2 oktober 2020

Boeken om te lezen tijdens de herfst

Elke vrijdag doe ik mee aan ‘The Friday Five’, een leuk initiatief van Joost. Elke week wordt er een boekgerelateerde vraag gesteld, waarbij je een lijstje van vijf antwoorden geeft. Het is een terugkerende rubriek op vrijdag waar meerdere bloggers aan meedoen. Bij Joost zelf kun je informatie opvragen over dit initiatief en jezelf aanmelden. (klik)

Deze week blik ik vooruit, welke boeken wil ik lezen tijdens de herfst. Nu ik dit typ voelt het ook écht aan als herfst. Het is fris, het is zwaarbewolkt en ik krijg zin in warme chocolademelk mét slagroom! Maar ik hou het nu even bij een simpele kop koffie 😉

Een gevarieerd lijstje

Zondebok van Jacobine van den Hoek
Dit is een historische roman en hij staat al een tijdje op mijn e-reader klaar. Het speelt zich af in Amsterdam in de zestiende eeuw, net voor de Tachtigjarige oorlog. Het gaat over burgerweeskinderen die uitbreken en in opstand komen. Het gaat ook over heksenvervolgingen en de beeldenstorm. Dit zijn allemaal ingrediënten die ik heel interessant vind in een historische roman en als ik de recensies mag geloven, dan is dit een heel meeslepend en beeldend verhaal.

Jaag je ploeg over de botten van de doden van Olga Tokarczuk
Ik lees niet vaak vertaalde thrillers, toch trekt dit boek steeds mijn aandacht. De kaft is bijzonder mooi, de titel klinkt fantastisch en de omslagtekst maakt mij nieuwsgierig. Er is ‘iets’ met dit boek waardoor het steeds onder mijn ogen komt. Nieuwsgierig heb ik al eens de eerste bladzijdes gelezen en dat beviel me wel.

Het verhaal speelt zich af in een afgelegen Pools dorpje. De excentrieke Janina Duszejko beschrijft aan de lezer de dood van haar buurman en andere gekke gebeurtenissen uit het dorpje. Janina is veel bezig met astrologie en leeft dicht bij de natuur. Ik vind trouwens de prijs €16.99 voor het ebook best wel aan de hoge kant. Daarom wacht ik nog even tot die prijs zakt, of totdat het (hopelijk) in Kobo Plus verschijnt.

Vlucht van Mel Wallis de Vries
Op 27 oktober komt het nieuwe boek uit van Mel Wallis de Vries! Het is bijna traditie geworden om in die periode de nieuwste van Mel Wallis de Vries zo snel mogelijk te lezen. Ik kijk er altijd weer naar uit! Dit keer speelt het verhaal zich af in een verlaten en vervallen gebouw. Drie meisjes komen daar bij bewustzijn. Ze hebben alle drie een eigen kamer en kunnen elkaar zien via een tablet. Ze hebben een opdracht gekregen: één van hen mag het huis niet levend verlaten en ze mogen zelf bepalen wie dat gaat worden…

Zondagsleven van Judith Visser
Op 6 oktober komt eindelijk het vervolg uit op ‘Zondagskind’! Ik kijk er enorm naar uit! Ik ben zo benieuwd hoe het verdergaat met Jasmijn Vink. Een meisje met Asperger, in een wereld vol prikkels en lastige momenten. In dit boek volgen we Jasmijn op haar pad naar volwassenheid. Naar een leven met werk, zelfstandigheid en liefde.

De kracht van het NU van Eckhart Tolle
Dit boek luister ik via Storytel, maar ik merk dat ik iets dieper in dit boek wil duiken, dus had ik het voornemen om deze herfst het boek gewoon zelf te lezen. Ik moet er ook bij zeggen, dat ik de voorleesstem niet zo prettig vind om naar te luisteren. Ik heb al heel veel goeds over dit boek gehoord! Dit boek leert je anders denken, loslaten en meer vertrouwen in jezelf te krijgen. Het is een pittig boek, maar als ik de reacties mag geloven kijk je op het eind heel anders naar het leven, dan voor je aan dit boek begon. En dat prikkelt mij juist om dit boek door te werken. Elke dag een stukje.

Heb je ook meegedaan aan de The Friday Five deze week?

Zo ja, laat dan een reactie achter hieronder, dan kunnen de lezers van mijn blog doorklikken naar jouw blog. Doe je wekelijks mee, laat dat ook even weten, dan zet ik de volgende keer jouw naam en een link naar jouw blog hier gelijk in de blogpost van The Friday Five.

  1. Joost van Nerdygeekyfanboy (klik)
  2. Patricia van Donder Design (klik)
  3. Eline van Eline Books (klik)
  4. Conny van Connies Boeken (klik)
  5. Kwante van Kwante in Wonderland (klik)
  6. Nienke van BookSomeTea (klik)
  7. Nora van Geekish (klik)

Wat ga jij lezen deze herfst?