21 mei 2017

Dagboekkrabbel #12 laptop-gedoe, Netflix en nauwelijks gelezen :S

Het was een rommelige week, dat lag vooral aan mijn laptop. Ik had al zo’n anderhalve week last van freezing (vastlopers) en heb me suf gezocht naar de oplossing. Elke keer deed mijn laptop het eventjes prima en dan begon het weer. Toen kwam er een grote update deze week, die veroorzaakte nóg meer problemen…

Naast de freezes kreeg ik ook BSOD’s. Ze verwezen allemaal naar het besturingssysteem en ik heb uren gezocht en bewerkt, maar ze bleven terugkomen. Uiteindelijk heb ik mijn tanden op elkaar gezet en een schone Windows-installatie uitgevoerd.

Een heleboel werk

Het koste mij een hele avond en halve nacht, maar uiteindelijk stond Windows 10 er nieuw en schoon op. Toen kwam het grote werk van alles weer opnieuw installeren en instellen. Maar ik ben er doorheen, alles staat er terug op. En tot nu toe… geen rare meldingen en vastlopers… Ik ben altijd huiverig om zoiets hardop te zeggen of op te schrijven… maar het gaat tot nu toe gewoon goed. Oef…

Door al dat gedoe heb ik nauwelijks gelezen, ik heb wel een boek op mijn reader staan en daar ben ik al wel in begonnen en dat is ‘Tot waar we kijken kunnen’ van Inge van der Krabben. Het is een literaire roman, ik vind het begin al erg goed. Nu nog lekker veel (rustige) tijd vinden waarin ik lekker door kan lezen. Als ik gespannen ben, of er is iets wat mijn aandacht trekt (zoals dat Windows gedoe) dan kan ik me niet lekker concentreren op een boek. Meestal zoek ik dan de afleiding bij Netflix of vlogs kijken voor het slapengaan. Hebben jullie dat ook?

Netflix

Ik heb wel een spurt gemaakt bij ’13 reasons why’. Ik moet nu nog anderhalve aflevering en dan heb ik de gehele serie gezien. Ik vind het een meeslepende serie, maar niet supergeweldig ofzo… Ik heb me ook geërgerd aan de houding van Clay in een paar afleveringen. Zo halverwege de serie vond ik hem steeds onsympathieker worden. Nu bij de laatste twee afleveringen vind ik hem weer bijgedraaid, dus is de irritatie een stuk minder.

Op mijn watchlist heb ik ‘Riverdale’ gezet en de serie ‘Love’. ‘Love’ is een komische serie over een moderne relatie. Gus en Mickey proberen samen een relatie op te bouwen. Gus is een type nerd en Mickey is juist losgeslagen. Ik heb nog maar één aflevering gezien, dus kan er nog weinig over zeggen. Wat volgen jullie momenteel?

2 reacties

 • 21 mei, 2017 om 19:52
  Irene zegt:

  Ik begrijp het gevoel, als je laptop het niet doet helemaal, ik ben ook z’n iemand die zich daar dan in vast bijt en dan net zo lang ga prutsen tot hij het weer doet. Ik kijk momenteel Elementary (S4) en Anne with an E.

  Groetjes,

  Irene


  • 21 mei, 2017 om 20:07
   Leesdame zegt:

   Wat leuk, Anne with an E zie ik steeds bovenaan staan bij aanbevelingen.
   Ja, echt wel, ik had geen rust voordat het weer normaal werkte. Ik kon maar niet de vinger op het probleem leggen, dat was het meest frustrerend!


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: