9 oktober 2021

Virtuele tango van Melissa Skaye

Virtuele tango cover

Ik ben ooit begonnen met het derde deel in de VT-serie en ik kwam er vervolgens nooit meer aan toe om te beginnen met ‘Virtuele tango’. Tijd om daar verandering in te brengen dus!

In Hoorn heeft een seriemoordenaar het voorzien op jonge meisjes. Hij laat bij elk meisje een roos achter en hij gebruikt advertenties en chats om de slachtoffers beter te leren kennen. Sanne Philips en Luca Borra werken bij de recherche en zijn belast met deze complexe zaak. De dader is erg slim, maar gaat ook erg luguber te werk. Dan raakt het meisje Faith vermist, nog een complexe zaak erbij…

Als je de hoofdpersonen al kent…

Het voordeel is dat ik alle hoofdpersonen al kende van de andere delen en hierdoor kon ik gelijk het in verhaal in duiken! Tegelijkertijd is dat ook wrang. Ik wist bijvoorbeeld allang wat er met de moeder van Sanne is gebeurd en ik weet ook wat Sanne en Luca nog meer boven het hoofd hangt.

Zoals je gewend bent van Melissa Skaye, is de stijl vlot en zijn de lugubere passages gedetailleerd. De dader spaart zijn slachtoffers niet en gaat ingenieus te werk. Toch was het voor mij al vrij snel duidelijk wie er verantwoordelijk was voor deze moorden. Er staat iets teveel hints in de eerste helft van ‘Virtuele tango’.

Gegroeid als auteur

Melissa Skaye is heel erg gegroeid als auteur. Als ik dit deel naast ‘Verminkte toekomst’ leg, dan zie ik echt een heel groot verschil. In dit eerste deel zijn vrij veel dingen al snel duidelijk, terwijl in latere delen de lezer vaker verrast wordt met bijzondere twist.

Maar ‘Virtuele tango’ leest bovenal erg fijn. Je zit snel in het verhaal en het is leuk om te lezen over de jonge Sanne en Luca met de wetenschap dat ze nog heel wat voor hun kiezen krijgen. Mister Malibu is trouwens in dit deel al aanwezig.