer een boek lezen! En dat zijn best bekende namen…

Ook voor mij hebben de dagen maar 24 uur en in die 24 uur kan ik niet altijd lezen. De tijd vliegt en in die tijd heb ik al heel veel boeken van verschillende auteurs gelezen. Maar er zijn ook een aantal auteurs waarvan ik nog nooit iets heb opgepakt, maar het wel zou willen. Vandaag ga ik daar eens dieper op in.

Literaire romans

Overal kom ik hem tegen en vrijwel iedereen heeft mij ooit een boek van hem aangeraden: Oek de Jong. Hij lijkt mij ook een ontzettend aardige man als ik de foto’s bekijk. ‘Opwaaiende zomerjurken’ is mij al diverse malen aangeraden. ‘Zwarte schuur’ heb ik zelfs ooit van iemand cadeau gekregen. En toch heb ik nog geen letter van zijn werk gelezen. In het boek wat ik nu lees wordt er verwezen naar ‘Hokwerda’s kind’. Steeds komt ‘Oek de Jong’ op mijn pad, maar zijn boeken blijven ongelezen.

Een andere auteur die steeds mijn pas kruist is Marion Bloem. ‘Meisjes uit het dorp’ werd mij in een boekhandel persoonlijk aangeraden en bijna zat ik in de leesclub die dit boek ging lezen. Daar had ik overigens geen tijd voor gehad, maar misschien was dat wel leuk geweest. Ook ‘Geen gewoon Indisch meisje’ kruist mijn pad al jaren en die wil ik ook graag een keer lezen.

Thrillers

Ze schrijven al heel lang samen, maar ik heb nog nooit -echt nooit- een thriller gelezen van Nicci French! Ik was nog rond de twintig toen de thrillers nog een gotische cover hadden en dat sprak me op de een of andere manier gewoon niet aan. Nu zien de kaften er mooier uit trouwens en als ik de omschrijvingen lees van hun psychologische thrillers, dan denk ik dat het echt wel mijn ding zou kunnen zijn. Er is zelfs een tulp naar dit echtpaar genoemd en iedereen lijkt hun boeken te verslinden. Deze zomer wordt het tijd voor een kennismaking!

De Britse auteur C.J. Tudor ken ik ondertussen al goed. Van naam dan hé! ‘De krijtman’ staarde mij wekelijks aan als ik in de boekhandel kwam en ik staarde eigenlijk nooit zo lang terug. Op mijn e-reader krijg ik steeds ‘Brandende meisjes’ tussen de aanbevelingen. En ‘De dwaling’ heeft toch wel een hele indrukwekkende omschrijving. Die ‘Brandende meisjes’ spreekt mij het meest aan trouwens en die heb ik via Kobo Plus al wel op mijn e-reader gezet.

Feelgood

Ik heb nog nooit een roman van Jackie van Laren gelezen. Wel een keer een kort verhaal, maar dat is nog geen roman. In de feelgood-groep zie ik veel lezers enthousiast kletsen over de series ‘Eilandliefde’ en ‘Onder de bomen’. Ze heeft al een lange lijst titels op haar naam staan, maar ik heb er dus nog nooit een van opgepakt en misschien ga ik deze zomer dan eindelijk een keer langs bij ‘Grote Vis’ op het eiland.

Haar boeken zien er prachtig uit, de lezers zijn steeds heel enthousiast en meerdere malen werd deze auteur mij aangeraden: Jill Mansell! En ja lieve lezers, ik heb nog nooit iets van haar gelezen. Ik weet nog dat ik liever Sophie Kinsella las en mensen zeiden dan: ‘Ja, maar dan zijn de boeken van Jill ook wat voor jou!’ En dat werkte dus een beetje averechts. Misschien hadden ze wel gelijk, maar ik zou niet weten welke roman ik dan zou uitkiezen. Ze heeft er best wel veel geschreven… Dus ben jij wel fan, laat dan een tip achter in de reacties!

1 reactie

 • 29 april, 2023 om 10:49
  Niek Chen zegt:

  Wat een leuk onderwerp voor een blog: Auteurs waarvan je nog niets gelezen hebt. Heel eerlijk gezegd herken ik de meeste auteurs niet die je noemt maar dat zal aan mij liggen. En als ik zo zit te denken, heb ik niet zo die auteurs die ik nog niet gelezen heb. Wel heb ik dat heel sterk bij films en series maar dat is ook niet bij te houden als je nog een leven ernaast wil hebben.
  Ik kan je dus helaas niet helpen met titels.


  Niek Chen
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: