8 mei 2017

Geloof me maar van Gillian King

‘Geloof me maar’ is een komische en luchtige chicklit. De kaft oogt lekker zomers, maar het boek zelf heb ik gelezen tijdens een koude en grijze meidag.

June is sinds haar schooltijd al verliefd op Julius en eindelijk is het dan zover: ze krijgen wat samen! Sophie en Mira, vriendinnen van June, zijn superblij voor haar! Helaas kampt June met veel twijfels en achterdocht naar Julius toe. Is hij wel oprecht naar haar toe? Het wordt vooral ingewikkeld als de verloofde van haar broer beweert zwanger te zijn van Julius…

June besluit haar eigen gevoel te volgen, maar verliest daarmee ook een hoop zekerheden. Ondertussen maakt ze heel veel mee. Komische toestanden, maar ook serieuze zaken, zoals een ziekenhuisopname van haar vader. Gillian King schrijft heel aanstekelijk. Ik zat dan ook mee te lachen toen Sophie per ongeluk vastgeketend aan June’s bed lag en ook de bruidsjurk-race tijdens een bizarre sale leest lekker weg. Je ziet het gewoon voor je, zo beeldend is het geschreven!

In het boek volgen de situaties zich razendsnel op en wat ik jammer daaraan vond was dat sommige situaties voor mijn gevoel niet afgewerkt waren. Er gebeurde iets, iets grappigs, of ernstigs, maar meteen daarna gaat het verhaal weer door. Het boek leest daardoor wel heel vlot, maar ik kreeg het gevoel dat er nergens een adempauze was. Ook zijn er wat losse verhaallijnen op de zijlijn. Zoals van broer Jack en zijn verloofde Maud en het boek wordt verder gevuld met flashbacks uit June’s verleden.

Het minst leuke personage vond ik Sophie. Ze krijst veel en lacht om alles. Ook kan ze erg apart en bot uit de hoek komen, dat was af en toe irritant. Daarentegen zorgt Sophie wel weer voor de komische noot. Iets minder krijsen en wat tactvoller uit de hoek komen, had haar meer stijl en inhoud gegeven.

‘Geloof me maar’ was het debuut van Gillian King en dat debuut bestaat al sinds 2010! Ondertussen heeft Gillian al een rijtje chicklits op haar naam staan. Ik ben vooral benieuwd naar ’60 dagen’.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: