22 juli 2013

Safe Haven van Nicolas Sparks

safe haven cover

Normaal zou je eerst het boek lezen en dan pas de film. Nu deed ik het andersom. Safe Haven (Veilige haven) is een mooie en romantische film. En het boek las ik dus daarna. En ik vond het heerlijk om weer in die sfeer te kruipen!

Het verhaal gaat over Katie, die duidelijk op de vlucht is. Ze komt terecht in het gemoedelijke kustplaatsje: Southport. Daar neemt ze intrek in een boshuisje en sluit vriendschap met Jo. Katie is snel onzeker, kijkt voortdurend over haar schouder, maar probeert toch zo goed als mogelijk haar plek te vinden in Southport.

Ze vind een baan als serveerster, sluit vriendschap met buurvrouw Jo en doet boodschappen bij de buurtsuper van Alex. Alex is weduwnaar en heeft twee kinderen. Hij heeft interesse in de verlegen Katie. De interesse lijkt ook wederzijds te zijn, maar Katie is nogal geremd. Langzaam komt het verhaal op tafel. Het verhaal achter de vlucht van Katie en hoe haar leven vroeger was. Alex en Katie groeien naar elkaar toe, maar als je vlucht, zit er ook vaak iemand achter je aan…

Het is een romantisch en zoet verhaal, met wat spannende elementen erin verweven. Het leest heel prettig, de stijl van Sparks is erg boeiend. Hij zuigt je in het verhaal en ik kroop helemaal in het leven van Katie. En op zijn tijd lees ik graag een romantisch en meeslepend verhaal. Dus ik kan wel zeggen dat ik een paar leuke dagen heb gehad met Safe Haven!

Omdat ik de film gezien had, zag ik ook de personages wat duidelijker voor me. En ik vond het leuk dat het boek wat meer achtergrondinformatie over de personages gaf. Dat was in de film wat beperkter. En ook het einde liep ietwat anders. En zo zijn er ook meerdere dingen waarin de film niet de lijn van het boek lijkt te volgen. Dat is niet erg, want ik heb van allebei genoten! En mijn eind-conclusie is dan ook: het boek is nog mooier! (En de film is al mooi, dus dat zegt wel wat)

Omdat ik graag de sfeer van het verhaal met jullie wil delen, heb ik de trailer van de film hieronder geplaatst:

5 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: