De dyslectische hartenclub van Hanneke Hendrix

De dyslectische hartenclub coverWat is dit boek bijzonder! Bijna niet te vangen in een genre. De drie vrouwen van ‘De dyslectische hartenclub’ namen me mee op een bizarre literaire reis.

Anna ligt op een ziekenhuiskamer, zij vertelt ook het verhaal. Maar ze heeft haar hart niet op haar tong liggen. Waarom de politie voor de deur zit houdt ze voor het gemak maar even geheim. Bij haar op de kamer ligt ook ‘Vandersteen’, ook een Anna. En tegenover hun ligt nog een dame. De drie dames raken met elkaar in gesprek en lijken zich niet prettig te voelen. Het liefst willen ze weg uit het ziekenhuis.

Ze besluiten te ontsnappen uit het ziekenhuis. Het wordt een bizarre roadstory. Anna blikt soms terug op haar leven. In haar jeugd was ze al eigenzinnig en anders dan anderen. In plaats van lekker spelen met buurtkinderen vond ze het veel leuker om vogels op te zetten. Haar ouders drongen haar vriendschap op, maar leken niet te zien dat het Anna ongelukkig maakte.

Dat de dames wel degelijk wat op hun kerfstof hebben is duidelijk omdat de media als hongerige wolven de ontsnapping in de gaten houdt. Maar wat en waarom blijft lang geheim, hierdoor blijf je doorlezen, want hoe zit het nou eigenlijk?! Wat hebben deze vrouwen gemeen? In ieder geval dat ze het niet zo nauw nemen met de wet, want er wordt volop gestolen en ingebroken om aan eten, kleren en vervoer te komen.

Hanneke Hendrix schrijft mooi en wisselt vaak af qua stijl. Ze kan heel komisch schrijven, zo houden de drie dames er soms hilarische momenten op na.  En ook qua liedjeskeuze was het wel bijzonder te noemen: “Dominique -nique -nique s’en allait tout simplement…” wordt volop gezongen tijdens hun reis en kenmerkt ook wel de sfeer in het boek. Maar zodra Anna terugkijkt naar haar jeugd, dan wordt de stijl meteen ingetogen en zelfs venijnig tussen de regels. Ook die flashbacks zijn boeiend, misschien nog wel boeiender.

Bij het einde vroeg ik mij af of het allemaal wel echt was. Geen droom van Anna. Heel even betrapte ik mij op dat gevoel toen ik het boek dichtsloeg. De boodschap in het verhaal, dat vluchten alleen maar leidt naar het punt waarvoor je vlucht vond ik een mooi gegeven en die haalde ik er voor mezelf uit. Dit boek lezen was een interessante ervaring en het was leuk om eens kennis te maken met de stijl Hanneke Hendrix!


3 reacties

Reageer op: De dyslectische hartenclub van Hanneke Hendrix

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten