Als het maar niet op ons lijkt van Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen

als het maar niet op ons lijkt coverWow, wat een lange titel vandaag boven mijn blogpost haha. Het boek leest niet zo lang, ik las het namelijk in een mum van tijd uit. Maar goed, het was ook wel erg vermakelijk en het voelde een beetje als ‘gluren bij de buren’.

Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen zijn een stel en ze zijn beide bekend als columnist. Ze hadden zo hun eigen opvattingen over het ouderschap en over kinderen. Samen stapten ze een nieuwe wereld binnen vol luiers, visite, adviezen en chronisch tijd tekort. Maar goed, dat konden ze samen prima aan, dachten ze…

Ik heb zelf geen kinderen, maar ik heb zo’n vermoeden dat ouders dit boek zeer herkenbaar zullen vinden. Ik zelf herkende ook wel wat in Eva’s opvattingen. Het is ook heel lief om te zien hoe nuchtere ouders toch uiteindelijk vallen op de roze wolk van vertedering. Aan de andere kant blijven Marcel en Eva wel trouw aan hun eigen mening en blijven ze onder bepaalde zaken nog steeds nuchter.

Eva en Marcel schrijven allebei vanuit hun visie. Soms bijtend eerlijk, soms vertederend. Zelfspot, humor en onhandigheid passeren de revue in de korte columns. Een mooie column is bijvoorbeeld het stukje waarin hun dochtertje voor het eerst in haar eigen kamertje gaat slapen en niet meer bij Eva en Marcel op de kamer. Op dat moment zijn de aanslagen in Parijs. Daardoor wordt Eva melancholiek en bang. De harde wereld komt ineens zo dichtbij. Daarom verhuizen ze haar gelijk weer terug naar de grote slaapkamer. Lekker dicht bij papa en mama.

Zoals gezegd las ik het boek in een mum van tijd uit. Elke avond ging de e-reader mee in bad en las ik zo’n drie kwartier. Doordat de columns zo kort zijn, schiet je door het boek heen, maar blijf je niet hangen op een bepaalde situatie die besproken wordt. Dat kan jammer zijn als je graag meer had willen lezen over een bepaalde situatie. Maar het is ook prettig als bepaalde zaken je gewoonweg niet liggen. Ook dat is dan snel voorbij.

Dit boek is verkrijgbaar in roze en blauw. Dus het is ook een leuk kraamcadeautje. Maar als je gewoon -net als ik- graag columns leest en wil mee koekeloeren in andermans leven, dan is dit boek ook leuk voor jou.

 


Reageer op: Als het maar niet op ons lijkt van Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten