7 maart 2017

Dagboekkrabbel #7 over planningen en gruwelijkheden…

De tijd vliegt, februari is ook weer voorbij en eindelijk zitten we nu in maart. Eindelijk, omdat ik enorm uitkijk naar de lente en buiten lezen! Maar eerlijk is eerlijk, ik heb in februari ook een paar keer buiten in het zonnetje gezeten. Ik heb geproefd van her voorjaar en nu wil ik meer!

Helaas kregen we toen een lading regen en storm, inclusief donkere dagen. Ik heb mijn toevlucht toen gezocht in een lekker bad en daar heb ik afgelopen weken ook heel wat pagina’s weggelezen. Heerlijk, zo’n e-reader die mee in bad kan en mag! Maar al bij al ben ik een echte buitenlezer, dus van mij mag de lente beginnen!

Een potje gruwelijkheden

Ik lees momenteel het laatste stuk in ‘Iene miene mutte’ van M.J. Arlidge. Deze auteur schrijft erg goed en houdt de spanning hoog. De situatie in dit boek is gruwelijk. Twee mensen worden gegijzeld, wie het wil overleven, zal de ander moeten vermoorden. Ze worden uitgehongerd en worden gegijzeld op een verlaten en lugubere plek. Zoals een oud en verlaten zwembad van 5 meter diep. Ik lees dit boek als Bookazine, maar ik wil zeker meer boeken van Arlidge lezen nu.

Ik hou wel van thrillers die over het randje gaan en gruwelijkheden niet geschuwd worden door de auteur. Dat je bij wijze van spreken tussen je vingers leest, net zoals je een horrorfilm kijkt. Noem het een guilty pleasure. Hierna heb ik ‘Schaduwkinderen’ van Linda Jansma op de digitale stapel liggen. Dus ik denk dat ik even in thrillerland blijf.

Deze week is er ook weer een nieuwe Libelle  Bookazine verkrijgbaar: ‘Het Rosie project’ van Graeme Simsion. Mocht je nieuwsgierig zijn naar deze bekende titel, dan kun je deze maand voor € 2.99 dit boek lezen als Bookazine!

Alles ging zoals het niet moest gaan

Afgelopen week ging alles zoals het niet moest gaan. Ik had een recensie-boek en daar zat ook een datum aan vast. Prima, dus ik had het dat boek al gepland om te lezen, zodat alles mooi op elkaar aansloot. Kom ik via een omweg erachter dat de datum verzet is, dus had ik voor die dag geen recensie. Daardoor liep alles een beetje mis met voornemens, planningen etc.

Om eerlijk te zeggen ben ik op zo’n moment dan ook mijn inspiratie een beetje kwijt, als ik zo plotseling ineens geen blogpost voor handen heb. Alsof door onverwachte omstandigheden je inspiratie ineens op slot wordt gedraaid. Ik zie mijn planningen nog steeds als richtlijn en niet als must, maar een beetje duidelijkheid is wel zo prettig.

Televisie

Naast lezen heb ik ook redelijk wat tv gekeken afgelopen tijd. Zo volg ik het programma ‘Het beste voor je kind’. Dit is tenenkrommende televisie, maar op de een of andere manier wel fascinerende tv. Het gaat over gezinnen, die een specifieke en/of alternatieve opvoeding hanteren. Zo was er een strenggelovig gezin, een ecologisch gezin en een alleenstaande moeder die haar zoon pusht om prof-voetballer te worden en alles voor hem uitstippelt. Op Twitter was er genoeg heisa om.

Daarnaast kijk ik ook ‘Helemaal het einde!’ op RTL 4. Drie gezinnen die een compleet nieuw leven beginnen in Chili. Ze worden op weg geholpen en gevolgd door RTL. Drie verschillende gezinnen, waaronder de markante familie Pos. Die dol zijn op “likkertjes”… Waterijsjes dus. Bij vlagen tenenkrommend, maar ook amusant en interessant hoe drie verschillende gezinnen denken over emigratie en opnieuw beginnen in een vreemd land.

Wat volg jij momenteel op tv?

6 reacties

 • 7 maart, 2017 om 17:05
  Mathilde (@ikvindlezenleuk) zegt:

  Ik volg “The 100” op Netflix en “Floortje naar de andere kant van de wereld” op tv. Verder zie ik wel wat ik tijdens het zappen tegenkom


  Mathilde (@ikvindlezenleuk)
  Beantwoorden

 • 7 maart, 2017 om 20:00
  Annelies zegt:

  Wel vervelend dat de datum van de blogtour verzet werd en je daar via een omweg moest achterkomen. Op dit moment volg ik het nieuwe seizoen van The Big Bang Theory en NCIS New Orleans.


  Annelies
  Beantwoorden

  • 8 maart, 2017 om 17:48
   Leesdame zegt:

   Het is geen blogtour, maar een datum die gebonden is aan de dag dat het boek verkocht zou worden. Maar dat is dus uitgesteld. Geen wereldprobleem natuurlijk, maar wel irritant als op zich alles lekker op schema loopt en je van alles klaar hebt staan. En verder is het een kwestie van ademhalen, verzetten en blijven lezen haha.
   Beide programma’s die je volgt, heb ik zelf nog nooit gezien… Wat trekt jou hierin aan?


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 10 maart, 2017 om 11:13
  Leonie" zegt:

  Ik volg “The 100”


  Leonie"
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: