28 december 2021

Boeken die bij de jaarwisseling passen

Eerder gaf ik jullie wat leestips omtrent kerstboeken. Deze week heb ik een paar boeken gevonden waarbij de jaarwisseling centraal staat.

De keuze was niet reuze, zelfs een oproepje bracht maar twee titels op. Kennelijk zijn er niet zo heel veel boeken waarin oudjaarsavond of nieuwjaar een rol speelt. Mocht je er nog meer weten, laat dit gerust achter in de reacties.

Spanning en feelgood

De jachtpartij van Lucy Foley

Een soort Agatha Christie verhaal. Het speelt zich af op oudjaarsavond in een villa op de Schotse Hooglanden. Negen vrienden vieren daar feest. Ze dragen geheimen met zich mee, zitten vol jaloezie of woede. Op nieuwjaarsdag is één van de vrienden dood. De moordenaar is één van de vrienden, maar wie?

Liefs uit Londen

Dit boek begint met oud & nieuw. Hannah betrapt op dat moment haar vriend met een ander. Later wordt op haar werk aangedrongen op een zakenreis naar Londen. Het warenhuis heeft een filiaal in deze stad en daar lopen de zaken niet goed. Hannah assisteert op deze reis haar werkgever.

De eindejaarsman van Hedwig Meesters

Druk tijdens deze dagen? Gelukkig zijn er ook novelles! ‘De eindejaarsman’ is zo’n novelle. In dit verhaal spelen veel personages een rol. Zo laat iemand een cadeau achter bij vrienden die dat kunnen gebruiken en bij Lila wordt de winkelruit geruïneerd door een populier. Remco en Chantal kregen brand in hun hotel en zitten nu met flinke kosten en twee mannen zijn op weg naar Antwerpen met een tas vol zwart geld. Waar gaat dit allemaal heen?