De extase van Floor van Renee van Amstel

de extase coverKort nadat het tweede deel uitkwam, volgde al snel het derde deel in de Floor-serie. In de laatste Floor speelt vooral polyamorie een rol. Floor heeft een relatie met Jon en met Rick. Deze twee mannen vullen elkaar en Floor’s behoefte perfect aan.

Ondertussen is Floor nog steeds werkzaam bij Wan! Daar is ze ondertussen opgeklommen tot (anoniem) columniste. Het leven lijkt perfect, maar op een avond komt Floor thuis en vind ze handboeien aan de klink van haar deur, met het bloed er nog aan. En zo ontvangt ze nog meer mysterieuze dingen.

Rick wil graag trouwen met Floor, Jon maakt kennis met een tweede vriendin. Ondertussen liggen haar ouders in scheiding en is ze ceremoniemeester bij het huwelijk van haar vriendin Jasmijn, die overigens Rick niet op haar bruiloft wil… Stress alom dus. Het gelukkige en drukke leven begint bij Floor langzaam te duizelen. Wat wil Floor en wil Floor eigenlijk wel kiezen?

Het derde en laatste deel belicht vooral polyamorie en dit is zorgvuldig gedaan. En verder staan vooral ‘keuzes’ centraal in dit boek. Ieder personages lijkt wel iets van Floor te willen, zowel privé als in relationele sfeer. Ook komt het verleggen van grenzen aan bod. Wat dat betreft gaan de bdsm-passages in dit deel een stuk verder, maar nog steeds op een prettig leesbare manier beschreven.

Na de drie delen Floor kan ik zeggen dat de research heel degelijk en zorgvuldig is gedaan. Het verhaal is prettig geschreven en Floor heeft herkenbare eigenschappen. Haar keuzes en haar beslissingen waren niet makkelijk, maar haar beweegredenen zijn begrijpelijk. Althans voor mij… En wat dat betreft is Floor voor mij een realistisch personage geworden.

Floor is ten einde. Van de drie delen, vond ik het tweede deel het mooist! Het zijn boeken waar je van moet houden. Ja, deze boeken vallen onder het genre van erotische romans, als je daar niet van houdt, kun je deze trilogie beter skippen. Ik zelf ben zeer kritisch wat betreft deze boeken en ik zoek selectief de titels uit. Soms valt het dan nog tegen. Zoals laatst bij die van Laura Wiggers. Maar Renee van Amstel heeft bewezen dat er gelukkig ook goede titels bestaan in dit genre.


1 reactie

Reageer op: De extase van Floor van Renee van Amstel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten