De laatste Hunger Games film: Mockingjay part 2

mockingjay part 2 filmEen tijdje terug was het ein-de-lijk hét moment: de finale van The Hunger Games serie. Ik ben niet naar een speciale marathon geweest, maar gewoon naar een doordeweekse middagvoorstelling. Het is dan lekker rustig en ik hou van rust als ik in de bios zit.

Ik had bewust geen recensies gelezen. Ik wou helemaal blanco deze film zien. Vorig jaar werd het eerste deel afgebroken en toen moesten we dus een heel jaar wachten. De tweede film begint dan ook precies waar het eerste deel stopte. Langzaam erin komen is er dus niet bij. Je zit gelijk -boem- in het verhaal.

Jaren geleden had ik ‘Spotgaai’ gelezen. Globaal wist ik wel wat ik kon verwachten en ik wist ook wel een beetje hoe het allemaal zou eindigen. Toch was ik een paar keer flink overvallen vanwege een aantal wendingen in het verhaal, die ik een beetje vergeten was.

Katniss gaat met een team naar het Capitool. Maar tegen haar wil wordt het als een show gebracht. Katniss wil het liefst haar eigen plan trekken, maar dat kan niet meer, ze staat symbool voor deze opstand en iedereen kent haar. Toch lukt het haar om haar eigen plan te trekken, zoals altijd eigenlijk. De film oogt soms wat kil en ingetogen, dan weer verpletterend door de actie en het geweld.

Ik genoot van de heerlijke personages, naast Katniss ben ik dol op Johanna en Effie. De ondergrondse gangen in het Capitool en de vallen die opgezet zijn waren gaaf om te zien in 3D. Finnick grapt nog: ‘Welkom bij de 76e Hunger Games’. Zo lekker sarcastisch en dat vind ik juist zo leuk aan deze films. Het is niet zo braaf en zoet, het werd bij vlagen zelfs hard en wreed.

Het einde vond ik mooi verfilmd. De finale met de trommels. De toespraak van president Coin en de actie van Katniss… Prachtig! Wat ik ook mooi vond was de rust op het allerlaatst. Mockingjay part 2 is een film vol met verpletterende confrontaties, dus het rustige en ietwat sobere einde maakte het geheel mooi af.

Er wordt momenteel gesproken over prequels, maar ik heb daar een haat-liefde verhouding mee. Aan de ene kant lijkt het me heel erg leuk om de Hunger Games met Johanna te zien. Maar aan de andere kant, na vier toffe films is het ook goed om het af te sluiten en niet verder uit te melken.

Heb jij deze film al gezien? En hoop jij op een eventuele prequel?


2 reacties

 • 24 december, 2015 om 10:43
  hetboekenik zegt:

  Ik heb ook gehoord van de prequels, maar ik weet niet goed of deze wel leuk zijn. Enerzijds heb ik het gevoel dat ze de serie aan het melken zijn

  Ikhartje(1) deze reactie

  hetboekenik Beantwoorden

  • 24 december, 2015 om 15:26
   Leesdame zegt:

   Ja de huidige acteurs zijn dan te oud om in prequels te spelen. Ze kunnen niet ineens 5 a 10 jonger zijn. Dus zullen ze nieuwe acteurs moeten vinden. Terwijl Jennifer Lawrence de serie juist draagt. Ik had geen andere Katniss Everdeen willen zien. Maar Jena Malone in actie zien in de arena en zien winnen trekt me ergens wel 🙂 Maar goed, ik ben ook Johanna fan, met haar heerlijke sarcastische uitspraken!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De laatste Hunger Games film: Mockingjay part 2

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten