Iene miene mutte van M.J. Arlidge

Iene miene mutte coverAangezien ik me tegenwoordig graag laat verrassen door de Bookazine serie van Libelle, kreeg ik dit keer de thriller ‘Iene miene mutte’ onder mijn ogen. M.J. Arlidge is niet vies van smerige en heftige passages, ik ben er ook niet vies van, dus aan de slag met deze thriller!

Een seriemoordenaar speelt graag sadistische spelletjes met zijn slachtoffers. Hij sluit telkens twee mensen op en geeft ze een telefoon met opdracht. Wil jij blijven leven, dan moet je de ander vermoorden. De slachtoffers krijgen geen eten en drinken en zijn afgesloten van de buitenwereld. Inspecteur Helen Grace wordt op deze zaak gezet.

Helen Grace is de hoofdpersoon, al wordt er snel en veelvuldig gewisseld van perspectief. Veel personages worden gevolgd en als lezer krijg je een kijkje in al die verschillende levens en situaties. Helen Grace is een aparte vrouw. Zo onderhoudt ze privé een bdsm-relatie met een commerciële sm-meester. Ze is een krachtige politievrouw, een workaholic én vastberaden. Maar eerlijk is eerlijk, dit zijn kenmerken van vele politievrouwen uit thrillers.

Het verhaal leest snel, mede door de superkorte hoofdstukjes. De spanning is aanwezig, maar zakt middenin nog wel eens in. De passages van de slachtoffers in gevangenschap worden gedetailleerd omschreven. Ontlasting, bloed, urine, maden, het komt allemaal voorbij. Vooral de laatste twee slachtoffers zitten in een behoorlijke smerige situatie. Dit word zo beeldend geschreven dat je het bijna voor je ziet. Dit kan lastig zijn als je een zwakke maag hebt, maar ook met mijn sterke maag werd ik aardig op de proef gesteld.

M.J.Arlidge durft op het randje te schrijven en zijn insteek vond ik ietwat gruwelijk, maar toch origineel. Het deed me denken aan de film Saw af en toe. De ontknoping duurde wat lang, maar vond ik wel verrassend. Wel kreeg ik af ten toe het gevoel dat hij heel veel in één boek wilde stoppen. Veel personages, veel toestanden, veel hoofdstukken, veel wisselingen… Wat minder personages en toestanden had ik niet erg gevonden.

De locatie van het verhaal is Southampton. Dat is dezelfde plaats waar in 1912 de Titanic vertrok. Ik vond het leuk dat dit de locatie was, want je leert het Southampton van nu wat beter kennen. Over Helen Grace zijn meer boeken geschreven. Elk boek heeft de titel van een kinderliedje en de omschrijvingen van de vervolgdelen spreekt mij aan. Ik zal zeker nog een keer een vervolgdeel van deze serie oppakken! Hieronder het lijstje met de juiste volgorde.

Dl. 1 -> Iene miene mutte
Dl. 2 -> Piep zei de muis
Dl. 3 -> Pluk een roos
Dl. 4 -> Klikspaan


2 reacties

 • 13 maart, 2017 om 22:57
  Anneke van Dijken zegt:

  Iene miene mutte heb ik inderdaad ook als bookazine gekocht, maar duurt nog wel even voor ik eraan toe ben. Piep zei de muis won ik onlangs bij Vriendin, die moet ik ook nog lezen. Het lijken me spannende boeken.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Anneke van Dijken Beantwoorden

  • 14 maart, 2017 om 16:59
   Leesdame zegt:

   Koop jij elke maand een bookazine? Ik ben er sinds januari mee begonnen, omdat ik me graag wil laten verrassen en af en toe buiten mijn comfortzone wil lezen. Beetje leesclub-gevoel, maar dan zonder verplichtingen 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Iene miene mutte van M.J. Arlidge

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten