2 januari 2017

Dagboekkrabbel #2 over kalenders en challenges enzo…

Allereerst wil ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar wensen!

Een nieuw jaar, dus ook een nieuwe kalender! De bucketlistkalender van Elise de Rijck. Op de achterzijde van het velletje stond een opdracht: schrijf je doelen op. Ook Goodreads had me al gemaild. Er moest namelijk een getalletje ingevuld worden bij de challenge voor 2017.

Waar ik sommige mensen gisteren al ijverig al in hun tweede boek zag beginnen, moest ik nog bijkomen van een kater…

De Goodreads-challenge

Voor mijn gevoel begint het nieuwe jaar dan ook vandaag. Lekker opgeruimd, kerstspullen naar zolder verhuisd. Ik voel me ook weer een stuk beter. De Goodreads-challenge heb ik dit jaar ingezet op 85 boeken. In plaats van de lat hoger te leggen, besloot ik dat ik liever een wat ruimere challenge had.

Ik heb namelijk niet zo trek in de constante melding dat ik ‘behind schedule’ ben op Goodreads. Daarnaast heb ik in december elk vrij uurtje gelezen om mijn challenge te kunnen halen en kwam ik nergens anders meer aan toe. Ik koos dus 85 boeken, een flinke hoeveelheid, maar toch haalbaar en bij te houden.

Ik schreef dit aantal ook op het velletje van de Bucketlistkalender. Samen met nog wat andere wensen voor 2017. Ik besloot het velletje met de opdracht te bewaren in mijn Flow agenda en stopte het tussen de pagina’s van december 2017. Das nog een flink eind weg, maar wel leuk om straks terug te lezen.

Brrr koude challenge

Een andere challenge die ik vandaag begonnen ben (tja gisteren had ik er echt geen puf voor) is de ‘Coolchallenge’. De hele maand lag koud (af)douchen. Je begint zoals je altijd begint, warm water, maar je spoelt je daarna af met koud water.

Dat is een opgave kan ik je zeggen. Als je lekker onder warm water staat is het echt bergen verzetten om die warme kraan dicht te draaien. Maar echt, na afloop voel ik me zo energiek en lekker in mijn vel zitten. Dat is het echt waard! Mocht je interesse hebben, je kan hier meer info vinden: klik Het is namelijk een groot project, waar meer mensen aan meedoen dit jaar.

En nu ga ik een boek pakken en eens beginnen aan de reading challenge van 2017!

Wat zijn jouw leesplannen voor dit jaar?

3 reacties

 • 2 januari, 2017 om 17:48
  Joanydvv zegt:

  Volgens mijn man douche ik nu al veel te koud hahaha. Als hij na mij gaat douchen moet hij eerst de warme kraan een eind verder open zetten. Leuk idee om dat kalender velletje in je agenda te doen ^^


  Joanydvv
  Beantwoorden

  • 2 januari, 2017 om 18:13
   Leesdame zegt:

   Ja zo kom ik het vanzelf tegen hé… Maar wat klinkt december 2017 nog ver weg zeg.


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 8 januari, 2017 om 17:08
  Vivian (@VivianvLeeuwen) zegt:

  Ik herken wat je zegt over de Goodreads-challenge! Ik kijk daar expres niet echt naar haha, en heb ‘m ook relatief laag ingesteld dit jaar. Het is voor mij meer een manier om snel te zien hoe veel boeken ik dit jaar heb gelezen dan dat ik echt naar een bepaald aantal streef.


  Vivian (@VivianvLeeuwen)
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: