Scones & spotlights van Susan Muskee

‘Scones & spotlights’ is het eerste deel uit de feelgood-serie ‘Liefde, natuurlijk’ van Susan Muskee. Het gaat over een sprankelende vriendinnengroep en deel 1 gaat over Cleo.

Cleo werkt in de bediening in een leuk zaakje waar ze op rolschaatsen scones en cappuccino serveert. Ze is helaas afgewezen op het conservatorium, maar haar muzikale carrière krijgt een vlucht als ze viral gaat nadat vriendin Sophie stiekem een video deelt van haar optreden tijdens een karaokeavond. Deze video wordt opgemerkt door de media en ze wordt al snel gevraagd voor een talentenjacht.

Sprankelende personages

Cleo is een leuk en herkenbaar personage en ze ontmoet interessante mensen. Ze heeft leuke vriendinnen: Kim, Sophie en Abigail. Cleo kan het goed vinden met haar werkgeefster, ze gaat naar yoga en heeft een oogje op de knappe Sjoerd.

Haar muzikale talent wordt opgemerkt door Pim, hij is van de talentenshow “Singer-Songwriter Superstar”. Met een typische air laat hij Cleo weten dat ze geknipt is als kandidaat voor de liveshows en hij pusht haar dan ook om auditie te doen. Ze gaat er op in, het lijkt een waanzinnig mooie droom die uitkomt, maar na een paar weken vraagt ze zich af of dit wel het leven is waar ze van droomde.

De personages in dit boek zijn heel sprankelend, het liefst wil je alles van ze weten. Dat komt omdat alle vier de vriendinnen mooie en interessante kansen in hun leven krijgen en als lezer wil je weten hoe dat uitpakt. Dat komt ook goed, want er volgen nog drie delen in deze serie.

Feelgood met een beetje drama

In ‘Scones & spotlights’ zit niet alleen romantiek, maar ook drama. Cleo heeft bijvoorbeeld geen vader meer, dit verlies komt terug in de liedjes die ze schrijft. Daarnaast voelt Cleo zich verstrikt in het contract wat ze heeft met “Singer-Songwriter Superstar”. Er wordt (te)veel van haar gevraagd, ongewild belandt ze hierdoor in krampachtige situaties waarbij ze steeds meer afstand voelt van het normale leven. Dat vond ik een goede insteek van de auteur, want Susan Muskee geeft er een realistische draai aan, waardoor het serieus laagje krijgt. Dat maakt het verhaal krachtiger!

De feelgood zit in de kleine details. Zoals het leuke koffiezaakje “Rolling Scones” in waar Cleo werkt. Een zaakje in Britse stijl met boekenkasten waar klanten gerust boeken uit mogen pakken. Een tafel vol kranten en vaste klanten en scones met clotted cream. Je proeft en ruikt die sfeer gewoon! Het is heerlijk om te lezen over deze dagelijkse beslommeringen uit Cleo’s leven. Ook genoot ik van het stuk wat zich afspeelt in New York. Dit is zo levensecht omschreven dat de auteur er wel geweest moet zijn. Uiteraard zit in dit boek ook nog een dosis liefde, maar dan wel op gedoseerde en luchtige manier.

Susan Muskee heeft een meeslepende stijl. Ik wou echt graag weten hoe het af zou lopen met Cleo, dat ik maar door bleef lezen zonder pauze. ‘Scones & spotlights’ is een knusse en realistische feelgood-roman. Ik kijk uit naar deel 2!


Reageer op: Scones & spotlights van Susan Muskee

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten