Polaroids & poederdozen van Susan Muskee

Polaroids en poederdozen

‘Polaroids & poederdozen’ is het tweede deel van de serie ‘Liefde, natuurlijk’. Ik was erg benieuwd hoe het verder zou gaan met de dames en dit deel gaat over Kim.

Kim is nog altijd van slag van de afgelopen gebeurtenissen in Italië. Ze zit al een tijdje thuis en heeft nog niets gedaan aan haar afstudeerproject van de opleiding fotografie. Haar tante geeft haar de kans om bij te komen en nodigt haar uit om te komen logeren in Berlijn. In deze grote en vreemde stad ontmoet ze interessante mensen, krijgt ze een baantje en poseert ze.

In Berlijn

Kim probeert haar leven weer op te pakken na de financiële narigheid in Italië. Ze zou namelijk samen met Fabian een studio opzetten, maar het geld wat Kim hierin investeerde stopte Fabian in zijn eigen zak. Hierdoor is Kim nogal wantrouwend naar mannen toe geworden.

In Berlijn komt ze langzaamaan weer tot zichzelf. Ze ontmoet kunstenaars, dragqueens en krijgt een baantje in Club 10. Daarnaast mag Kim poseren voor kunstenaar Oskar. Hij schildert de klassieke werken in een modern jasje. Ook besluit Kim iets aan haar gezondheid te doen, dus gaat ze hardlopen door Berlijn. Ze krijgt hierbij begeleiding van Bruce, de broer van Abigail. Hij is wel erg knap geworden…

Liefde, natuurlijk…

In ‘Liefde, natuurlijk’ staat elk deel een andere vriendin centraal. In het eerste deel volgde we Cleo, nu Kim en in de opvolgende delen Sophie en Abigail. Op de achtergrond krijg je wel wat informatie over wat de dames meemaken, zodat je al een beetje nieuwsgierig wordt naar hun deel. In elk deel hebben de dames veel contact met elkaar via sociale apps.

Wederom zijn de dialogen geweldig! Susan Muskee gebruikt vlotte taal en laat de personages heel leuk met elkaar kletsen, alsof je er zelf bij staat. Maar ze snijdt ook herkenbare thema’s aan. Jezelf opnieuw leren kennen in een vreemde stad, weer vertrouwen krijgen in mannen en je leven weer op durven pakken.

Nieuwe wegen in durven slaan

Kim doet van alles in Berlijn en dat wordt erg leuk omschreven. Ze ontmoet sprankelende persoonlijkheden en wordt al snel opgenomen in het Berlijnse leven. Susan Muskee omschrijft beeldend hoe de stad eruitziet. Net als bij het eerste deel heeft de sfeer in het boek ook iets knus.

Ik vond het mooi om te lezen dat Kim van alles aan durfde te pakken, soms in bizarre situaties kwam, maar ook weer lol in het leven kreeg. Ik kijk nu erg uit naar het deel over Sophie. Maar dan moet ik nog even geduld hebben. ‘Polaroids & poederdozen’ vond ik erg leuk, maar tot nu toe vind ik het eerste deel het allerleukst! Dat was ‘Scones & Spotlights‘.

Voorlopig is de serie alleen verkrijgbaar als ebook.


Reageer op: Polaroids & poederdozen van Susan Muskee

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten