De overgave van Floor van Renee van Amstel

de overgave van floor coverDe overgave van Floor is een Nederlandse erotische roman. Een SM-roman kan ik beter zeggen. Nou heb ik in mijn leven redelijk veel romans in dit genre gelezen, zelfs thrillers, dus ik weet ze wel op waarde te schatten.

Na Vijftig tinten schieten erotische romans als paddenstoelen uit de grond. Sommige titels zijn al enkele jaren oud zelfs, maar profiteren van het succes en komen opnieuw uit. Vijftig tinten heb ik een groot deel van gelezen, maar ben ik gestopt omdat ik de schrijfstijl om te huilen zo slecht vond…

Constante herhalingen en de karakters vond ik niet echt realistisch uitgewerkt. Misschien is dat typisch iets Amerikaans, ik durf het niet te zeggen, maar feit blijft dat ik Nederlandse titels gewoon veel en veel beter vind in dit genre. Laatst las ik al De losbandige vrouw van Nynke Laanstra, dat was een SM-thriller en die vond ik ook erg goed!

De overgave van Floor gaat over Floor die op een feestje Rick leert kennen. Ze voelen gelijk een bepaalde chemie met elkaar en de vonk springt dan ook over. Ze zijn seksueel gezien heel ondernemend samen en Rick stelt voor om de bdsm-wereld samen te ontdekken. Dat intrigeert Floor wel en samen gaan ze stap voor stap deze wereld verkennen. Dit leidt tot heftige en spannende situaties.

Het boek is vlot en onderhoudend geschreven en de erotische scènes doen wat ze moeten doen: ze prikkelen! De bdsm-wereld wordt op een positieve manier realistisch en integer beschreven en dat vind ik een pluspunt.

De overgave van Floor is zinderend, maar ook helder… Gaat soms een beetje ver, maar blijft dichtbij de lezer. Ik geef vijf sterren, omdat ik dit boek een voorbeeld vind van hoe het ook kan.


6 reacties

 • 10 december, 2012 om 16:41
  Judith zegt:

  Klinkt goed, als je van het genre houdt. Zit er ook wel een verhaal in het boek, of “doen” ze het voornamelijk? 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Judith Beantwoorden

 • 10 december, 2012 om 16:47
  Leesdame zegt:

  Kijk bij een erotische roman hoort gewoon seks vind ik. Anders is het geen erotische roman. Maar goed, ik vind het onderhoudend geschreven, ik wou toch graag weten hoe het verder ging en hoe het proces ging van verkennen in deze wereld.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 10 december, 2012 om 23:12
  claar zegt:

  Bedankt, lieve Loen voor je reactie, ik weet nu beter wat ik kan aanbevelen na vijftig tinten, had zelf ondertussen 3boeken in dit genre gelezen maar nergens een topboek erin kunnen ontdekken, jij heb mij op het goede pad gezet.

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 11 december, 2012 om 12:30
  Marcelle zegt:

  Van de vijftig tinten heb ik alleen deel 1 gelezen, wat een slecht geschreven boek! Daarbij komt het verhaal ook totaal niet van de grond. Ik heb deel 2 en 3 maar gelaten voor wat het is.
  De Overgave van Floor klinkt een stuk beter!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Marcelle Beantwoorden

 • 11 december, 2012 om 16:10
  Joany De Vries zegt:

  Ik vond vijftig tinten grijs ook echt verschrikkelijk. Niet door te komen. Dit klinkt een stuk veelbelovender.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany De Vries Beantwoorden

 • 15 december, 2012 om 14:41
  Webvrouw zegt:

  Hallo @leesdame leuk om je recensie van De overgave van Floor hier te lezen. Ik zag dat je vijf sterren gaf, terecht denk ik.
  Misschien is het leuk om te weten, deze maand is dit boekte winnen op onze website, zie http://www.webvrouw.nl/win-de-erotische-roman-van-renee-van-amstel/. Wij geven 5 exemplaren weg.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Webvrouw Beantwoorden

Reageer op: De overgave van Floor van Renee van Amstel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten