Miracle Morning van Hal Elrod

miracle morning coverDit boek (en deze methode van extreem vroeg opstaan) kwam ik regelmatig tegen op lifestyle blogs en in tijdschriften. Ik las redelijk wat positieve verhalen over de methode van Hal Elrod, maar ook een aantal flink venijnige recensies over zijn boek.

In ‘Miracle Morning’ beschrijft Hal Elrod uitgebreid zijn methode van een goede start van de dag. Je zet je wekker een uur tot twee uur eerder en je volgt de zes punten: stilte, affirmaties, visualisatie, beweging, lezen en schrijven. Het heeft -volgens het boek en volgens Elrod- veel levens radicaal veranderd…

Voor de duidelijkheid: er zit een logica in de methode van Elrod. Als je vroeger opstaat, heb je extra tijd, punt. Naast zijn methode met zes stappen kun je bijvoorbeeld ook zelf activiteiten toevoegen aan je extra uur voor jezelf. Met die quality time voor jezelf begin je je dag misschien al wel een stuk rustiger en bepaalde dingen hoef je ook niet meer voor je uit te schuiven, want bijvoorbeeld sporten heb je dan al gedaan.

Een pilletje voor de hoofdpijn graag…

Maar de manier hoe dit allemaal uitgelegd wordt is nogal luid en hyper. Meteen als je het boek openslaat, dan krijg je meteen een volle laag lyrische verhaaltjes van mensen die ineens superkrachten hebben gekregen door dit boek. Afgevallen, dubbel salaris, liefde van je leven… noem het maar op, dankzij de methode van Elrod kregen ze het op hun pad. Aan de ene kant begrijp ik sommige punten wel. Als je vroeger opstaat en een half uur daarvan gebruikt om elke dag te gaan hardlopen en een goed ontbijt wegwerkt, dan kan dat zeker positief effect hebben op je gezondheid.

De schrijfstijl van Elrod doet me denken aan een slechte reclame van Tell Sell. Compleet met overdreven succesverhalen, quotes en een overdaad aan linkjes naar sites van Miracle Morning. Daarnaast zit het boek vol herhaling. Elrod hoort zichzelf graag praten en zit nogal vol van zijn eigen kunnen. De schrijfstijl is heel druk en schreeuwerig en als het geen boek zou zijn, maar een presentatie, dan had ik mijn oren dichtgehouden en een tabletje voor de hoofdpijn geslikt.

Maar hoe werkt nou die methode?

Terug naar de methode van Elrod. Je zet je wekker een uur tot twee uur eerder. Dan volg je de stappen (maar later in het boek schrijft hij dat je daar ook weer van af kunt wijken als dat beter bij je past) die ervoor moeten zorgen dat je ochtend goed begint. Ik zal ze heel snel met je doornemen.

1. Stilte… even rustig bijkomen… glas water drinken en tandenpoetsen, mediteren etc.
2. Affirmaties opzeggen, datgeen wat je wilt bereiken, quotes voor zelfvertrouwen etc.
3. Datgene wat je wilt bereiken visualiseren, bijvoorbeeld door het kijken naar je visionboard
4. Beweging (yoga, hardlopen, wandeling, fitness etc.)
5. Lezen, liefst in een zelfhulpboek, maar alles volstaat eigenlijk
6. Schrijven, waar je dankbaar voor bent, wat je verwacht, je dagboek etc.

Hier kun je een uurtje over doen, of in een kwartier en de rest van je tijd voor iets anders reserveren. Ik snap ook wel de logica… stel dat mijn doel is om meer te bloggen, dan moet ik ook meer lezen. Meer lezen kost tijd. Elke dag een uurtje eerder opstaan, zou mij per week zeven extra uren leestijd geven, waardoor ik dus meer kan bloggen. Het levert zeker ook wel iets op, die Miracle Morning. Maar om heel eerlijk te zijn, vind ik een goede nacht slaap en uitgerust wakker worden, toch ook wel heel waardevol.

Voor mensen die graag Miracle Morning eens willen proberen adviseer ik om artikelen te zoeken van bloggers en journalisten die het hebben geprobeerd. De manier hoe Elrod zijn methode brengt zorgt er voor dat ik meer irritatie dan enthousiasme voel, dus druk ik vrolijk de snooze knop maar weer eens in!


Reageer op: Miracle Morning van Hal Elrod

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten