22 september 2014

Kwetsbaar van Linda Jansma

Ik had ‘Caleidoscoop’ nog nooit gelezen. ‘Kwetsbaar’ is een herdruk van ‘Caleidoscoop’, maar dan met een nieuwe titel. Een herkansing dus  en om eerlijk te zeggen vind ik deze uitgave veel mooier, vooral de kaft!

‘Kwetsbaar’ gaat over Janine en haar gezin. Janine werkt dag en nacht in haar club Mercury. Samen met haar man Albert en haar dochter Nicole lijkt ze een gelukkig leven te leiden. Totdat Albert wordt vermoord. Waarom? Dat lijkt een raadsel te zijn, maar Janine weet diep in haar hart dat niet alles is wat het lijkt. Haar verleden lijkt als een troep hongerige wolven in haar nek te hijgen.

‘Kwetsbaar’ begint kalmpjes. Nicole wil graag een hond voor haar verjaardag, maar Janine doet erg moeilijk. Als lezer voelde ik al meteen dat er meer achter zat, maar peilen kon ik het nog niet. Linda Jansma zet zorgvuldig een verhaal in elkaar. Stelt de personages voor en het verhaal ontvouwt zich. Hoewel ik al snel doorkreeg wie de dader was, was het verhaal niet minder spannend. Juist omdat je in het begin zo weinig weet, wil je verder lezen en voel je duidelijk dat er onderhuids heel wat rommelt.

Een stijl van een mooie roman en de juiste spanning die bij een thriller hoort. Zo omschrijf ik ‘Kwetsbaar’ het meest treffend. Gaandeweg leer je dat Janine een verleden heeft waar je al een thriller op zich van kunt maken. Met flashbacks en herinneringen kom je erachter waarom haar verleden een sleutel lijkt te zijn tot de moord op haar man Albert.

Het verhaal geeft ook een inkijkje in de wereld van prostitutie, een schijnwereld met veel misdaad, venijn en schrijnende situaties die vaak onzichtbaar blijven voor anderen. De extra verhaallijn in het boek was interessant, maar had voor mij persoonlijk niet echt toegevoegde waarde. Het haalde mij uit het verhaal. Liever las ik over Janine en Nicole, ze trokken mij mee het verhaal in en lieten mij niet meer los. En dat vind ik bij een thriller erg fijn en Linda is daar een talent in!

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: