De dagen van Anita Larkens

de dagen coverAl een tijdje lag dit boek op mij te wachten, vorig weekend ben ik er in begonnen en las het boek datzelfde weekend nog uit. Een echte pageturner dus!

De gescheiden moeder Maud is geen doorsnee-moeder. Ze is nogal chaotisch en niet vies van mannen en feestjes. Maud heeft ook twee kleuterkinderen: Frida en Mees. Op een nacht zijn ze plotseling verdwenen. Vader Maarten en Maud staan voor een raadsel. De politie ook. De pers smult er van, vooral als ze het idee krijgen dat Maud haar losbandigheid nog niet verleerd is en mannen bezoekt.

Maud is echter zeer ongerust en word doodmoe van het verkeerde beeld wat de media van haar schept. Ook duiken er verschillende mensen op hun pad en letterlijk in hun privéleven. Zoals Aisa, de juf van school, die wel heel veel betrokkenheid toont bij de vermissing van de twee kindjes. Ook staat ene Stella op de stoep, zij troost Maud, maar luistert ondertussen verlekkerd naar hetgeen wat ze te horen krijgt. Ondertussen zit ook de politie erbovenop, maar het is lastig zoeken als het spoor al eindigt bij de voordeur.

‘De dagen’ is een vermissingsthriller, met een psychologisch laagje en het speelt zich grotendeels af in de provincie Groningen. Anita Larkens schrijft in rap tempo en in korte hoofdstukken het verhaal aan elkaar. Zij wisselt snel van personage en laat diverse personages aan het woord. Je krijgt tijdens het lezen een hoop puzzelstukjes aangereikt, maar het blijft lang gissen hoe die stukjes uiteindelijk in elkaar passen. De clou zit namelijk verrassend en onvoorspelbaar in elkaar.

Aan de ene kant was ik wat huiverig, omdat vermissingsthrillers niet mijn meest favoriete thrillers zijn. Vaak zijn ze langdradig en vooral als het vanuit één perspectief geschreven is. Anita Larkens heeft dit opgelost door andere personages ook ruim aandacht te geven. Vooral Aisa vond ik interessant, omdat zij apart gedrag voor een juf vertoont. Juist al die verschillende karakters zorgen voor een kleurrijk geheel en dat hield mijn aandacht vast!

Daarbij blijft het lang een mysterie hoe het zit met de kinderen. Waar zijn ze? Hoe zijn ze verdwenen? Door wie zijn ze meegenomen? Waarom? Het zijn vragen waar je pas laat een antwoord op krijgt. De sterkste vrouw in het verhaal blijft voor mij Maud. Je voelt dat er meer speelt, dat ze meer is dan die chaotische vrouw. Je merkt dat ze pijn voelt en het liefst een normale moeder zou willen zijn, maar dat lukt haar gewoonweg niet. Haar frustraties en haar gedrag zijn bijzonder, dat maakt van haar dan ook een mooi uitgediept personage.

 

 


1 reactie

Reageer op: De dagen van Anita Larkens

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten