Dagboekkrabbel #7 over planningen en gruwelijkheden…

krokus coverDe tijd vliegt, februari is ook weer voorbij en eindelijk zitten we nu in maart. Eindelijk, omdat ik enorm uitkijk naar de lente en buiten lezen! Maar eerlijk is eerlijk, ik heb in februari ook een paar keer buiten in het zonnetje gezeten. Ik heb geproefd van her voorjaar en nu wil ik meer!

Helaas kregen we toen een lading regen en storm, inclusief donkere dagen. Ik heb mijn toevlucht toen gezocht in een lekker bad en daar heb ik afgelopen weken ook heel wat pagina’s weggelezen. Heerlijk, zo’n e-reader die mee in bad kan en mag! Maar al bij al ben ik een echte buitenlezer, dus van mij mag de lente beginnen!

Een potje gruwelijkheden
Ik lees momenteel het laatste stuk in ‘Iene miene mutte’ van M.J. Arlidge. Deze auteur schrijft erg goed en houdt de spanning hoog. De situatie in dit boek is gruwelijk. Twee mensen worden gegijzeld, wie het wil overleven, zal de ander moeten vermoorden. Ze worden uitgehongerd en worden gegijzeld op een verlaten en lugubere plek. Zoals een oud en verlaten zwembad van 5 meter diep. Ik lees dit boek als Bookazine, maar ik wil zeker meer boeken van Arlidge lezen nu.

Ik hou wel van thrillers die over het randje gaan en gruwelijkheden niet geschuwd worden door de auteur. Dat je bij wijze van spreken tussen je vingers leest, net zoals je een horrorfilm kijkt. Noem het een guilty pleasure 😉 Hierna heb ik ‘Schaduwkinderen’ van Linda Jansma op de digitale stapel liggen. Dus ik denk dat ik even in thrillerland blijf.

Deze week is er ook weer een nieuwe Libelle  Bookazine verkrijgbaar: ‘Het Rosie project’ van Graeme Simsion. Mocht je nieuwsgierig zijn naar deze bekende titel, dan kun je deze maand voor € 2.99 dit boek lezen als Bookazine!

Alles ging zoals het niet moest gaan
Afgelopen week ging alles zoals het niet moest gaan. Ik had een recensie-boek en daar zat ook een datum aan vast. Prima, dus ik had het dat boek al gepland om te lezen, zodat alles mooi op elkaar aansloot. Kom ik via een omweg erachter dat de datum verzet is, dus had ik voor die dag geen recensie. Daardoor liep alles een beetje mis met voornemens, planningen etc.

Om eerlijk te zeggen ben ik op zo’n moment dan ook mijn inspiratie een beetje kwijt, als ik zo plotseling ineens geen blogpost voor handen heb. Alsof door onverwachte omstandigheden je inspiratie ineens op slot wordt gedraaid. Ik zie mijn planningen nog steeds als richtlijn en niet als must, maar een beetje duidelijkheid is wel zo prettig.

Televisie
Naast lezen heb ik ook redelijk wat tv gekeken afgelopen tijd. Zo volg ik het programma ‘Het beste voor je kind’. Dit is tenenkrommende televisie, maar op de een of andere manier wel fascinerende tv. Het gaat over gezinnen, die een specifieke en/of alternatieve opvoeding hanteren. Zo was er een strenggelovig gezin, een ecologisch gezin en een alleenstaande moeder die haar zoon pusht om prof-voetballer te worden en alles voor hem uitstippelt. Op Twitter was er genoeg heisa om.

Daarnaast kijk ik ook ‘Helemaal het einde!’ op RTL 4. Drie gezinnen die een compleet nieuw leven beginnen in Chili. Ze worden op weg geholpen en gevolgd door RTL. Drie verschillende gezinnen, waaronder de markante familie Pos. Die dol zijn op “likkertjes”… Waterijsjes dus. Bij vlagen tenenkrommend, maar ook amusant en interessant hoe drie verschillende gezinnen denken over emigratie en opnieuw beginnen in een vreemd land.

Wat volg jij momenteel op tv?


6 reacties

 • 7 maart, 2017 om 17:05
  Mathilde (@ikvindlezenleuk) zegt:

  Ik volg “The 100” op Netflix en “Floortje naar de andere kant van de wereld” op tv. Verder zie ik wel wat ik tijdens het zappen tegenkom

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mathilde (@ikvindlezenleuk) Beantwoorden

 • 7 maart, 2017 om 20:00
  Annelies zegt:

  Wel vervelend dat de datum van de blogtour verzet werd en je daar via een omweg moest achterkomen. Op dit moment volg ik het nieuwe seizoen van The Big Bang Theory en NCIS New Orleans.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 8 maart, 2017 om 17:48
   Leesdame zegt:

   Het is geen blogtour, maar een datum die gebonden is aan de dag dat het boek verkocht zou worden. Maar dat is dus uitgesteld. Geen wereldprobleem natuurlijk, maar wel irritant als op zich alles lekker op schema loopt en je van alles klaar hebt staan. En verder is het een kwestie van ademhalen, verzetten en blijven lezen haha.
   Beide programma’s die je volgt, heb ik zelf nog nooit gezien… Wat trekt jou hierin aan?

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 10 maart, 2017 om 11:13
  Leonie" zegt:

  Ik volg “The 100”

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leonie" Beantwoorden

Reageer op: Dagboekkrabbel #7 over planningen en gruwelijkheden…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten