5 oktober 2021

Booktober, dag 5: ga eens kritisch door de lijstjes

Oktober = booktober, lekker veel lezen terwijl het buiten regent en waait. Tijdens booktober deel ik tips om meer uit je leesleven te halen!

Elk najaar ga ik kritisch door mijn lijsten op Goodreads. Dit kan natuurlijk ook op Hebban, of in je Excel-bestand. Ik kijk naar de boeken die ik ongelezen in mijn bezit heb en de boeken die op mijn wishlist staan. Toentertijd wou ik deze boeken heel graag lezen Nu nog steeds? Ik vraag me dat dan bij elk boek af en bij ‘nee’ gaat het van de lijst. Wat overblijft wil ik wel graag lezen en dat motiveert vervolgens enorm! En het ziet er weer een stuk overzichtelijker uit!

6 reacties

 • 5 oktober, 2021 om 17:41
  Niek (@Niekchen) zegt:

  Wat knap dat je boeken kunt afstrepen die je eerst wel wilde lezen. Dat is mij nog nooit gelukt.


  Niek (@Niekchen)
  Beantwoorden

  • 5 oktober, 2021 om 21:01
   Leesdame zegt:

   Soms voeg ik op Goodreads in een vlaag veel boeken toe, later is dan de bui/hype weer over en dan boeit het mij een stuk minder. Maar aan de andere kant, er staan ook nog boeken op sinds 2012 en die wil ik echt nog heel graag lezen, alleen nog tijd vinden 😉


   Leesdame
   Beantwoorden

   • 6 oktober, 2021 om 18:38
    Niek Chen zegt:

    O het zijn geen boeken die je al hebt (in papier of e-boek formaat)?
    Mijn wensenlijstje kijk ik zelden naar. 😀


    Niek Chen
    Beantwoorden

    • 6 oktober, 2021 om 20:59
     Leesdame zegt:

     De boeken van het wensenlijstje heb ik natuurlijk niet in huis. Maar ik heb ook de lijsten bijgewerkt van boeken die ik wel heb, ebooks en papieren boeken en soms verwijder ik die ook van zo’n lijst, omdat het alles weer overzichtelijker maakt. Mocht ik die boeken ooit wel willen lezen, weet ik waar ze staan in de kast 😉 Bij ebooks heb ik mezelf de regel gesteld dat ik pas tot aankoop over mag gaan als ik het boek die week ook daadwerkelijk ga lezen. Is het antwoord ‘nee’, dan wil ik blijkbaar toch niet dolgraag het boek ‘nu’ hebben. Zo hou ik de to be read lijst binnen de perken.


     Leesdame
     Beantwoorden

     • 11 oktober, 2021 om 19:39
      Niek Chen zegt:

      Super zulk een discipline. Ik had lange tijd een plankje met ongelezen boeken, inmiddels zijn dat er twee. Meer mogen het echt niet worden maar ja…zoveel moois.


      Niek Chen
      Beantwoorden

 • 10 oktober, 2021 om 18:48
  Mascha eleonora zegt:

  Geen slecht idee. Misachien ga ik dat deze maand nog wel proberen…


  Mascha eleonora
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: