20 december 2016

Dagboek-krabbel #1

Ja, ik ga gelijk met de bips bloot: dit is een probeersel van mij. Hoe is het om krabbels bij te houden omtrent mijn leesgedrag en andere boekige dingen (en vooruit, over wat ik kijk op Netflix en tv)? Ik wil dat graag uitvinden, dus waarom niet meteen beginnen? Bij deze dus.

De krabbels zijn kort, krachtig… maar vooral persoonlijk! Hoe vaak ik dit ga doen hangt af van wat ik doe en of het waard is om erover te krabbelen. Ik klets in geschreven vorm tegen mijn lezers, dus voel je ook vrij om erop te reageren (vind ik leuk!) en laten we eens kijken hoe dit verdergaat.

Weg ermee!

Sinds lange tijd heb ik weer eens een boek half gelezen aan de kant gegooid. Nou beter gezegd: van de reader verwijderd. ‘Voorbedacht’ van Loes den Hollander was een dreinend, spanningloos verhaal en al vlak na het begin merkte ik “lees-ontwijkend-gedrag” bij mezelf. Dat is al een slecht begin. Na een week was ik nog niet over de helft en had ik een leesdip hijgend in mijn nek. Dus besloot ik mezelf niet lang meer te kwellen. Ik ben meestal wel een doorzetter, maar ik had er écht geen zin meer in. En waarom zou ik mezelf dan iets verplichten wat niet verplicht is?

Niet voederen na middernacht!

Enfin, gelukkig heb ik er geen lange leesdip aan overgehouden. Vandaag las ik een flink stuk verder in het horrorverhaal ‘Gremlins’ van George Gipe. Ja,  naar de gelijknamige film ja… Ik las tot ongeveer 80%, de overige 20% lees ik vanavond voor het slapengaan. Het boek geeft de lezer ook een kijkje in de gedachtes van Gizmo en van Gremlin-leider Stripe. In de film is dat niet zo, das jammer. Nu kom ik erachter dat Gizmo zich best wanhopig voelt na de verhuizing en terugverlangt naar zijn Chinese eigenaar. Lezen in het Engels valt mee, ik ga als een speer door dit boek.

Nog zes te gaan…

Ik heb nog zes boeken te gaan voor het behalen van mijn challenge op Goodreads. Na ‘Gremlins’ nog vijf. En december duurt nog 11 dagen. Theoretisch zou het moeten lukken, maar de praktijk hijgt helaas ook in mijn nek. De praktische kant die zegt dat er veel sociale verplichtingen aankomen, veel kerstfilms op tv mijn aandacht zullen trekken en dan zwijg ik nog maar even over Netflix. Ik heb nog één recensie-boek liggen, die wil ik deze week nog graag lezen. Dan nog vier boeken… ik wil gewoon dat dit lukt!  Hoe ver staan jullie met je Goodreads-challenge?

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: