5 mei 2017

Dagboekkrabbel #10 brrr het is mei…

Het is mei en vorig jaar kon ik met een shirtje aan buiten in de zon zitten. Nu waai ik bijna weg en trek ik een warme jas aan. Zon waar blijf je?! Anyway, we hebben boeken, dus hoe dan ook blijheid! 😉

Ik heb afgelopen tijd lekker veel gelezen, dat kwam ook door de Dewey’s readathon, maar ik heb ook wat extra leesmomentjes tussendoor gepakt. Daarnaast keek ik wat rond op Netflix en ik pakte mijn kleurboeken er weer eens bij. Ik heb namelijk een nieuwe aanwinst: Amily’s wonderland van Amily Shen. Gebaseerd op Alice in Wonderland.

Het verhaal van Alice in Wonderland

Het kleurboek met scènes uit het sprookje. Je volgt dus het verhaal via de gedetailleerde kleurplaten. Elke plaat is tevens ook een zoekplaat en achterin het boek krijg je een mini cursus tekenen. Het papier is lekker dik, daardoor kun je ook goed met stift kleuren en misschien zelfs met waterverf. Ik zelf heb al een stukje gekleurd met de Polychromos kleurpotloden van Faber Castell en die werken echt superfijn op dit papier.

13 Reasons Why

Ik ben ook gezwicht voor 13 Reasons Why. Hannah doet me trouwens denken aan Kate Winslet toen ze nog jong was, vinden jullie niet? Ik vind het een spannende serie en ik zit nu op de helft, dus ik heb nog wat afleveringen in het verschiet. Ik kan nog steeds niet bingewatchen, dus het blijft bij één aflevering kijken en dan weer wat anders doen.

Wat ik nu lees en ga lezen

Momenteel lees ik de komische chicklit ‘Geloof me maar’ van Gillian King. Het leest lekker weg en ik heb al een paar keer lekker kunnen lachen tijdens het lezen. Dit boek is trouwens ook alweer bijna uit. Hierna ga ik iets totaal anders lezen: de literaire roman ‘Sterker door strijd’ van Julie van Mol. Daar begin ik dit weekend aan. Aanstaande woensdag ben ik namelijk aan de beurt tijdens de blogtour rondom dit boek. Ik kijk er naar uit!

Ik kocht ook weer de nieuwe Libelle Bookazine. Voor de maand mei hebben ze een toepasselijke titel gekozen: ‘De onderduikers’ van Piet Hein. Het is een waargebeurd verhaal over de ouders van Piet Hein. Hij beschrijft hoe zijn ouders moesten onderduiken tijdens de oorlog op twaalf verschillende adressen. Ook stuitte hij op een verzwegen kwestie, zijn ouders werden toentertijd beschuldigd van verraad. Piet Hein heeft zich verdiept in deze geschiedenis. Deze maand verkrijgbaar voor € 2.99 en je kunt de Bookazine terugvinden bij de tijdschriften. Hij staat meestal naast de Libelle zelf.

Wat lezen jullie momenteel en zijn jullie dit grauwe en stormachtige weer ook niet zat?