19 juli 2019

Dagboekkrabbel #14 nieuw leesvoer en de Sims

Deze week heb ik vooral gelezen in ‘Eline Vere’. Ik heb een flinke spurt gemaakt en ben nu ruim over de helft. Het einde is nog niet in zicht, maar dat komt vanzelf. Het leest langzaam, maar het is wel heel boeiend! Couperus schrijft soms lekker theatraal en overdreven, omdat dit bij Eline past en ik dacht soms: het leest als een soapverhaal uit de 19e eeuw.

Ondertussen ben ik ‘Eilandleven’ van The Sims 4 aan het installeren. Dat duurt altijd even, vooral die grote pakketten. Ik speel heel graag de Sims!

The Sims

Ik heb verschillende huishoudens aangemaakt. Momenteel heb ik één Sim die in een tinyhouse woont, maar ook veel buiten leeft in haar enorme tuin. Ook heb ik een tijdlang gespeeld met personages uit het boek ‘Heksenkind’ van Monica Furlong. Ik had toen het huis van Juniper nagebouwd, zo goed als mogelijk, dus ook geen elektrische voorzieningen, want dat was er in die tijd nog niet.

Nu heb ik dus Eilandleven gekocht. Heel vroeger had ik een soortgelijk spel met de Sims op de Nintendo DS, maar dat was op een onbewoond eiland en dan moest je ook allerlei opdrachten doen. Op de pc is het leuker en uitgebreider! Ik speel zo’n twee keer per week de Sims, niet vaker. Als ik het speel, dan speel ik het ook echt een halve avond (of langer).

Nieuw leesvoer

Van uitgeverij Loft kreeg ik deze week ‘Alles op alles’ van Marijke Vos. Een feelgood-roman, dat is een leuke afwisseling naast ‘Eline Vere’. Haar vorige boek ‘Van Chanel naar flanel’ vond ik ook erg leuk! ‘Alles op alles’ gaat over Nadja, zij besluit haar sabbatical door te brengen bij haar oudtante Ella in Engeland. Nadja’s oudtante woont vlakbij landgoed Stonewood, maar daar is iets bijzonders mee.

Ik won -tot mijn verrassing- afgelopen week ook nog een Dwarsligger: ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Enorm benieuwd naar! Zij schrijft over haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst. Lijkt me erg heftig en aangrijpend.