15 september 2012

Boekverfilming: De verbouwing

de verbouwing film

Ik heb De verbouwing gezien. De boekverfilming van het gelijknamige boek van Saskia Noort. Laat ik maar positief beginnen: de film was leuk én spannend!

De film volgt in globale lijnen grotendeels het boek, natuurlijk zijn er een paar dingen aangepast en lopen sommige lijntjes in de film net wat anders dan in het boek. Tjitske Reidinga speelt heel overtuigend de cosmetische chirurg Tessa. Al had ik eerlijk gezegd in het begin van de film het idee dat ik naar Claire van Kampen keek. Tja, dat is voor een actrice het risico van langdurig in dezelfde serie spelen.

In het kort gaat de film over Tessa die een privékliniek is begonnen waar mensen cosmetische ingrepen kunnen laten doen. Een succesvolle carrière dus. Helaas loopt het privé niet zo succesvol. Haar huis bezwijkt bijna onder de verbouwing die al jaren gaande is en haar man is depressief. Hij heeft zijn heil gevonden in die verbouwing en omdat hij samen met de aannemer steeds een nieuw plan bedenkt is het einde van die verbouwing nog lang niet in zicht.

Omdat het ook financieel krapper wordt neemt Tessa het aanbod van een oude vriend aan. Maar die vriend blijkt het allemaal niet zo vriendschappelijk te nemen. Hij blijkt een dubbelzinnig leven te leiden met de grote mannen uit de onderwereld. Tessa zit helemaal klem en ook haar zoon is niet meer veilig.

Ik raad De verbouwing zeker aan! Het is het kijken waard.

2 reacties

 • 15 september, 2012 om 15:29
  Annelies zegt:

  Heb er al veel over gelezen op Nederlandse blogs, maar bij ons in België heb ik er nog niets over vernomen. Ik ken het boek niet, maar de film lijkt me wel spannend!


  Annelies
  Beantwoorden

 • 16 september, 2012 om 08:55
  Joany de Vries zegt:

  Ik ben echt héél erg benieuwd naar de film. Vanavond gaan manlief en ik naar de bios, misschien wordt het wel deze film. (maar eigenlijk is het zijn beurt om te kiezen 😛 )


  Joany de Vries
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: