16 januari 2017

Dagboekkrabbel #4 geen tv en prentenboeken enzo…

Mijn bucketlistkalender verraste me weer eens met een leuke uitdaging: geen tv vandaag! Ik overlegde met mezelf of Netflix daar nou ook onder valt en ik besloot dat dit inderdaad zo was. Het wordt lastig, want de tv staat veel aan en het is niet zo dat ik constant kijk, maar er zijn wel een paar programma’s die ik graag zie.

Maar er zijn ook dingen waar ik niet echt aan toe kom de laatste tijd. Zoals mijn kleurtechnieken verbeteren met het volgen van tutorials. Ik zou wat blogposten vooruit kunnen schrijven en ik wil ook graag verder werken aan een kort verhaal voor privégebruik.

Opdrachtjes

Naast het ‘geen tv kijken’ had ik nog wat leuke opdrachtjes van de Bucketlist scheurkalender! Zo at ik iets nieuws (groentenchips gemaakt van wortelen, zoete aardappel en kalebas), kroop ik onder een ladder door op vrijdag de 13e en luisterde ik een uur lang naar muziek waar ik normaal nooit naar luister. Ik luisterde bijvoorbeeld naar Ariana Grande en Savage Garden. Ik deed ondertussen wat huishoudelijke dingen. Ik moet wel zeggen dat verandering van muziek een saaie klus toch een stuk minder saai maakt. Waarschijnlijk omdat ik iets nieuws koppel aan iets wat ik al ken. Dus dat was wel een interessante opdracht!

Prentenboeken

Ik probeer mezelf wat meer te verdiepen in prentenboeken. Het is een hele geborgen wereld viel me op. De hoek in de boekhandel, die gereserveerd is voor deze boeken, is kleurrijk, warm, knus en kussens en knuffels zijn volop aanwezig in deze hoek. En dan al die kleurrijke kaften en mooie illustraties, daar werd ik gewoon blij van! Dat niet alleen, het riep ook superveel herinneringen op aan mijn kleutertijd. Ik kan me herinneren dat we in de kleuterklas ook een voorleeshoek hadden met een vol rek aan prentenboeken.

Ik vind het leuk dat die gemoedelijke wereld er nog steeds is en ik ga zeker wat vaker snuffelen in die hoek.

Een kleine uitleg…

Wanneer wordt iets nou een op zichzelf staande blogpost en wanneer verwerk ik iets in een dagboekkrabbel? Als ik over iets meer dan twee alinea’s kan schrijven, dan wordt dat een op zichzelf staande blogpost. Bijvoorbeeld een stuk over een film, of een lijstje met allerlei redenen waarom ik een boek niet uitlees. Maar ik wil ook graag over kleine dingetjes schrijven die mij opvallen, kleine dingetjes die ik meemaak tijdens het lezen, anekdotes m.b.t. de bucketlistkalender etc. En die kleine dingetjes passen prima bij elkaar in een dagboekkrabbel.

En momenteel ben ik erg blij met deze dagboekkrabbels!

Aan welk prentenboek heb jij leuke herinneringen?

2 reacties

 • 17 januari, 2017 om 20:42
  zwartraafje zegt:

  In onze plaatselijke bibliotheek hadden ze een boek met een nijlpaardje dat balletles wil volgen en dan in het boek allerlei pasjes voordoet. Als ik me niet vergis had het boek een rode linnen kaft. Wat ik wel nog met zekerheid weet is dat mijn moeke op een bepaald moment heeft gezegd dat ik nu toch echt eens moest stoppen met steeds opnieuw dat boek te willen ontlenen. Blijkbaar was ik er nogal gek van als klein meisje. 🙂


  zwartraafje
  Beantwoorden

  • 17 januari, 2017 om 21:14
   Leesdame zegt:

   Ik had ook vaak dezelfde boeken van de bieb hoor. En ook elke week bij mijn oma het prentenboek van Roodkapje haha. Jaar in en jaar uit 😉


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: