7 oktober 2021

Booktober, dag 7: prentenboeken

Oktober = booktober, lekker veel lezen terwijl het buiten regent en waait. Tijdens booktober deel ik tips om meer uit je leesleven te halen!

Naast het Kinderboekenweekgeschenk staat deze week ook het Kinderboekenweek prentenboek centraal. Mark Janssen maakte het prentenboek ‘Dromer’ over Aron en hoe hij dansend, schrijvend en schilderend de wereld mooier maakt. Bij prentenboeken denk ik altijd meteen aan mijn kindertijd, de mooie en gemoedelijke illustraties en de knusse verhalen. Aan welk prentenboek heb jij warme herinneringen? Heb je dat boek nog? Herlees het vandaag 🙂

3 reacties

 • 9 oktober, 2021 om 19:07
  Niek Chen zegt:

  Er schiet mij geen prentenboeken uit mijn jeugd te binnen. Wel strips en daar lees ik er nog steeds heel veel van. Eigenlijk prentenboeken met wat meer tekst.


  Niek Chen
  Beantwoorden

 • 10 oktober, 2021 om 10:22
  Niek Chen zegt:

  Ik kan me indenken dat de klassieke stripstijl mensen niet meer gaan grijpen als ze dat als kind al niets vonden. Maar tegenwoordig is er zoveel meer dan de Kuifjes en Jan, Jans & de Kinderen. Ooit wel eens iets bewonderd van bijvoorbeeld Evens Brecht? Doe me een lol en volg heel even deze link: https://www.ecosia.org/images?q=evens%20brecht Of wat dacht je van het Burn Out dagboek van Maaike Hartjes? Wat mij betreft allemaal kunstwerkjes. 🙂
  Sorry, ik ben heel erg fan van strips in de breedste zin van het woord.


  Niek Chen
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: