De perfecte engel van Eva Nagelkerke

De perfecte engel cover

Eindelijk kon ik beginnen in de nieuwste thriller van Eva Nagelkerke. Achter dit pseudoniem zitten de twee zussen Victoria en Alexandra Nagelkerke, die eerder al schreven onder het pseudoniem Eva Monté. 

De alleenstaande moeder Lisa gaat bij een gezin full time aan het werk als nanny. Ze doet het liever niet, maar heeft het geld en de onderdak hard nodig. Het is echter een apart gezin. Moeder Noëlle is extreem bezorgd over haar dochtertje Bo en legt op elke slak zout. Gelukkig kan Lisa’s dochtertje Ariël het gelijk goed met Bo vinden. Maar dan ontvangt Lisa vreemde berichtjes en verdwijnen er spullen.

El Angelito Perfecto

Bo is dol op een Spaanstalig prentenboek ‘De perfecte engel’, omdat niemand goed Spaans spreekt, wordt er vaak een verhaal om de plaatjes heen verzonnen. Bo is vaak ziek en Noëlle is vaste klant bij de huisarts. Noëlles man maakt zich zorgen om zijn vrouw en wil graag dat zij haar werk als fotografe weer oppakt en Bo wat loslaat. Daarom wordt Lisa aangenomen.

Lisa voelt zich niet op haar gemak in haar tijdelijke huis. Achter het huis is een kinderkerkhofje, Bo heeft ’s nachts nachtmerries en wordt gillend wakker. Daarbovenop ontvangt Lisa verontrustende anonieme berichten en heeft ze nog een drammerige ex, die haar steeds opbelt en van alles opeist. Nee, de baan als nanny is voor haar echt tijdelijk, maar gaandeweg vraagt ze zich af of ze Bo wel alleen achter kan laten.

Domestic noir

Al bij het eerste hoofdstuk voel je een beklemmende sfeer, je weet gewoon dat Lisa in een gespannen situatie terechtkomt. Dan zijn er nog de wisselende hoofdstukken. Echtgenoot Sander vertelt bijvoorbeeld daarin over zijn project om Noëlle weer te laten stralen als fotografe. Er is ook een anonieme verteller, die in cursieve tekst wat lugubere details met de lezer deelt en Bo vertelt ook af en toe kort wat ze voelt en denkt. Maar het grootste deel in ‘De perfecte engel’ volgen we Lisa.

Lisa woont fulltime in bij Sander, Noëlle en Bo en krijgt ook te maken met hun vriendenkring, die regelmatig langswipt. Ze kan het al snel goed vinden met Fred (beste vriendin van Noëlle) en haar partner Daan. ‘De perfecte engel’ is een domestic noir. De spanning zit voornamelijk onderhuids en lang blijft onduidelijk hoe de vork precies in de steel zit.

Het cruciale puzzelstukje

De titel van het boek slaat op meerdere aspecten. Het lievelingsboek van Bo, maar ook op het feit dat Noëlle een perfect gezond dochtertje wil en er ook alles aan doet om die perfectie te bewaren, door voor elk wissewasje meteen de huisarts te bezoeken. Bo wordt hierdoor een beetje bang van haar eigen moeder. Als lezer kom je er ook achter waarom Noëlle zo zuinig op haar dochtertje is. De engeltjes zijn ook te vinden op het kinderkerkhof en bij sommige hoofdstukken staat een engeltje getekend.

Je hebt van die legpuzzels waarbij je niet weet wat het wordt. Gaandeweg kom je erachter wat voor afbeelding je in elkaar puzzelt, want uiteindelijk is daar dat ene puzzelstukje wat meerdere stukken met elkaar verbindt. Bij ‘De perfecte engel’ had ik twee keer het gevoel dat ik het cruciale stukje had gevonden, maar dat had ik mis. Er worden wat mindfucks met de lezer uitgehaald en dan kun je weer opnieuw gaan puzzelen. Uiteindelijk viel het kwartje. Maar bij de personages duurde dat nog heel eventjes. Persoonlijk vond ik het allerlaatste stukje iets te snel gaan, ik miste hier nog een epiloog, maar ik sloeg ondanks dat het boek tevreden dicht. Het was weer een toffe thriller van de zusjes Nagelkerke!


Reageer op: De perfecte engel van Eva Nagelkerke

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten