Dagboekkrabbel #10 brrr het is mei…

mei krabbelHet is mei en vorig jaar kon ik met een shirtje aan buiten in de zon zitten. Nu waai ik bijna weg en trek ik een warme jas aan. Zon waar blijf je?! Anyway, we hebben boeken, dus hoe dan ook blijheid! 😉

Ik heb afgelopen tijd lekker veel gelezen, dat kwam ook door de Dewey’s readathon, maar ik heb ook wat extra leesmomentjes tussendoor gepakt. Daarnaast keek ik wat rond op Netflix en ik pakte mijn kleurboeken er weer eens bij. Ik heb namelijk een nieuwe aanwinst: Amily’s wonderland van Amily Shen. Gebaseerd op Alice in Wonderland.

Het verhaal van Alice in Wonderland
Het kleurboek met scènes uit het sprookje. Je volgt dus het verhaal via de gedetailleerde kleurplaten. Elke plaat is tevens ook een zoekplaat en achterin het boek krijg je een mini cursus tekenen. Het papier is lekker dik, daardoor kun je ook goed met stift kleuren en misschien zelfs met waterverf. Ik zelf heb al een stukje gekleurd met de Polychromos kleurpotloden van Faber Castell en die werken echt superfijn op dit papier.

13 Reasons Why
Ik ben ook gezwicht voor 13 Reasons Why. Hannah doet me trouwens denken aan Kate Winslet toen ze nog jong was, vinden jullie niet? Ik vind het een spannende serie en ik zit nu op de helft, dus ik heb nog wat afleveringen in het verschiet. Ik kan nog steeds niet bingewatchen, dus het blijft bij één aflevering kijken en dan weer wat anders doen.

Wat ik nu lees en ga lezen
Momenteel lees ik de komische chicklit ‘Geloof me maar’ van Gillian King. Het leest lekker weg en ik heb al een paar keer lekker kunnen lachen tijdens het lezen. Dit boek is trouwens ook alweer bijna uit. Hierna ga ik iets totaal anders lezen: de literaire roman ‘Sterker door strijd’ van Julie van Mol. Daar begin ik dit weekend aan. Aanstaande woensdag ben ik namelijk aan de beurt tijdens de blogtour rondom dit boek. Ik kijk er naar uit!

Ik kocht ook weer de nieuwe Libelle Bookazine. Voor de maand mei hebben ze een toepasselijke titel gekozen: ‘De onderduikers’ van Piet Hein. Het is een waargebeurd verhaal over de ouders van Piet Hein. Hij beschrijft hoe zijn ouders moesten onderduiken tijdens de oorlog op twaalf verschillende adressen. Ook stuitte hij op een verzwegen kwestie, zijn ouders werden toentertijd beschuldigd van verraad. Piet Hein heeft zich verdiept in deze geschiedenis. Deze maand verkrijgbaar voor € 2.99 en je kunt de Bookazine terugvinden bij de tijdschriften. Hij staat meestal naast de Libelle zelf.

Wat lezen jullie momenteel en zijn jullie dit grauwe en stormachtige weer ook niet zat?


Reageer op: Dagboekkrabbel #10 brrr het is mei…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten