Boeken die beginnen met een L

Elke vrijdag doe ik mee aan ‘The Friday Five’, een leuk initiatief van Joost. Elke week wordt er een boekgerelateerde vraag gesteld, waarbij je een lijstje van vijf antwoorden geeft. Het is een terugkerende rubriek op vrijdag waar meerdere bloggers aan meedoen. Bij Joost zelf kun je informatie opvragen over dit initiatief en jezelf aanmelden. (klik)

Deze week gaan we weer verder met het alfabet en dat zijn de boeken die beginnen met een L. Ik vind dit de leukste vragen, omdat ik hiervoor lekker mag graven in mijn leesgeschiedenis en het een hoop herinneringen oproept!

Laura, Laika & Celine

Lieve mama van Esther Verhoef
Dit boek las ik in 2015 en vanaf 15 oktober staat een serie van dit boek op Videoland. Dit boek zorgde er trouwens ook voor dat ik altijd met een vreemd gevoel keek naar mensen die rondliepen met Jumbo draagtassen… ‘Lieve mama’ vond ik een beetje luguber. Verpleegkundige Helen speelt de hoofdrol. Binnen de kortste keren staat in haar gezin alles op zijn kop. Een overval in haar huis gaat niet zoals gepland. En dan blijkt het verrekte handig te zijn dat Helen in een ziekenhuis werkt… En ja, in Jumbo draagtassen, daar past van alles in… En dankzij dit boek weet ik ook hoe het ongeveer ruikt bij slagerij Maros.

Laika tussen de sterren van Bibi Dumon Tak
Dit boek kreeg ik ooit als Kinderboekenweekgeschenk en als ik me niet vergis was dat in het jaar 2006. Ik las het echter pas in 2011, dat weet ik nog goed, want ik zocht toen een boek voor mijn “Een boek per dag project”. In dit boek beschrijft Bibi Dumon Tak in een kort verhaaltje de ruimtevaart en hoe hond Laika mee ging in een ruimteschip en hoe dat afliep. In dit Kinderboekenweekgeschenk stonden meerdere verhaaltjes. In elk verhaal stond een ander dier in de hoofdrol.

Levend verleden, de rozenoorlog van R. Garcia y Robertson
Dit was een vre-se-lijk boek! Echt! Ik heb over dit boek bijna vier maanden gedaan. Ik vond het zo langdradig! Toch las ik het uit. Ik geloof dat ik dit boek in 2005 las. Toen was ik nog van mening dat je een boek altijd uit moest lezen. Op een gegeven moment begon ik ook een stappenplan te maken, zodat het einde in zicht zou komen. Elke dag 25 pagina’s, maar zelfs dat was zwoegen.

Dit boek gaat over Robyn, zij komt terecht in de Middeleeuwen, in 1460. Ze wordt verliefd op een ridder, maar dat kan natuurlijk niet, want dan zou ze de geschiedenis herschrijven en in de geschiedenisboeken is zij nooit genoemd. Het verhaal is heel uitgebreid, heeft veel zijwegen en enorm veel personages. Ik krijg nu alweer hoofdpijn als ik terugdenk aan dit boek. Er kwam ook een vervolg, maar dat heb ik systematisch genegeerd ????

Lieve Céline van Hanna Bervoets
Dit was het eerste boek wat ik las van Hanna Bervoets en ik was meteen dol op haar werk! Wat een bijzonder boek was dit zeg! Het leek zo’n gemoedelijk verhaal, maar wat sijpelde het venijn tussen de regels! De jonge Brooke is laagbegaafd, haar moeder doet vreemd en haar zus Sue werkt hard. Brooke raakt in de ban van zangeres Céline Dion en haar liefde voor deze zangeres gaat heel ver. Maar het leven in Amsterdam-Noord gaat niet over rozen en voordat Brooke haar idool kan ontmoeten staat haar nog heel wat te wachten. Hier is ook een verfilming van, die is ook heel mooi, maar het boek is mooier!

Laura H. van Thomas Rueb
Geweldig boek! Ik had het niet verwacht, maar toen ik begon kon ik niet meer stoppen. Laura H. ontsnapte uit het Kalifaat. Ze was een meisje uit Zoetermeer, viel voor Ibrahim, stortte zich op de Islam en volgde Ibrahim naar het Kalifaat. Daar zou het prachtig zijn, maar het werd de hel voor Laura. Haar vader heeft er alles aan gedaan om haar terug te halen naar Nederland. Maar als Laura eindelijk ontsnapt wordt ze meteen opgepakt en vastgezet. In dit boek staan ook krantenknipsels, foto’s en de auteur gaat ook in op de jeugd van Ibrahim.

Heb je ook meegedaan aan de The Friday Five deze week?

Zo ja, laat dan een reactie achter hieronder, dan kunnen de lezers van mijn blog doorklikken naar jouw blog. Doe je wekelijks mee, laat dat ook even weten, dan zet ik de volgende keer jouw naam en een link naar jouw blog hier gelijk in de blogpost van The Friday Five.

  1. Joost van Nerdygeekyfanboy (klik)
  2. Patricia van Donder Design (klik)
  3. Eline van Eline Books (klik)
  4. Conny van Connies Boeken (klik)
  5. Kwante van Kwante in Wonderland (klik)
  6. Nienke van BookSomeTea (klik)
  7. Nora van Geekish (klik)
  8. Emmy van Zon en maan (klik)

2 reacties

Reageer op: Boeken die beginnen met een L

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten