9 april 2022

Boekenweek 2022

Ja, het is weer Boekenweek! Met dit jaar ‘ode aan de eerste liefde’ als thema! De Boekenweek is van 9 april tot en met 18 april.

Ilja Leonard Pfeijffer schreef het Boekenweekgeschenk dit jaar: ‘Monterosso mon amour’ Je krijgt dit geschenkboekje cadeau bij besteding van € 15,- aan Nederlandse boeken. Ook bij aankoop van ebooks! Marieke Lucas Rijneveld schreef het Boekenweekessay: ‘Het warmtefort’. Het essay kost € 5,-. Het Boekenweekgedicht is dit jaar geschreven door Bart Moeyaert en je kan het hier lezen: klik

Wat ik kocht vandaag

Natuurlijk wou ik graag het geschenkboekje hebben, dus ik heb vandaag twee ebooks gekocht. Dan krijg je vanzelf het Boekenweekgeschenk erbij. Helaas was ik weer ‘de gelukkige’ bij wie dat niet meteen gebeurde. Maar goed, na een chatsessie met de klantenservice verscheen het Boekenweekgeschenk ook bij mij op de e-reader.

Ik kocht de literaire roman ‘Wat je van bloed weet’ van Philip Huff. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek. Mijn verwachtingen zijn hoog! Hieronder de samenvatting.

Op de openbare basisschool in Blaricum wordt de verteller van Wat je van bloed weet voor het eerst verliefd. Op de hockeyclub in Laren ontmoet hij Cato de Witte, van wie hij weet dat zij het voor hem is. Samen doorlopen ze de middelbare school in Bussum. Intussen woont hij in een groot, vrijstaand huis, met een rieten kap en een grote tuin, samen met zijn ogenschijnlijk welvarende familie. Maar de buren kunnen niets horen. Wat je van bloed weet is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot man, en over de liefde – de liefde voor Cato, maar ook voor Alexander, de jongere broer van de verteller en hun zus, Emilie. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden.

Boekenweekessay

Elk jaar koop ik ook het Boekenweekessay. Dit jaar geschreven door Marieke Lucas Rijneveld. Ik heb het essay al gelezen en ik ben er heel enthousiast over. Later schrijf ik hier nog een blogpost over! Het gaat over de eerste liefde en in dit geval de liefde voor de juffen van de basisschool. De auteur haalt herinneringen op, maar vertelt ook over vleermuizen en heerlijk uitgebreid over de film en het boek Matilda van Roald Dahl. Feest van herkenning en nostalgie dus!

Naast het kopen van ebooks heb ik ook erg genoten van de filmpjes van het Boekenbal op Instagram. Zo ontzettend leuk! Ik kijk uit naar nog meer leuke verhalen en filmpjes komende week!

Heb jij al iets gekocht in de Boekenweek?