Een kleine moeite van Darcey Bell

een kleine moeite cover‘Een kleine moeite’ was een titel die mij intrigeerde. De omschrijving maakte me ook nieuwsgierig. Ik was bereid om buiten mijn comfortzone te lezen en begon met ‘Een kleine moeite’. Het lezen voelde echter niet als een kleine moeite.

Hoofdpersoon Stephanie is blogger op haar eigen mommyblog. Stephanie is weduwe en heeft een zoontje. Ze past ook vaak op het zoontje van haar vriendin Emily. Op een dag vraagt Emily of ze weer een keer oppast. Een kleine moeite vindt Stephanie. Maar Emily komt niet meer terug…

Stephanie deelt haar angsten omtrent Emily’s vermissing op haar blog en begint steeds meer privézaken online te delen. Ondertussen zorgt Stephanie voor Emily’s zoon Nicky en krijgt ze ook steeds meer interesse in Emily’s echtgenoot: Sean. De recherche doet ondertussen onderzoek naar de verdwijning van Emily en vindt haar lichaam.

Na een periode van verwerking moet het leven echter toch doorgaan, maar het wordt aardig ingewikkeld als Nicky bij hoog en laag blijft beweren dat hij zijn moeder regelmatig op het schoolplein ziet. Kinderen hebben echter een grote fantasie, dus Sean en Stephanie doen er luchtig over. Maar dan wordt Stephanie gebeld en als ze dan eenmaal op onderzoek uitgaat blijkt niets te zijn zoals het lijkt. Sterker nog: ze komt in een poel van leugens, dubbele levens en geheimen terecht.

Dit boek is zoals gezegd geen kleine moeite, de auteur hield me lang aan de draai. Het begon met een enorme langzame start en pas op de helft begon het echt spannend te worden. Deze spanning zakt ook regelmatig weer in als er wisseling van perspectief komt en dezelfde gebeurtenissen regelmatig opnieuw beschreven worden, maar dan vanuit het oogpunt van iemand anders. Dat is interessant, maar haalt wel de vaart en de spanning eruit.

Dat Stephanie mommyblogger is, is ook duidelijk. Door het gehele boek vinden we blogposten van haar hand. Maar Stephanie is in haar blogposten niet altijd eerlijk en oprecht, dus komt daarna dezelfde situatie weer aan bod, maar dan in een andere waarheidsvorm. Deze herhaling kost tijd en daardoor was ik wel even zoet met dit boek.

‘Een kleine moeite’ is een Amerikaanse thriller. De auteur zelf kent ook heel wat thrillers van naam, want ze laat personage Emily regelmatig verwijzen naar bekende thrillers en auteurs. Ook bepaalde klassieke films worden genoemd en uitvoerig besproken, zoals Peeping Tom en Les Diaboliques.

‘Een kleine moeite’ is iets voor jou als…
– je houdt van Amerikaanse thrillers
– je het leuk vindt dat de hoofdpersoon een blogger is
– je houdt van verknipte personages
– je houdt van een lang uitgesponnen verhaal

Maar ik zou het overslaan als je…
– niet houdt van een langzame start
– herhaling irritant vindt
– niet houdt van verknipte personages
– juist houdt van geloofwaardige verhaallijnen

Les Diaboliques
In het boek wordt uitvoerig gesproken over de Franse film Les Diaboliques uit 1955. Gebaseerd op de misdaadroman ‘Celle qui n’était plus’ van Pierre Boileau en Thomas Narcejac. Een verhaal waarin twee leraressen de sadistische kostschooldirecteur verdrinken in het zwembad. Als het zwembad wordt leeggepompt is zijn lichaam verdwenen.


Reageer op: Een kleine moeite van Darcey Bell

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten