In onschuld van Melissa Skaye

In onschuld cover‘In onschuld’ van Melissa Skaye beloofde veel goeds! Hoopvol was ik dan ook begonnen en dat pakte goed uit! Gelukkig maar, want ik had zin in een zenuwslopend goede thriller!

Yara uit Hoorn is een single vrouw die er graag op los leeft zonder zich te binden. Ze staat dan ook wel bekend als een losbol en feestbeest, die niet vies is van mannen. Maar haar leven wordt compleet anders als ze wakker wordt in haar eigen tuin en niet meer weet hoe ze daar terechtgekomen is. Ze zit vol blauwe plekken, is vies en nauwelijks aangekleed.

Yara wordt gevonden door Lotte, een nieuwsgierige buurtgenoot. Yara wil het liefst alleen zijn, maar Lotte bemoeit zich graag met Yara en regelt dat Kyle bij Lotte langsgaat. Kyle is hypnotherapeut, maar blijkt geen onbekende van Yara te zijn. Ooit hadden ze een BDSM affaire. Kyle komt nu echter als professioneel therapeut en gaat met Yara samen een paar heftige hypnose sessies tegemoet.

In de hypnose sessies duikt Yara terug naar haar pubertijd. Hoe ze met haar vrienden elke zomer in een vakantiepark zat. Samen lol maken, maar ook verliefdheid en seks kwam daar voorbij. Tot die ene zomer, toen alles anders werd. Ook duikt Yara terug naar het moment dat ze ontvoerd werd. Naar de smerige ruimte, de stem van haar ontvoerder, die haar kernwoorden geeft. Met die kernwoorden wil hij dat Yara het verleden opnieuw op tafel gooit, iets wat ze al jaren probeert te vergeten.

Melissa Skaye heeft een echte pageturner geschreven, inclusief interessante personages. Ik moest gewoon weten wat er met Yara was gebeurd, wie haar ontvoerder was en vooral naar het verleden van Yara. Melissa houdt het spannend door steeds kleine stukjes van de puzzel prijs te geven. Het boek heeft daarnaast een vlotte leesbare schrijfstijl en korte hoofdstukken, dat leest sowieso al lekker weg.

‘In onschuld’ deed me ook een klein beetje denken aan de boeken van Mel Wallis de Vries. In de terugblikken naar het verleden draait het om een jonge Yara en een onbevangen vriendengroep vol perikelen die bij de pubertijd horen. Terug in een tijd dat de Nokia 3210 nog hip was en je maar moest hopen dat je bereik in een bos had. Nog niet zo gek lang geleden, maar ik kreeg toch wel een licht gevoel van nostalgie toen ik het las.

De verhaallijn in het heden is voornamelijk psychologisch gericht en zelfs luguber bij vlagen, dat was erg interessant. Ook het thema hypnose vond ik erg fascinerend! De manier waarop zweeft een beetje tussen fantasy en realiteit, maar hoe dan ook was het een boeiend fenomeen om tegen te komen in deze thriller. De ontknoping verraste mij wel. Ja, ik had ergens vermoedens, maar die puzzelstukjes kon ik zelf nog niet plaatsen. De uitkomst was uiteindelijk toch een verrassende twist!

Als je houdt van een psychologische thriller met een sinister randje, dan is ‘In onschuld’ zeker een aanrader!

 

 


1 reactie

Reageer op: In onschuld van Melissa Skaye

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten