Dagboekkrabbel #4 geen tv en prentenboeken enzo…

dagboekkrabbel ladderMijn bucketlistkalender verraste me weer eens met een leuke uitdaging: geen tv vandaag! Ik overlegde met mezelf of Netflix daar nou ook onder valt en ik besloot dat dit inderdaad zo was. Het wordt lastig, want de tv staat veel aan en het is niet zo dat ik constant kijk, maar er zijn wel een paar programma’s die ik graag zie.

Maar er zijn ook dingen waar ik niet echt aan toe kom de laatste tijd. Zoals mijn kleurtechnieken verbeteren met het volgen van tutorials. Ik zou wat blogposten vooruit kunnen schrijven en ik wil ook graag verder werken aan een kort verhaal voor privégebruik.

Opdrachtjes
Naast het ‘geen tv kijken’ had ik nog wat leuke opdrachtjes van de Bucketlist scheurkalender! Zo at ik iets nieuws (groentenchips gemaakt van wortelen, zoete aardappel en kalebas), kroop ik onder een ladder door op vrijdag de 13e en luisterde ik een uur lang naar muziek waar ik normaal nooit naar luister. Ik luisterde bijvoorbeeld naar Ariana Grande en Savage Garden. Ik deed ondertussen wat huishoudelijke dingen. Ik moet wel zeggen dat verandering van muziek een saaie klus toch een stuk minder saai maakt. Waarschijnlijk omdat ik iets nieuws koppel aan iets wat ik al ken. Dus dat was wel een interessante opdracht!

Prentenboeken
Ik probeer mezelf wat meer te verdiepen in prentenboeken. Het is een hele geborgen wereld viel me op. De hoek in de boekhandel, die gereserveerd is voor deze boeken, is kleurrijk, warm, knus en kussens en knuffels zijn volop aanwezig in deze hoek. En dan al die kleurrijke kaften en mooie illustraties, daar werd ik gewoon blij van! Dat niet alleen, het riep ook superveel herinneringen op aan mijn kleutertijd. Ik kan me herinneren dat we in de kleuterklas ook een voorleeshoek hadden met een vol rek aan prentenboeken.

Ik vind het leuk dat die gemoedelijke wereld er nog steeds is en ik ga zeker wat vaker snuffelen in die hoek.

En kleine uitleg…
Wanneer wordt iets nou een op zichzelf staande blogpost en wanneer verwerk ik iets in een dagboekkrabbel? Als ik over iets meer dan twee alinea’s kan schrijven, dan wordt dat een op zichzelf staande blogpost. Bijvoorbeeld een stuk over een film, of een lijstje met allerlei redenen waarom ik een boek niet uitlees. Maar ik wil ook graag over kleine dingetjes schrijven die mij opvallen, kleine dingetjes die ik meemaak tijdens het lezen, anekdotes m.b.t. de bucketlistkalender etc. En die kleine dingetjes passen prima bij elkaar in een dagboekkrabbel.

En momenteel ben ik erg blij met deze dagboekkrabbels 🙂

Aan welk prentenboek heb jij leuke herinneringen?

*Foto is van Pixabay.com

2 reacties

 • 17 januari, 2017 om 20:42
  zwartraafje zegt:

  In onze plaatselijke bibliotheek hadden ze een boek met een nijlpaardje dat balletles wil volgen en dan in het boek allerlei pasjes voordoet. Als ik me niet vergis had het boek een rode linnen kaft. Wat ik wel nog met zekerheid weet is dat mijn moeke op een bepaald moment heeft gezegd dat ik nu toch echt eens moest stoppen met steeds opnieuw dat boek te willen ontlenen. Blijkbaar was ik er nogal gek van als klein meisje. 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 17 januari, 2017 om 21:14
   Leesdame zegt:

   Ik had ook vaak dezelfde boeken van de bieb hoor. En ook elke week bij mijn oma het prentenboek van Roodkapje haha. Jaar in en jaar uit 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Dagboekkrabbel #4 geen tv en prentenboeken enzo…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten