De bucketlist kalender

bucketlist kalender coverElk jaar kies ik tussen een maandkalender of een dagkalender. Dit keer was mijn keus al snel gemaakt: ik ging en kocht meteen ‘De bucketlist kalender’ van Elise de Rijck. Deze kalender is ontstaan na het succes van “Het bucketlist boek”.

De kalender bestaat uit 365 quotes, op de andere kant van het papier staat een opdrachtje. Sommige zijn vrij simpel, zoals ‘neem eens een andere weg naar school of werk’. Andere opdrachtjes zijn weer ludiek, zoals een tekening maken met je voeten of ga eens ondersteboven in je bed liggen.

Natuurlijk hoef je niet alles verplicht uit te voeren, maar de opdrachtjes kunnen wel een leuke wending aan je dag geven. Sommige opdrachten maken duidelijk dat Elise Vlaams is, want zo is er ook een opdracht dat je op frietkottocht moet en verschillende frituren met je vrienden gaat beoordelen. Maar goed, dat kunnen we ook makkelijk interpreteren als: eet vandaag patat.

Wat ik zo leuk vind is dat het je dag op kan fleuren, zo’n scheurkalender. De leuke quotes, de opdrachtjes, maar ook dat het aanmoedigt om te (leren) denken in een andere richting. Elise de Rijck geeft niet zomaar lukraak opdrachtjes, maar verweeft ze handig met de feestdagen en de seizoenen. Zo krijg je rond kerst opdrachtjes die met pakjes te maken hebben en in de zomer krijg je een opdrachtje omtrent je favoriete zomerhit.

Natuurlijk hoef je niet alles klakkeloos op te volgen, sommige opdrachtjes zijn niet voor iedereen even aantrekkelijk of haalbaar. Of beter gezegd: ik ga gewoon niet met Halloween geesten oproepen en ook niet om middernacht naar het kerkhof. Dan is namelijk het toegangshek gesloten 😉 Wel kan het mij inspireren om een enge Halloweenfilm te kijken, over een kerkhof, of een film waar ze geesten oproepen. Dus je kan de opdrachtjes ook zien als een soort hint naar een activiteit die je zou kunnen doen en die passend is bij die dag.

Elise de Rijck moedigt je ook aan om de afgescheurde dagen niet zomaar weg te gooien. Want papier weggooien is zonde. Daar heeft ze gelijk in, want 365 dagen is ook 365 afgescheurde vellen papier. Ze geeft advies wat je zou kunnen doen met de velletjes papier. En misschien is dat ook gelijk een leuk voornemen én opdracht voor het hele jaar: de 365 vellen na het afscheuren ook nuttig gebruiken.

Hebben jullie al een kalender voor 2017 op het oog?

 

 


5 reacties

 • 2 oktober, 2016 om 19:42
  Story addict zegt:

  Leuk! Ik vergeet met zulke kalenders vaak een paar dagen te kijken, en voor je het weet loop je tientallen opdrachten achter. Evengoed inderdaad een leuke twist van je dag én inspiratiebron. Ik denk dat ik weet wat ik met de feestdagen graag wil 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Story addict Beantwoorden

  • 2 oktober, 2016 om 20:01
   Leesdame zegt:

   Ik hang zo’n kalender boven mijn bed en voor het slapengaan scheur ik de dag die voorbij is eraf. Soms schrijf ik ook iets erop wat ik voor die dag niet mag vergeten en meteen moet doen na het opstaan, als ik dan wakker wordt zie ik dat meteen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 2 oktober, 2016 om 20:17
  Annelies zegt:

  Ik koop eigenlijk nooit meer zo’n kalender omdat ik er na de eerste week meestal toch niet meer naar om zie. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik getwijfeld heb over deze 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 3 oktober, 2016 om 19:09
  Kim zegt:

  Ik heb meestal aan een agenda al meer dan genoeg en zelfs die vergeet ik af en toe nog eens. Ik heb het Bucketlist boek wel en daarom heb ik ook nog wel gedacht om die kalender ook aan te schaffen. Hij lijkt me inderdaad wel leuk. Maar ik vrees dat ik in december nog steeds de blaadjes van februari er nog niet uitgescheurd heb ;). Maar ik heb nog even tot het 2017 is om erover na te denken.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Kim Beantwoorden

Reageer op: De bucketlist kalender

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten