Boeken om te lezen tijdens de herfst

Elke vrijdag doe ik mee aan ‘The Friday Five’, een leuk initiatief van Joost. Elke week wordt er een boekgerelateerde vraag gesteld, waarbij je een lijstje van vijf antwoorden geeft. Het is een terugkerende rubriek op vrijdag waar meerdere bloggers aan meedoen. Bij Joost zelf kun je informatie opvragen over dit initiatief en jezelf aanmelden. (klik)

Deze week blik ik vooruit, welke boeken wil ik lezen tijdens de herfst. Nu ik dit typ voelt het ook écht aan als herfst. Het is fris, het is zwaarbewolkt en ik krijg zin in warme chocolademelk mét slagroom! Maar ik hou het nu even bij een simpele kop koffie 😉

Een gevarieerd lijstje

Zondebok van Jacobine van den Hoek
Dit is een historische roman en hij staat al een tijdje op mijn e-reader klaar. Het speelt zich af in Amsterdam in de zestiende eeuw, net voor de Tachtigjarige oorlog. Het gaat over burgerweeskinderen die uitbreken en in opstand komen. Het gaat ook over heksenvervolgingen en de beeldenstorm. Dit zijn allemaal ingrediënten die ik heel interessant vind in een historische roman en als ik de recensies mag geloven, dan is dit een heel meeslepend en beeldend verhaal.

Jaag je ploeg over de botten van de doden van Olga Tokarczuk
Ik lees niet vaak vertaalde thrillers, toch trekt dit boek steeds mijn aandacht. De kaft is bijzonder mooi, de titel klinkt fantastisch en de omslagtekst maakt mij nieuwsgierig. Er is ‘iets’ met dit boek waardoor het steeds onder mijn ogen komt. Nieuwsgierig heb ik al eens de eerste bladzijdes gelezen en dat beviel me wel.

Het verhaal speelt zich af in een afgelegen Pools dorpje. De excentrieke Janina Duszejko beschrijft aan de lezer de dood van haar buurman en andere gekke gebeurtenissen uit het dorpje. Janina is veel bezig met astrologie en leeft dicht bij de natuur. Ik vind trouwens de prijs €16.99 voor het ebook best wel aan de hoge kant. Daarom wacht ik nog even tot die prijs zakt, of totdat het (hopelijk) in Kobo Plus verschijnt.

Vlucht van Mel Wallis de Vries
Op 27 oktober komt het nieuwe boek uit van Mel Wallis de Vries! Het is bijna traditie geworden om in die periode de nieuwste van Mel Wallis de Vries zo snel mogelijk te lezen. Ik kijk er altijd weer naar uit! Dit keer speelt het verhaal zich af in een verlaten en vervallen gebouw. Drie meisjes komen daar bij bewustzijn. Ze hebben alle drie een eigen kamer en kunnen elkaar zien via een tablet. Ze hebben een opdracht gekregen: één van hen mag het huis niet levend verlaten en ze mogen zelf bepalen wie dat gaat worden…

Zondagsleven van Judith Visser
Op 6 oktober komt eindelijk het vervolg uit op ‘Zondagskind’! Ik kijk er enorm naar uit! Ik ben zo benieuwd hoe het verdergaat met Jasmijn Vink. Een meisje met Asperger, in een wereld vol prikkels en lastige momenten. In dit boek volgen we Jasmijn op haar pad naar volwassenheid. Naar een leven met werk, zelfstandigheid en liefde.

De kracht van het NU van Eckhart Tolle
Dit boek luister ik via Storytel, maar ik merk dat ik iets dieper in dit boek wil duiken, dus had ik het voornemen om deze herfst het boek gewoon zelf te lezen. Ik moet er ook bij zeggen, dat ik de voorleesstem niet zo prettig vind om naar te luisteren. Ik heb al heel veel goeds over dit boek gehoord! Dit boek leert je anders denken, loslaten en meer vertrouwen in jezelf te krijgen. Het is een pittig boek, maar als ik de reacties mag geloven kijk je op het eind heel anders naar het leven, dan voor je aan dit boek begon. En dat prikkelt mij juist om dit boek door te werken. Elke dag een stukje.

Heb je ook meegedaan aan de The Friday Five deze week?

Zo ja, laat dan een reactie achter hieronder, dan kunnen de lezers van mijn blog doorklikken naar jouw blog. Doe je wekelijks mee, laat dat ook even weten, dan zet ik de volgende keer jouw naam en een link naar jouw blog hier gelijk in de blogpost van The Friday Five.

  1. Joost van Nerdygeekyfanboy (klik)
  2. Patricia van Donder Design (klik)
  3. Eline van Eline Books (klik)
  4. Conny van Connies Boeken (klik)
  5. Kwante van Kwante in Wonderland (klik)
  6. Nienke van BookSomeTea (klik)
  7. Nora van Geekish (klik)

Wat ga jij lezen deze herfst?


Reageer op: Boeken om te lezen tijdens de herfst

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten