8 oktober 2021

Booktober, dag 8: lees niet te lang achter elkaar

Oktober = booktober, lekker veel lezen terwijl het buiten regent en waait. Tijdens booktober deel ik tips om meer uit je leesleven te halen!

Op vrije middagen zonder verplichtingen kan ik uren lezen, maar geloof me: dat voel je daarna wel! Daarom stop ik na elk uur eventjes en ga ik naar buiten. Al is het maar vijf minuten. Letterlijk en figuurlijk een frisse blik voor mijn ogen en ondertussen kauw ik op wat ik heb gelezen. Vooral bij ‘lastige boeken’ is deze pauze heerlijk en het houdt me scherp en gemotiveerd. Hoewel lezen ontspanning is, kan het onbewust erg vermoeiend voor je hoofd en ogen zijn.

6 reacties

 • 9 oktober, 2021 om 19:09
  Niek Chen

  Meestal lees ik veel uren op zaterdagochtend maar inderdaad wel met wat pauzes. Niet eens zozeer voor mijn ogen of concentratie maar voor mijn lijf die lang in een houding zitten/liggen niet zo’n fijn plan meer vindt. Wat dat betreft verlang ik wel naar mijn jongere jaren waarin ik vier uur achter elkaar op de bank kon lezen. • 9 oktober, 2021 om 19:44
  Leesdame

  Nee lang stilzitten voel ik ook hoor. Maar is een lekker leeskussen of lezen aan tafel geen goed idee? • 11 oktober, 2021 om 18:29
  Niek Chen

  Aan tafel vind ik het ongemakkelijk omdat je dan zo voorover moet buigen met je hoofd. Maar door verschillende houdingen op de bank aan te nemen kom ik er ook wel uit. • 11 oktober, 2021 om 19:24
  Leesdame

  Ik zit juist graag aan tafel. Sommige mensen lezen graag op zo’n ligbed in de tuin, dan heb ik daarna weer last van mijn nek.  • 11 oktober, 2021 om 19:53
   Niek Chen

   En dan heb je niet zo’n geknakt nekje aan tafel?
   Misschien ligt het ook wel aan mensen hun bouw. En zeker ook gewoonte. • 11 oktober, 2021 om 21:11
  Leesdame

  Nee, ik ben ook niet zo groot, ik zit juist prettig aan tafel, mijn e-reader ligt dan schuin en wat verhoogd voor me 🙂 Ik denk dat het voor langere mensen wat lastiger is inderdaad.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: