11 december 2013

Cupcakes en een koffer van Yara March

cupcakes en een koffer cover

Yara March is een nieuwe naam op het gebied van chicklit. Ze heeft een unieke stijl, waarin ze luchtige chicklit vermengt met spannende thriller-elementen.

Cupcakes en een koffer gaat over een groep vriendinnen die samen op vakantie gaan. Miranda is de hoofdpersoon. Ze is chaotisch en maakt van alles mee. Haar koffer wordt per ongeluk omgeruild in het vliegtuig, waardoor Miranda haar koffer moet omwisselen. Uitgerekend met de man die haar asociaal had afgesneden op de parkeerplaats.

De vier vriendinnen willen het liefst gewoon vakantie vieren en verliefd worden. Ze ontmoeten Tim en dat klikt gelijk. Maar dan wordt er ingebroken in hun vakantiehuisje. Tim werkt bij de politie en komt de vrouwen te hulp. Terug in Nederland komen ze erachter dat de auto van Kim is beschoten op de heenweg naar het vliegveld. De schrik zit er goed in, maar de politie is sceptisch over alle gebeurtenissen en Miranda voelt zich zelfs beschuldigd.

Ondertussen is de politie ook geïnteresseerd in Marc. Marc is betrokken bij een enorme fraudezaak en hij is degene die per ongeluk van koffer had gewisseld met Miranda. Dan wordt één van de meiden ontvoert…

Het verhaal kent meerdere perspectieven. Miranda komt aan het woord, maar ook Tim en Marc. Soms leest dat herhalend, maar het is ook leuk om ieders mening en kijk op de situatie te lezen. Yara March begint dit verhaal met een spannende proloog. Dan gaat het over op de luchtige chicklit-stijl. Halverwege het verhaal wordt het boek echt spannend en wil je snel naar het einde toe werken. De clou zie je al een klein beetje aankomen, maar dat mag de pret niet drukken. Het verhaal is erg leuk en onderhoudend geschreven.

Zelf kon ik me het meest identificeren met Miranda. Haar chaotische gedrag vond ik herkenbaar, maar ook de situaties waar ze in verzeild raakt kon ik me in vinden. Ik zou hetzelfde reageren als zij. Ik wil zeker in de toekomst nog een boek van Yara March lezen.

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: