29 januari 2017

Dagboekkrabbel #5 Blacklist, Windowsgedoe en hoe moet je bingewatchen?

Daar ben ik weer met een dagboekkrabbel. Het was een ontzettend koude week, ik werd mateloos geïrriteerd door wegvallende verbindingen en ik ontdekte The Blacklist!

Sinds een paar weken had ik het al: er zijn geen verbindingen gedetecteerd! Alleen maar op mijn laptop. De telefoon, tablet en de oude laptop had nergens last van. De modem deed het ook prima, maar alleen op mijn laptop was er gedoe. Of ik had een uurtje internet om daarna uit te vallen. Ik had er genoeg van, dit moest opgelost worden!

Als je gaat zoeken op problemen met je laptop, is het zaak om gericht te zoeken. Doe je dat niet dan stuit je meteen op handelingen die je al tien keer hebt uitgevoerd zonder resultaat. Ik besloot gerichter te zoeken met zoekresultaten van afgelopen maand. En warempel: er waren honderden mensen met hetzelfde probleem! Hoe lekker! Ik was niet de enige die er gek van werd! De overeenkomst was dat we allemaal begin december een Windows Update hadden uitgevoerd. Na het opschonen van mijn DNS cache, was het probleem weg. Ik kan het nog steeds niet geloven, maar de verbinding blijft gewoon intact nu. Nog een tip: tik bij zoekopdrachten altijd het woord ‘oplossing’ erbij in.

Aan de lees…

Ik was op zich lekker aan de lees afgelopen week. Ik las het young adult boek ‘Er is geen vorm waarin ik pas’ van Erna Sassen. (Yep dat is die actrice uit Medisch Centrum West). Morgen komt daar mijn leeservaring van online! Ik kocht weer eens een Bookazine. Dit keer ‘Twintig regels liefde’ van Rowan Coleman. Een Bookazine is een volledig boek in tijdschriftvorm en dat voor de prijs van € 2.99 euro. Dat is goedkoop, want het ebook alleen al kost € 12,99 euro van ‘Twintig regels liefde’. Dat scheelt nogal hé.

The Blacklist

Op een feestje raadde iemand mij ‘The Blacklist’ aan. Ik luisterde sceptisch, maar die persoon was helemaal vol van deze serie. Ook was deze serie bij vlagen zo spannend zei ze, dat je daarna niet meer naar bed durft. Dat klonk wel interessant haha. Ik keek wat afleveringen op Netflix en ik moet zeggen dat ik het inderdaad wel goed en spannend vind! De afleveringen duren niet lang, dat vind ik zelf wel prettig. Het is spannend én onvoorspelbaar. Ik vind de acteurs erg goed en ik durf nog steeds naar bed, dus dat valt ook weer mee haha.

Maar dat bingewatchen, hoe doen jullie dat nou?

Ik lees wel eens dat mensen een half seizoen op een avond kijken, of een complete serie in één week… Ik vind dat heel knap, maar ik vraag me af hoe jullie dat doen… Eten jullie dan voor de tv? Ga je dan ontzettend laat op bed… Kijk je ’s morgens vroeg als iedereen in huis nog slaapt? Hoe zit het met andere dingen je nog moet doen? Het was met Fuller House dat ik overal las (na de eerste dag dat je het kon kijken) dat mensen het hele seizoen al gezien hadden… Gewoon op één dag.