9 oktober 2021

Booktober, dag 9: bijhouden wat je leest

Oktober = booktober, lekker veel lezen terwijl het buiten regent en waait. Tijdens booktober deel ik tips om meer uit je leesleven te halen!

Het is handig om bij te houden wat je leest en dat niet alleen: het is ook ontzettend leuk om later terug te zien wat je toentertijd las en welke boeken je vijf jaar geleden leuk vond. Je kan het opschrijven in een schrift, maar ook bijhouden op sites zoals Goodreads of Hebban. Ik schrijf al sinds mijn tienertijd alle boeken op die ik lees. Ik deed dat in Word toen ik nog geen internet had en daarnaast had ik er ook een special notitieboek voor.

2 reacties

 • 9 oktober, 2021 om 19:13
  Niek Chen zegt:

  Ook ik houd het bij een een ruitjesschriftje. Ooit begonnen toen ik 12 jaar was maar toen was er nog niet eens Word, laat staan internet, hahahahaha.
  Nu heb ik ook een OpenOffice-bestand waar ik het in bijhoud (en ook een bestandje met wanneer ik wat heb aangeschaft). Verder sla ik het ook nog op in Librarything. Soms denk ik wel dat ik wat overdrijf. 🙂


  Niek Chen
  Beantwoorden

 • 9 oktober, 2021 om 19:32
  Leesdame zegt:

  Nee hoor, je overdrijft niet. Ik denk dat veel lezers het zo doen en het op meerdere plekken bewaren.


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: