Dagboekkrabbel #6 over Bookazines en leesdips enzo

dagboekkrabbel 6Dagboekkrabbel zes op zes februari. Met een leuke en interessante quote op de Bucketlist-scheurkalender: “There is no way I was born to just pay bills and die“. Leuke quote, de opdracht van vandaag was overigens om jezelf te verwennen met een homemade spa in je eigen badkamer.

Eerlijk gezegd heb ik de laatste tijd weinig opdrachtjes gedaan van de kalender. Schaam schaam haha. Want er zaten redelijk behapbare en leuke opdrachten tussen, zoals bijvoorbeeld je favoriete Disneyfilm opnieuw bekijken.

Tijd vliegt gewoon…
Aan de ene kant wel, want we zitten toch maar weer in februari en tegelijkertijd heb ik het gevoel dat januari heel langzaam voorbij kroop. Die eerste dagen van januari voelen nog wat magisch en je voelt je heel blij met een nieuw en blanco jaar. Maar na die eerste magische dagen valt de realiteit weer hard op je deurmat. Dat voornemen van meer lezen en vroeger naar bed gaan was dan ook weer snel vergeten!

Ik vond de hoeveelheid boeken die ik las in januari dan ook vrij karig.  Als ik terugkijk in mijn oude leesdagboeken, die ik vroeger bijhield, zie ik ook dat in januari en februari de minste boeken staan. Best wel opvallend! Ik heb ook de indruk dat veel lezers/bloggers last hadden/hebben van een leesdip. Zou dat typisch iets voor januari/februari zijn?

Toch weer lekker aan de lees…
Maar ik ben ondertussen weer lekker aan de lees, dus voorlopig goede hoop voor februari 😉 Ik besloot dit keer eens uit mijn comfortzone te stappen! Ik lees nu een vertaalde thriller ‘Ik zie alles’ van Chevy Stevens. De thriller leest heel prettig, er hangt een gevoel van onheil tussen de regels en het voelt beklemmend. Tot nu toe baal ik als de wekker zegt dat ik toch moet gaan slapen, want dit boek kan ik moeilijk opzij schuiven.

‘Ik zie alles’ gaat over Nadine en zij lijdt aan claustrofobie. Nadine is psychiater en krijgt een patiënt toegewezen die een zelfmoordpoging heeft gedaan. Deze vrouw is met haar man weggegaan uit een commune. De commune is een soort sekte. Nadine kent deze sekte ook en ze gaat op onderzoek uit. Het is heerlijk om weer eens een spannende thriller te lezen!

Bookazine
Ik las dus ‘Twintig regels liefde’ van Rowan Coleman als Bookazine. Bookazines zijn lekker goedkoop en het zijn vaak bekende titels. Deze maand (vanaf 9 februari) is de thriller ‘Iene miene mutte’ van M.J. Arlidge verkrijgbaar als Bookazine. Het is een leuke en betaalbare manier om kennis te maken met nieuwe auteurs.

*Foto is van Pixabay.com

7 reacties

 • 8 februari, 2017 om 16:56
  zwartraafje zegt:

  Ik had zelf een nogal langdurige leesdip aan het einde van vorig jaar. Januari leek het dan weer net een pak beter te gaan. Ik kon immers met plezier lezen én het aantal gelezen boeken was ook een pak hoger. Alleen lijkt het nu weer even wat minder te gaan. Hopelijk is het maar van korte duur maar de laatste drie dagen ben ik gewoon niet aan lezen toegekomen. Ik lijk er gewoon niet de energie voor te hebben. Hopelijk komt daar snel weer verandering in.

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

 • 8 februari, 2017 om 20:28
  Leesdame zegt:

  Ik vind het leuk dat jullie in Vlaanderen ‘pak’ zeggen en wij ‘stuk’. Het valt me ook wel eens op in Vlaamse series. Zo volgde ik de serie Spoed, ken jij die? Daar werd ook vaak ‘pak’ gezegd ipv ‘stuk’.

  In december las ik juist veel, ik wou graag mijn challenge halen van 90 boeken. Maar in januari zakte dat behoorlijk in en sinds vorige week lees ik weer lekker op mijn normale leestempo. Hopen dat dit zo blijft.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

  • 10 februari, 2017 om 16:08
   zwartraafje zegt:

   Ik ken de serie Spoed vooral van naam maar heb ze niet gevolgd. Eigenlijk kijk ik niet nooit naar ziekenhuis-series vermits ik daar in het echte leven al vaak genoeg langs ga. 🙂 Sommige verschillen vallen soms echt op hé. Zo merk ik steeds vaker dat er ‘wat’ staat waar ik eerder het woord ‘dat’ zou gebruiken.

   Ikhartje(1) deze reactie

   zwartraafje Beantwoorden

   • 10 februari, 2017 om 16:18
    Leesdame zegt:

    Ja zo noemen wij een croque monsieur gewoon een tosti 🙂
    Maar het grappigste misverstand was ooit op een festival waar een man bij een ‘tas thee’ aanbood. Ik zei toen dat ik het lief vond, maar ik vrijwel geen thee dronk en met een tas vol thee dan ook weinig kon doen. Toen bood hij me een ‘tas koffie’ aan. Waarop ik verlegen zei dat een tas vol koffie ook wel wat veel was. Maar de Vlaamse meneer stond erop mij een tas koffie aan te bieden. Ik vond het een beetje vreemd om tas met koffie te krijgen, tot ik doorkreeg dat het gewoon een kopje koffie was. Maar dat noemen jullie blijkbaar een tas koffie.

    Ikhartje(0) deze reactie

    Leesdame Beantwoorden

    • 11 februari, 2017 om 15:34
     zwartraafje zegt:

     Oh ja, en het bordje dat bij die tas hoort noemen ze dan soms ook nog een ondertas om het helemaal moeilijk te maken. Ik ga meestal meteen voor een beker thee. 🙂 Ik merkte soms ook misverstanden op wanneer ik het over een nieuwe kleedje (jurkje) had wat sommige aan een tafelkleed deed denken. Ook zeggen we hier eerder bladwijzer in plaats van boekenlegger. Er zijn er ongetwijfeld nog veel meer maar dat zijn de eerste die me te binnen schieten.

     Ikhartje(1) deze reactie

     zwartraafje Beantwoorden

     • 11 februari, 2017 om 16:03
      Leesdame zegt:

      Kleedje voor jurkje zeggen we in Brabant ook. Ik had op school een Vlaamse juf, die vertelde dat ze eerst op kot had gewoond en later bleek dat gewoon ‘op kamers’ te betekenen. Het leukste vind ik de frietkotjes, oftewel ‘de frituur’die je aan de kant van de weg ziet staan. Toen ik laatst een haring at, kwam er een Vlaamse vrouw bij mij staan en ze zei: ‘u eet een maatje, zo eten we die nooit zoals u dat doet’. Verder zeggen jullie ook vaker ‘neen’ in plaats van het korte ‘nee’. Ik vind ‘neen’ dan ook veel zachtzinniger klinken. En ‘madame’ in plaats van ‘mevrouw’.

      Ikhartje(0) deze reactie

      Leesdame Beantwoorden

      • 12 februari, 2017 om 14:24
       zwartraafje zegt:

       ‘Op kamers’ en ‘frituur’ zeg ik inderdaad zelf ook. Bij haring wisselt het een beetje. Ik heb het over bakharing, pekelharing én maatjes. ‘Neen’ zal ik dan weer niet gebruiken (denk ik toch) en zelf gebruik ik ook gewoon ‘mevrouw’ als aanspreektitel. Misschien wordt Madame meer in het Brusselse gebruikt maar ook dat weet ik niet zeker. Een vriendin van me zei dat haar Nederlandse vrienden het hilarisch vinden wanneer ze het woord ‘aftrekker’ gebruikt. Ik wist zelfs niet dat er een alternatief bestond voor dat woord maar blijkbaar hebben zij het dan over een ‘vloerwisser’. Iedere keer dat ze de term hoorden die wij gebruiken kregen ze de slappe lach. 🙂

       Ikhartje(1) deze reactie

       zwartraafje Beantwoorden

Reageer op: Dagboekkrabbel #6 over Bookazines en leesdips enzo

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten