Kwetsbaar van Linda Jansma

kwetsbaar coverIk had ‘Caleidoscoop’ nog nooit gelezen. ‘Kwetsbaar’ is een herdruk van ‘Caleidoscoop’, maar dan met een nieuwe titel. Een herkansing dus  en om eerlijk te zeggen vind ik deze uitgave veel mooier, vooral de kaft!

‘Kwetsbaar’ gaat over Janine en haar gezin. Janine werkt dag en nacht in haar club Mercury. Samen met haar man Albert en haar dochter Nicole lijkt ze een gelukkig leven te leiden. Totdat Albert wordt vermoord. Waarom? Dat lijkt een raadsel te zijn, maar Janine weet diep in haar hart dat niet alles is wat het lijkt. Haar verleden lijkt als een troep hongerige wolven in haar nek te hijgen.

‘Kwetsbaar’ begint kalmpjes. Nicole wil graag een hond voor haar verjaardag, maar Janine doet erg moeilijk. Als lezer voelde ik al meteen dat er meer achter zat, maar peilen kon ik het nog niet. Linda Jansma zet zorgvuldig een verhaal in elkaar. Stelt de personages voor en het verhaal ontvouwt zich. Hoewel ik al snel doorkreeg wie de dader was, was het verhaal niet minder spannend. Juist omdat je in het begin zo weinig weet, wil je verder lezen en voel je duidelijk dat er onderhuids heel wat rommelt.

Een stijl van een mooie roman en de juiste spanning die bij een thriller hoort. Zo omschrijf ik ‘Kwetsbaar’ het meest treffend. Gaandeweg leer je dat Janine een verleden heeft waar je al een thriller op zich van kunt maken. Met flashbacks en herinneringen kom je erachter waarom haar verleden een sleutel lijkt te zijn tot de moord op haar man Albert.

Het verhaal geeft ook een inkijkje in de wereld van prostitutie, een schijnwereld met veel misdaad, venijn en schrijnende situaties die vaak onzichtbaar blijven voor anderen. De extra verhaallijn in het boek was interessant, maar had voor mij persoonlijk niet echt toegevoegde waarde. Het haalde mij uit het verhaal. Liever las ik over Janine en Nicole, ze trokken mij mee het verhaal in en lieten mij niet meer los. En dat vind ik bij een thriller erg fijn en Linda is daar een talent in!

 

 


4 reacties

 • 23 september, 2014 om 09:22
  Monique zegt:

  Ik heb hem nog als ‘Caleidoscoop’ gelezen, maar vond het ook een goed boek. Het was volgens mij het eerste boek van Linda Jansma dat ik las.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Monique Beantwoorden

 • 5 oktober, 2014 om 08:54
  biebmiepje zegt:

  Erg hoor, heb nog steeds geen boek van haar gelezen! Liggen er wel 2 op me te wachten, dus het gaat goed komen!

  Ikhartje(1) deze reactie

  biebmiepje Beantwoorden

 • 8 oktober, 2014 om 19:16
  Miss Happinez zegt:

  Mooie cover! Klinkt als een goed verhaal.
  Ps: je kunt een pakket ter waarde van meer dan €100 winnen op mijn blog!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Miss Happinez Beantwoorden

Reageer op: Kwetsbaar van Linda Jansma

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten