Dagboekkrabbel #14 nieuw leesvoer en de Sims

Deze week heb ik vooral gelezen in ‘Eline Vere’. Ik heb een flinke spurt gemaakt en ben nu ruim over de helft. Het einde is nog niet in zicht, maar dat komt vanzelf. Het leest langzaam, maar het is wel heel boeiend! Couperus schrijft soms lekker theatraal en overdreven, omdat dit bij Eline past en ik dacht soms: het leest als een soapverhaal uit de 19e eeuw.

Ondertussen ben ik ‘Eilandleven’ van The Sims 4 aan het installeren. Dat duurt altijd even, vooral die grote pakketten. Ik speel heel graag de Sims!

The Sims

Ik heb verschillende huishoudens aangemaakt. Momenteel heb ik één Sim die in een tinyhouse woont, maar ook veel buiten leeft in haar enorme tuin. Ook heb ik een tijdlang gespeeld met personages uit het boek ‘Heksenkind’ van Monica Furlong. Ik had toen het huis van Juniper nagebouwd, zo goed als mogelijk, dus ook geen elektrische voorzieningen, want dat was er in die tijd nog niet.

Nu heb ik dus Eilandleven gekocht. Heel vroeger had ik een soortgelijk spel met de Sims op de Nintendo DS, maar dat was op een onbewoond eiland en dan moest je ook allerlei opdrachten doen. Op de pc is het leuker en uitgebreider! Ik speel zo’n twee keer per week de Sims, niet vaker. Als ik het speel, dan speel ik het ook echt een halve avond (of langer).

Nieuw leesvoer

Van uitgeverij Loft kreeg ik deze week ‘Alles op alles’ van Marijke Vos. Een feelgood-roman, dat is een leuke afwisseling naast ‘Eline Vere’. Haar vorige boek ‘Van Chanel naar flanel’ vond ik ook erg leuk! ‘Alles op alles’ gaat over Nadja, zij besluit haar sabbatical door te brengen bij haar oudtante Ella in Engeland. Nadja’s oudtante woont vlakbij landgoed Stonewood, maar daar is iets bijzonders mee.

Ik won -tot mijn verrassing- afgelopen week ook nog een Dwarsligger: ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Enorm benieuwd naar! Zij schrijft over haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst. Lijkt me erg heftig en aangrijpend.2 reacties

Reageer op: Dagboekkrabbel #14 nieuw leesvoer en de Sims

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten