14 juni 2011

De intrigant van Patricia Snel

de intrigant cover

De intrigant van Patricia Snel stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. De omschrijving trok mij wel aan: Arts Anna Verhulst ruilt de bruisende stad voor het pittoreske plattelandsdorpje Noaber. Noaber is een typisch gehucht waar het ons kent ons is.

Anna werkt in het streekziekenhuis als orthopeed, buiten haar werk om werkt ze aan de verbouwing van de boerderij die ze van haar oma heeft geërft. Bij de boerderij hoort ook een groot stuk land. De buurman heeft echter paaltjes gezet en eist min of meer dat Anna een deel van haar grond verkoopt aan hem.

Anna ziet dat niet zitten. De buurman heeft dat nodig voor de dagrecreatie. Het gehele dorpje heeft profijt van die dagrecreatie, dus langzaam keert het gehele dorpje zich dan ook tegen Anna. Er ontstaan roddels en iemand breekt zelfs in op haar laptop. Anna’s oma had haar laten beloven dat ze de grond rondom de boerderij in ere moest houden. Daarvoor heeft Anna alles over! Helaas wordt de sfeer in het corrupte dorpje steeds grimmiger.

Dit is de tweede psychologische thriller van Patricia Snel. Het verhaal leest lekker vlot en de beklemmende sfeer in het plattelandsdorpje is aardig voelbaar. De schrijfstijl is erg makkelijk, erg diep gaat het verhaal ook niet. Het boek had op sommige punten best wat meer uitgewerkt mogen worden. Toch is verhaal zeker boeiend tot de laatste pagina, wel jammer dat het zo snel uit was. Gezien de setting in het verhaal is dit toch wel een polderthriller! Alles bij alles is dit zeker een leuk boek voor op vakantie (naar Drenthe)…

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: