Dagboek-krabbel #1

dagboekkrabbelsJa, ik ga gelijk met de bips bloot: dit is een probeersel van mij. Hoe is het om krabbels bij te houden omtrent mijn leesgedrag en andere boekige dingen (en vooruit, over wat ik kijk op Netflix en tv)? Ik wil dat graag uitvinden, dus waarom niet meteen beginnen? Bij deze dus 😉

De krabbels zijn kort, krachtig… maar vooral persoonlijk! Hoe vaak ik dit ga doen hangt af van wat ik doe en of het waard is om erover te krabbelen. Ik klets in geschreven vorm tegen mijn lezers, dus voel je ook vrij om erop te reageren (vind ik leuk!) en laten we eens kijken hoe dit verdergaat.

Weg ermee!
Sinds lange tijd heb ik weer eens een boek half gelezen aan de kant gegooid. Nou beter gezegd: van de reader verwijderd. ‘Voorbedacht’ van Loes den Hollander was een dreinend, spanningloos verhaal en al vlak na het begin merkte ik “lees-ontwijkend-gedrag” bij mezelf. Dat is al een slecht begin. Na een week was ik nog niet over de helft en had ik een leesdip hijgend in mijn nek. Dus besloot ik mezelf niet lang meer te kwellen. Ik ben meestal wel een doorzetter, maar ik had er écht geen zin meer in. En waarom zou ik mezelf dan iets verplichten wat niet verplicht is?

Niet voederen na middernacht!
Enfin, gelukkig heb ik er geen lange leesdip aan overgehouden. Vandaag las ik een flink stuk verder in het horrorverhaal ‘Gremlins’ van George Gipe. Ja,  naar de gelijknamige film ja… Ik las tot ongeveer 80%, de overige 20% lees ik vanavond voor het slapengaan. Het boek geeft de lezer ook een kijkje in de gedachtes van Gizmo en van Gremlin-leider Stripe. In de film is dat niet zo, das jammer. Nu kom ik erachter dat Gizmo zich best wanhopig voelt na de verhuizing en terugverlangt naar zijn Chinese eigenaar. Lezen in het Engels valt mee, ik ga als een speer door dit boek.

Nog zes te gaan…
Ik heb nog zes boeken te gaan voor het behalen van mijn challenge op Goodreads. Na ‘Gremlins’ nog vijf. En december duurt nog 11 dagen. Theoretisch zou het moeten lukken, maar de praktijk hijgt helaas ook in mijn nek. De praktische kant die zegt dat er veel sociale verplichtingen aankomen, veel kerstfilms op tv mijn aandacht zullen trekken en dan zwijg ik nog maar even over Netflix. Ik heb nog één recensie-boek liggen, die wil ik deze week nog graag lezen. Dan nog vier boeken… ik wil gewoon dat dit lukt!  Hoe ver staan jullie met je Goodreads-challenge?

Foto is van Pixabay

4 reacties

Reageer op: Dagboek-krabbel #1

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten